Koronázási ceremónia lesz szombaton az óriásbábok vonulása előtt

Érdemes lesz előbb érkezni július 13-án, szombaton a hagyományos óriásbáb vonulásra, hiszen 17 órakor a Vörösmarty Színház előtt a koronázó érseket és püspököt alakító színművészekkel elevenítjük fel az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékainak az epizódjait.
2019.07.10. 14:29 |

Látrányi Viktória műsorvezető vendége lesz Szikora János rendező, az István királyt koronázó püspök, Trokán Péter, a III. Bélát koronázó püspök, Egyed Attila és a II. András királyt megkoronázó érsek és Körtvélyessy Zsolt.

Nemcsak a felnőttekre gondoltak, hiszen a beszélgetés alatt a gyerekek koronát is készíthetnek, amivel aztán koronázó püspökeink ünnepélyesen meg is koronázzák a bátor jelentkezőket. A koronázási ceremóniák után pedig ezen a szombaton még inkább megéri beszerezni a IV. Béla – Az
élet magja c. augusztusi grandiózus produkcióra a belépőjegyeket, hiszen a 20% elővásárlási kedvezmény mellett színművészeink dedikálják is a belépőjegyeket.

A már hagyományos óriásbáb vonulás az eseményt követően, 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz. A látványos menetben Szent László és felesége, Rheinfeldi Adelhaid, lányuk Piroska és I. Géza képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot.

A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: ezen az estén a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület és a Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.

Kultúra

 1. Kórusok Éjszakája - Két székesfehérvári kórus is részt vesz a fesztiválon

  Városunk két énekegyüttese, a Bástya Kamarakórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus is „fellép” a Kórusok Éjszakáján. A hétéves fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet az énekhang erejére, hogy énekelni jó bárhol és bármikor. A résztvevő 48 kórus három videót készített, amelyet június 6-án szombaton 17 órától a youtube-on tekinthetnek meg az érdeklődők.

  2020.06.05.
 2. Könyvmentők akcióban - töretlenül a fehérvári olvasókért

  Több mint két éve áll Székesfehérváron, belesimulva a Palotai kapu tér látványába a Könyvmentők szekere, ahol a nyitás óta változatlanul, egy buszjegy vagy fagylalt áráért, 300 Ft-ért vehetnek az olvasni vágyók használt, válogatott könyveket.

  2020.06.05.
 3. Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján

  A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

  2020.06.04.
 4. Szabadtéri kiállítás nyílik Glócz Vendel portréiból a Trianon 100 eseménysorozat keretében

  Glócz Vendel Trianon című kiállításának részét képező portrékból nyílik szabadtéri kiállítás június 4-én Székesfehérváron. A fiatal művész alkotásait 8 és 19 óra között tekinthetjük meg a Vörösmarty Színház bejárata előtt.

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka