Lakossági tájékoztató március 24-én kedden

Székesfehérvár Önkormányzata lakhatást biztosít a kórház és a mentőszolgálat ügyeletet teljesítő munkatársainak, egy ügyeletes óvoda marad csütörtöktől, és megkezdődött az alapellátás átszervezése a rendkívüli helyzetre tekintettel. Dr. Cser-Palkovics András polgármester keddi lakossági tájékoztatója az alábbiakban olvasható.
2020.03.24. 16:37 |

„Tisztelt Fehérváriak!

-  Hétvégén intézkedtem arról, hogy a korábban megrendelt sok ezer maszk mellett újabb 100.000 darabot rendeljünk, és ezzel a kialakult veszélyhelyzetben segítsük a családokat a járvány elleni felelős védekezésben. 60.000 maszk már megérkezett, napokon belül várjuk a további 40.000 darabot is. A kiosztás előkészítése megkezdődött, erről a következő napokban tájékoztatom Önöket.

-  Jelentősen csökkent azoknak az óvodás gyermekeknek a létszáma, akiknek felügyeletét nem tudják szüleik megoldani napközben. Ezért a két ügyeletes óvoda helyett csütörtöktől egy helyszínen, a Tolnai Utcai Óvodában várják a kisgyermekeket. A Mesevilág Bölcsőde változatlanul várja a legkisebbeket.

- Az Operatív Törzs mai tájékoztatójában elhangzott: az orvos-beteg és a betegek egymás közötti találkozásának minimalizálása a cél az egészségügyi alapellátásban is. A Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal megkezdtük az előkészítő munkát, az új típusú ellátási rendszerről néhány napon belül tájékoztatást fogunk adni. 

- A védőnők is folyamatosan dolgoznak, de kérem, hogy a családok ne személyesen induljanak el a tanácsadásra, hanem telefonon vagy elektronikusan vegyék fel velük a kapcsolatot. Ezt segítve ma már körzetekre bontva a mobiltelefonszámok is felkerültek a városi honlapra. 

- Megállapodtunk a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal és a Mentőszolgálattal, hogy az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak igény szerint szállást biztosítunk.

-  Egész nap érkeznek a hívások a 70 év felettieknek indított telefonos ügyfélszolgálatra. Az információkérés a leggyakoribb, illetve eddig már 221 idős személy kért segítséget, meleg ebédet pedig igény szerint 55 személynek szállítunk ki. Tegnap óta már két mobilszámon is elérhetőek a kollégák: 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015.

-  A rendszer túlterheltsége okán a nap folyamán volt olyan időszak, amikor nem működtek a telefonok. Ezért elnézést kérünk, a hiba javításáról és a kapacitásbővítésről gondoskodtunk.

-  Összesen 25 személy van hatósági házi karanténra kötelezve városunkban.

-  Már 257 fő jelentkezett önkéntesnek. A jelentkezéseket továbbra is várjuk az onkentes@szekesfehervar.hu címen.

-  Önkormányzatunk adományszámláján 36.539.000 forint van. Adományaikat továbbra is várjuk a járványügyi védekezés céljaira a 12023008-00153647-06700001 számon. A közlemény rovatba, kérjük, tüntessék fel: KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS. 

-  Önkormányzatunk számára ebben az időszakban is fontos az átláthatóság, ezért összegyűjtöttük, és a városi honlap nyitóoldalán egyben elérhető minden, a veszélyhelyzet idején hozott rendelet és határozat.

-  Frakcióvezetői egyeztetést tartottunk, ezúttal a veszélyhelyzetre tekintettel nem személyesen találkoztunk, hanem online értekezlet keretében. Áttekintettük az eddig meghozott döntéseket, a várható intézkedéseket és a különböző képviselői javaslatokat.

- Számos felajánlás érkezik folyamatosan, amelyeket ezúton is köszönök. A három székesfehérvári McDonald’s éttermet üzemeltető cég 1 millió forintos támogatást biztosított az adományszámlára átutalva. A mai nappal az egészségügyben dolgozók átvehettek öt darab személyautót a Barta Autószalontól. Köszönöm a Várfok Dental fogászatnak az átadott eszközöket és fertőtlenítő szert, valamint a BoomBike Coffee-nak azt, hogy szerdától kávét visz a mentősöknek. Köszönöm a textilmaszkok varrásához kapott anyagokat, és az önkéntesek által varrt mosható maszkokat, illetve annak a gumiszerviznek is a felajánlást, amely az egészségügyben dolgozók, illetve a mentőautók esetében ajánlott fel azonnali szerelést.

