Lakossági tájékoztatás 2020. március 26-án csütörtökön

Megkezdődött a fehérváriak számára vásárolt maszkok csomagolása, amelyeket folyamatosan adnak át a városrészek önkormányzati képviselőinek, körzetfelelőseinek és önkénteseknek. A maszkok eljuttatása a postaládákba is elindult már csütörtökön, és várhatóan egy hét alatt fejeződik be - többek között erről is tájékoztatott Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere.
2020.03.26. 16:47 |

Tisztelt Fehérváriak!

Egy szép emberi gesztusról szóló hírrel szeretném kezdeni a mai lakossági tájékoztatót: Az idősgondozó intézményekben – az esetükben már január óta tartó – látogatási tilalom nagy lelki terhet ró az idős gondozottakra és családtagjaikra egyaránt. Nemcsak, hogy el vannak zárva a külvilágtól, de a kapcsolattartás is nagyon nehéz. Nekik tudnak örömet szerezni a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben azzal az új kezdeményezéssel, hogy az idős ellátottak videotelefonon beszélhetnek családtagjaikkal. A szolgáltatás technikai kiépítése megkezdődött, várhatóan április 1-jétől használható lesz. Köszönöm az intézmény dolgozóinak, hogy gondoltak erre!

- Ma megkezdődött a fehérvári emberek számára vásárolt maszkok csomagolása, amelyeket folyamatosan adunk át a városrészek önkormányzati képviselőinek, körzetfelelőseinek és önkénteseknek. A maszkok eljuttatása a postaládákba is elindult már ma, és várhatóan egy hét alatt fejeződik be. Külön köszönöm hivatali kollégáimnak, a Prosperis Alba dolgozóinak, valamint Fehérvár AV19 játékosainak, stábjának és a többi önkéntesnek a munkáját.

- Aki nem tart igényt a számára küldött maszkra, azt kérjük, hogy adja tovább olyan személyeknek, akiknek szükségük van rá.

- Önkormányzatunk a hajléktalanok számára a hideg időjárásra tekintettel a teajáratot is működteti, rajtuk keresztül gondoskodunk a hajléktalan személyek számára a maszkok eljuttatásáról.

- Az utasok és a sofőrök védelme érdekében kérjük, hogy akinek nem muszáj, ne használja a közösségi közlekedést. Úgy látjuk, hogy drasztikusan csökken az autóbuszon utazók száma, viszont több jelzés érkezett hozzám a műszakváltásokkor kialakuló zsúfoltságról. Ennek csökkentése érdekében a Volánbusz és a város szakembereit arra kértem, hogy vizsgálják meg a mentesítő járatok beállításának lehetőségét. Az erre vonatkozó konkrét javaslatokat holnap kapom meg, amiről a nyilvánosságot tájékoztatni fogom.

- A fenntartók kérésére rendkívüli szünetet rendeltem el a következő intézményekben: Comenius Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola és Szakközépiskola; Szent Imre Általános Iskola és Óvoda; Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI; Kicsi Kincsem Óvoda, Aranyló Napraforgó Alapítványi Óvoda és Csiperke Óvoda telephelye. A város ügyeleti óvodai és bölcsődei ellátása a tegnap ismertetett rendszerben továbbra is biztosított.

- Eddig már 370 idős személy kért segítséget, meleg ebédet pedig igény szerint 61 személynek szállítunk ki. A telefonos ügyfélszolgálatot 07.30 és 18.00 óra között a (22) 537-149, 537-611, 537-612, 537-651 és 537-652–es vonalas, valamint a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon hívhatják. E-mail: idosellatas@szekesfehervar.hu

- Városunkban 29 személy van hatósági házi karanténra kötelezve.

- Már 353 fő jelentkezett önkéntesnek. A jelentkezéseket továbbra is várjuk az onkentes@szekesfehervar.hu címen.

- Önkormányzatunk adományszámláján 58.903.000 forint van. Adományaikat továbbra is várjuk a járványügyi védekezés céljaira a 12023008-00153647-06700001 számon. A közlemény rovatba, kérjük, tüntessék fel: KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS.

- Folyamatosan érkeznek a pályaművek a meghirdetett #maradjotthonFehérvár kihívásra. Megvan a zsűri is, akiknek személyét pénteken hozom nyilvánosságra. Még lehet nevezni a játékos versenyre, amelynek első heti témája: „Értük maradok otthon!

- A nyitott tornatermi programok egyelőre szünetelnek, de a városi honlapon a nyitott tornatermek rovatba feltöltésre került több videó, amelyeket a Fehérvár TV készített. Ezeket a gyakorlatsorokat a tv-ben és a honlapon lehet követni, és otthon bárki végezheti.

Köszönjük

- az Ózon Kft-nek a felajánlást, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel – a társadalmi felelősségvállalás jegyében – ingyenesen szállítja el a városi csatornahálózatba be nem kapcsolt lakossági tulajdonú ingatlanokból a szennyvizet – és ezt két hónapon át vállalja a cég.

- a Vidra Clean Kft. felajánlását, ami egy teljes intézmény fertőtlenítésére vonatkozott. A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi úti központjában végezték el a felajánlott szolgáltatást.

- a Rotary Klub által felajánlott kézfertőtlenítőt.

- a felajánlott 500 db tojást, amelyet a Kríziskezelő Központnak továbbítunk.

- a Jókedélyű Kft. felajánlását, aki ingyenesen kávét, pogácsát és üdítőt biztosít a stadionban a maszkokat borítékoló kollégáknak.

- a #maradjotthon kezdeményezésbe bekapcsolódó RBD által városszerte kihelyezett molinókat.

Ismét több kérdést kaptam, hogy van-e fertőzött városunkban. Fogadjuk el, amit az országos tisztifőorvos mondott, hogy az ország minden részén jelen van a fertőzés, így nagyon nagy valószínűséggel városunkban is. Függetlenül attól, hogy továbbra sem kaptunk olyan hivatalos tájékoztatást sehonnan, ami konkrét fertőzött személyről szólna.

A mostani adatokból úgy tűnik, hogy lassult a járvány növekedésének üteme. Köszönet mindazoknak, akik fegyelmezettek voltak az elmúlt hetekben. A kedvező adatok láttán sem szabad most könnyelműnek lennünk, hiszen a neheze még most jön.

Maradjunk otthon és vigyázzunk egymásra!

Cser-Palkovics András
polgármester

Közlemények

 1. Szerdától változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati rendje

  A Polgármesteri Hivatal a hét minden munkanapján folyamatosan ellátja az ügyfelek tájékoztatatását. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben, a közösség védelmének az érdekében személyes ügyfélfogadásra ezentúl csak szerdai napokon, az Ügyfélszolgálaton lesz lehetőség, az irodák munkatársai azonban munkaidőben telefonon és e-mailben folyamatosan elérhetőek.

  2020.03.31.
 2. Elhalasztja minden nem létfontosságú karbantartását a UPC

  Minden nem feltétlenül szükséges karbantartási munkát elhalaszt a UPC Magyarország Kft. Az előre ütemezett, éves karbantartás a székesfehérvári felhasználókat március 31-én, kedden és április 1-jén, szerdán érinti majd, azonban szolgáltatás-kimaradást csak kritikus esetben, maximum 30-60 perces időintervallumban tapasztalhatnak a felhasználók.

  2020.03.30.
 3. Szerdától működik a videotelefonos kapcsolattartás a szociális intézményekben

  Április 1-jétől, szerdától indul a videotelefonos kapcsolattartás a székesfehérvári idősgondozó intézményekben. A tervek szerint a családtagok a hét minden napján, 9 és 10 óra között hívhatják az idős hozzátartozóikat.

  2020.03.30.
 4. Összefoglaló a fehérváriakat érintő változásokról

  Újabb szintre emelkedett a koronavírus-járvány elleni védekezés. Szombattól életbe lépett a kijárási korlátozás, amely további változásokat hozott a mindennapokban. Az új jogszabályi kötelezettségek betartása mellett hétfőtől változik a közösségi közlekedés menetrendje, az igénybe vehető lomtalanítási szolgáltatás, valamint a hét közepétől ingyen utazhatnak az egészségügyben dolgozók.

  2020.03.30.
 1. Fehérváron is ingyenes lesz a közösségi közlekedés az egészségügyi dolgozóknak

  "Székesfehérvár örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez és április 1-től ingyenessé teszi a közösségi közlekedést az egészségügyben dolgozók számára, ezzel is kifejezve tiszteletünket, hálánkat és köszönetünket előttük." - jelentette be szombaton közösségi oldalán Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere csatlakozva Vargha Tamás kezdeményezésére az Operatív Törzs helyközi járatokra vonatkozó bejelentéséhez.

  2020.03.28.
 2. Hétfőtől szombati menetrend, mentesítő járatokkal

  Hétfőtől a szabadnapokra érvényes menetrend lép életbe a helyi közösségi közlekedésben, amit a legforgalmasabb autóbuszvonalakon mentesítő járatokkal egészítenek ki. 

  2020.03.28.
 3. Videotelefonos családi kapcsolattartás indul a fehérvári idősgondozó intézményekben

  Új kezdeményezésként videotelefonos kapcsolattartást tesznek lehetővé a székesfehérvári idősgondozó intézményekben, várhatóan április 1-jétől. Így kívánják könnyebbé tenni azon idős emberek életét, akik hónapok óta nem találkozhattak a családtagjaikkal.

  2020.03.28.
 4. A hétvégén is maradjon mindenki otthon! – Lakossági tájékoztató pénteken

  A hétvége és a jó idő ellenére is azt kéri mindenkitől Székesfehérvár polgármestere, hogy maradjon otthon! A holnaptól életbe lépő kijárási korlátozáshoz kapcsolódóan a városi piac meghosszabbított nyitva tartásáról, valamint a hétfőtől életbe lépő menetrendről, illetve a maszkok és tájékoztató anyagok folyamatos kézbesítéséről is ír a pénteki lakossági tájékoztatóban dr. Cser-Palkovics András.

  2020.03.27.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin