Lakossági tájékoztató a szerdán meghirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódóan

A Kormány a koronavírus tömeges elterjedésének megelőzése érdekében veszélyhelyzetet hirdetett. A rendkívüli jogrend elrendelésével számos intézkedés lép életbe szerdán éjféltől. Szeretném megerősíteni, hogy Önkormányzatunk továbbra is az operatív törzs, valamint a Kormány által megfogalmazott irányelveket követi a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, és minden szervezettől, intézménytől, közösségtől, valamint magánszemélytől ugyanezt kéri. 
2020.03.11. 17:34 |

Ehhez kapcsolódóan az alábbi óvintézkedések történnek Székesfehérváron:

 • Levélben utasítottam valamennyi, önkormányzati fenntartásban működő és rendezvények tartására alkalmas intézmény, valamint cég vezetőjét arról, hogy tilos 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket szervezniük, vagy ilyen programoknak helyet adniuk.
 • A fenti intézkedés valamennyi kulturális és sportlétesítményre vonatkozóan bevezetésre kerül.
 • Bezárjuk a Csitáry G. Emil Uszodát és a Köfém Uszodát. A városi uszodában a szokásos éves karbantartási munkákat végzi el a következő időszakban a Városgondnokság.
 • A Nyitott tornatermek programsorozatot átmenetileg szüneteltetjük.
 • A városi diákolimpia hátralévő versenyeit elhalasztottuk.
 • Az Atlantisz Program keretében jövő hétre meghirdetett diákelőadásokat – ahogy az összes nagyszínpadi előadást a Vörösmarty Színházban – lemondjuk.
 • Az operatív törzs, valamint a kormány döntése alapján egyelőre nem lép életbe iskolát, óvodát, bölcsődét érintő korlátozás.
 • A Városgondnokságon belül létrehozunk egy ügyeleti csoportot (15 fővel és 2 gépjárművel) a városüzemeltetés területén esetlegesen felmerülő és gyors intézkedést igénylő feladatok ellátására.

Kérem a fehérváriakat, hogy
- tegyenek meg mindent a megelőzés érdekében, és továbbra is tartsák be a higiéniai javaslatokat.
- tartsák be a kórházban és a szociális intézményekben bevezetett látogatási tilalmat.
- tartsák és ismerőseik körében is tartassák be az utazásokra javasolt korlátozásokat, és ha lehet, halasszák el minden külföldi utazásukat.
- éljenek a lehetőséggel, és lejáró személyi okirataikat csak a veszélyhelyzet visszavonása után újítsák meg.

Székesfehérvár Önkormányzata folyamatosan kapcsolatban áll a koronavírus elleni védekezésben résztvevő szervekkel, hatóságokkal. Minden általunk ismert és hiteles információt megosztunk a fehérváriakkal. A Közgyűlés által elfogadott költségvetésben meghatározott tartalék alapján a védekezéshez szükséges források rendelkezésre állnak.

A keddi lakossági tájékoztatóban leírt, és a fentiekben nem érintett intézkedéseket továbbra is fenntartom. A város honlapján folyamatosan frissülő tájékoztatást adunk. Kérjük, kövessék figyelemmel!

Tegyünk meg mindent biztonságunk és egészségünk védelme érdekében, próbáljuk közösen megelőzni a koronavírus elterjedését!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester

Közlemények

 1. Székesfehérváron már most is tilos az égetés!

  Sokan érdeklődnek a Környezetvédelmi Irodán az avar és kerti zöldhulladék égetésének helyi szabályairól, a héten elfogadott törvénymódosítási javaslat kapcsán. Országosan jövő évtől tiltják majd ezt a tevékenységet, Székesfehérváron azonban már most január elseje óta tilos az égetés.

  2020.06.06.
 2. Lakossági tájékoztató a bölcsődék és az óvodák nyári működési rendjéről

  Ma megszületett a döntés a bölcsődék és az óvodák nyári nyitva tartásáról, figyelembe véve azt is, hogy a kisgyermekes szülők jelentős részének az elmúlt hónapokban szinte elfogyott az éves szabadsága. Aktuális információk és adatok a pénteki lakossági tájékoztatóban.

  2020.06.05.
 3. Hétfőtől ismét lesz személyes ügyfélfogadás a SZÉPHŐ Zrt-nél

  Június 8-tól, hétfőtől újraindítja a személyes ügyfélfogadását a SZÉPHŐ Zrt. A közszolgáltató cég ügyfélszolgálata a megszokott nyitvatartási rendnek megfelelően, a biztonsági intézkedések betartásával ismét látogatható.

  2020.06.05.
 4. Elfogadásra került a tavalyi évi zárszámadás és az idei költségvetés módosítása

  Minden fehérvári polgár, egész közösségünk önfegyelmét és akaraterejét dicséri, hogy az élet fokozatosan, a kellő elővigyázatossággal indult újra közös otthonunkban - írja tájékoztatójában Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. A város működése szempontjából két nagyon fontos döntés született meg: elfogadásra került a tavalyi évi zárszámadás és az idei költségvetés módosítása.

  2020.06.03.
 1. Megváltozott munkaképességűek jelentkezését várják Fehérváron

  Az Erfo, Főkefe, Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami tulajdonú társaságai, munkaerő toborzást indítanak Székesfehérvár és kistérségében üzemnyitási szándékkal!

  2020.06.02.
 2. Újraindult a személyes ügyfélfogadás a Fejérvíznél

  A Fejérvíz Zrt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy 2020. június 2-tól újraindítja ügyfélszolgálatain a személyes ügyfélfogadást. A személyes ügyfélfogadás csak előzetes időpontfoglalással lehetséges! Elektronikus időpontfoglalásra a Fejérvíz honlapján keresztül, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton időpontegyeztetéssel is van lehetőség.

  2020.06.02.
 3. Lakossági tájékoztató pénteken - keddtől lehet jelentkezni az önkormányzati nyári táborokba

  Nyolc turnusban várják a gyerekeket nyáron a Napraforgó Városi Napközis Táborban, a jelentkezés keddtől indul. Információk a táborozással és az óvodai ballagásokkal kapcsolatban, valamint aktuális adatok olvashatóak a pénteki lakossági tájékoztatóban.

  2020.05.29.
 4. Szombaton 18 órától lezárások lesznek a stadion környékén - az aréna parkolóját egész napra lezárják

  Nem nyilvános autós dalbemutató rendezvény miatt szombaton egész napra lezárják a MOL Aréna Sóstó parkolóját. A rendezvény idején, 18-24 óra között teljes útlezárás lesz a helyszínen: a Csíkvári út, a Homoksor és a Dr. Serényi Antal utca érintett szakaszain.

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V