Kérjük, segítsék az Önkormányzat munkáját és a helyi közösséget azzal, hogy betartják a szakemberek iránymutatását, felelős hozzáállásunkkal tegyünk meg mindent a járvány tömeges terjedése ellen! #maradjotthonFehérvár!"

dr. Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere

Közlemények

 1. Lakossági tájékoztató április 7-én kedden

  Ma több kormányzati intézkedés is bejelentésre került, ehhez kapcsolódva – az eddig meghozottakon túl – az Önkormányzat is újabb döntéseket készít elő. Ezek szociális, illetve a munkahely megőrzését célzó intézkedések. Online kutatást indított a Prosperis Alba Kutatóközpont a Székesfehérváron élő, dolgozó, tanuló emberek veszélyhelyzet alatti igényeiről, problémáiról. Dr. Cser-Palkovics András keddi lakossági tájékoztatójában arra kér mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet, ezzel is segítve a város munkáját.

  2020.04.07.
 2. Lakossági tájékoztató április 6-án hétfőn

  „Elkezdődött a nagyhét, mely ebben az esztendőben különleges üzenettel bír. A székesfehérváriaknak, az egyházi közösségek on-line közvetítéseinek is köszönhetően, lehetőségük van lélekben is készülni a húsvétra. A Városházán se állt meg a munka, most nem a nagy bejelentések ideje van, hanem a szorgos hétköznapoké és a gazdasági újratervezésé.” – kezdi hétfői lakossági tájékoztatóját Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A teljes bejegyzés az alábbiakban olvasható.

  2020.04.06.
 3. Vasárnap szállítja el a szemetet húsvét hétfő helyett a Depónia!

  A hulladékszállítás 2020. április 10-én, pénteken változatlan formában történik Székesfehérváron! 2020. április 13-án, hétfőn hulladékszállítást azonban nem lesz. A 2020. április 13-ai, hétfői hulladékszállításokat 2020. április 12-én, vasárnap végzik! A Depónia kéri, hogy a kukákat reggel 6 óráig helyezzék ki.

  2020.04.06.
 4. Áramszünet lesz a Király soron - elektromoshálózat-felújítás miatt szünetel a szolgáltatás

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan április 9-én, csütörtökön 8 és 14 óra között áramszünet lesz a Király sor 44-62. számú ingatlanokban. A szolgáltatás kimaradása csak az utca páros oldalát érinti majd.

  2020.04.06.
 1. Lakossági tájékoztató április 3-án pénteken

  Tájékoztató a költségvetési rendelet módosításáról, az általános iskolai beiratkozásokról, valamint a pénteki nap helyi vonatkozású adatairól szóló információk is olvashatóak a pénteki polgármesteri összefoglalóban.

  2020.04.03.
 2. Szombati menetrenddel, de kiegészítő és mentesítő járatokkal közlekedik a Volánbusz

  Március 30-tól, hétfőtől a szabadnapokra érvényes menetrend lépett életbe a helyi közösségi közlekedésben, a Volánbusz azonban a 13G, 13Y, 15Y, 16 és 26-os – azaz a munkába járás tekintetében legfontosabb – vonalakon továbbra is a munkanapokra érvényes menetrend szerint indítja a járatokat, és a műszakváltáskor még rásegítő járatok is indulnak.

  2020.04.03.
 3. Lakossági tájékoztató 2020. április 2-án, csütörtökön

  A háziorvosokkal javasolt telefonos kapcsolattartás biztosítására az önkormányzat a meglévő telefonszámok mellé plusz mobilelérhetőséget biztosított. A rendelési időben hívható mobilszámok a városi honlapon megtalálhatóak. Az aktuális adatokról és információkról szóló csütörtöki lakossági tájékoztató az alábbiakban olvasható.

  2020.04.02.
 4. Továbbra sem látogathatók a játszóterek, a sportpályák és az Ős-sziget

  A koronavírus-járvány terjedésének mérséklésére a Városgondnokság minden zárható szabadtéri játszóteret, sportközpontot és a Csónakázó-tó Ős-szigetét is lezárta.

  2020.04.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin