Kulturális programok sokszínűsítése – ötletbörze az EKF pályázat kapcsán

Kulturális programok sokszínűsítése címmel, műhelymunkával telt a délután a Petőfi Kultúrtérben. Az eseményre abból a célból került sor, hogy a résztvevők különböző szempontok mentén, moderált csoportmunka keretében fogalmazzanak meg alternatív ötleteket, javaslatokat, ami hozzájárulhat az Európa Kulturális Fővárosa programkínálat színesítéséhez.
2017.11.21. 14:59 |
Négy külső szakértő is részt vett kedden abban a műhelymunkában, amely segít Székesfehérvárnak az Európa Kulturális Fővárosa pályázatra való felkészülésben. A szakértők Olaszországból és Romániából érkeztek. Az Olaszországból érkező szakértők - Matera városa révén, amely 2019-ben lesz Európa Kulturális Fővárosa – már elnyerték a címet, így fontos tapasztalatokat oszthattak meg azzal kapcsolatban, hogy melyek a legfontosabb szempontok a sikeres pályázathoz. A rendezvényen elsőként Szépvölgyi Ákos, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója beszélt a „kulturális programok sokszínűsítése” projektről, majd Székesfehérvár alpolgármestere, Brájer Éva mutatta be Székesfehérvár kulturális életét és a város kulturális stratégiáját, terveit. Székesfehérvár alpolgármestere szólt a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatról is, amelynek keretében Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa nyerheti el a címet. Kiemelte, hogy Székesfehérvár számára az EKF-projekt nem cél, hanem eszköz egy olyan közösség szervezésére, amely erősebb lesz és egységesebben tud kiállni értékei mellett. 

Brájer Éva alpolgármester szólt arról is, hogy a pályázat beadása előtt a fehérváriak szavazhattak több fórumon és a véleményt mondók 93 százaléka támogatta a pályázaton való indulást. Kiemelte, hogy a pályázati program azt a célt szolgálja, hogy Székesfehérvár a gazdasági erejéhez és történelmi rangjához méltó szellemi központtá váljon és ezáltal még inkább pezsgő kulturális életet biztosítson a város és a megye lakóinak.

Kultúra

 1. Miklósa Erika és Karosi Bálint ad közös hangversenyt a Harmonia Albensisen

  Két világhírű művész ad közös hangversenyt a Harmonia Albensis koncertsorozatában: csütörtökön este a Ciszterci templomban Miklósa Erika és Karosi Bálint lépnek fel. A rendezvény műsorában Bach barokk dallamai mellett egy Vivaldi stílusában megírt Karosi-mű csendül majd fel. Jegyek még korlátozott számban kaphatók.

  2018.07.16.
 2. Kiállítással és katonazenekari koncerttel folytatódik az Emlékparki Nyár

  Az VI. Emlékparki Nyár kulturális programsorozat eddigi, sikeres rendezvényei folytatásaként pénteken, újabb programokkal várnak minden érdeklődőt a pákozdi Katonai Emlékparkban. Július 20-án 18 órakor kezdődik Danka Attila, grafikusművész kiállításának megnyitója, amelyet 19 órakor a Kaposvár Helyőrségi Zenekar koncertje követ. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.07.16.
 3. Július utolsó hétvégéjén lesz az Országjáró Dalosok Találkozója Fehérváron

  Július 27-28-án, pénteken és szombaton lesz az Országjáró Dalosok Találkozója (44. Országos Dalos Találkozó) A Szabadművelődés Házában. A rendezvény továbbra is méltó folytatása a 25 éven át Székesfehérváron megrendezett Fehérvári Dalostalálkozónak. (FDT) A Találkozóra szívesen várják a versmegzenésítőket és a nem magyar nyelven éneklő dalosokat is. Nevezési díj nincs. Jelentkezni az odt2006@tvn.hu e -mail címen lehet.

  2018.07.16.
 4. A város nevezetességei képeslapokon - virtuális séta Fehérváron

  Július 18-án, szerdán 9-11 óráig „A város nevezetességei képeslapokon - virtuális séta Fehérváron” címmel Farkas Edit, Hajdu Hajnalka és Hraskáné Halász Tünde előadására várja az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti Csoportja az intézmény Oskola utcai épületébe.

  2018.07.16.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Székesfehérvár Topotéka