Kreatív kikapcsolódás és kitűnő hangulat a kézművesek Gyermekműhely táborában

Gyermekzsivaj tölti meg ezen a héten a Fehérvári Kézművesek Egyesülete Rác utcai portáját, ahol a hagyományos Gyermekműhely napközis tábor idei első turnusa zajlik. Kitűnő hangulatban dolgoznak a résztvevők, minden nap más-más mesterségbe kóstolnak bele.
2024.07.03. 14:21 |
Kreatív kikapcsolódás és kitűnő hangulat a kézművesek Gyermekműhely táborában

A második turnust augusztus 12-16-a között rendezik, melyre szeretettel várják az alkotásra vágyó általános iskolások jelentkezését.

Évről évre visszatérő és új résztvevők is vannak ezen a héten a Gyermekműhely táborban, ahol az Egyesület mesterei foglalkoznak a gyerekekkel. Minden nap szerepel a programban a varrás, többféle öltéstechnika és a hímzés alapjainak elsajátítása, amit imádnak a gyerekek, emellett volt már gyöngyfűzés, nemezelés, csütörtökön számos szövési technikát ismernek meg a résztvevők, míg a pénteki záró napon a manapság újra divatját élő makramézás lesz a téma, ami a korábbi táborokban még nem volt. A Kézművesek Egyesülete kifejezetten nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az elérhető legjobb minőségű, szép és természetes alapanyagokat használják a résztvevők – ez nem csak az gyermektáborban, hanem az év bármilyen más programján, felnőtt műhelyfoglalkozáson, szakkörökön is nagyon fontos szempont – hangsúlyozta Tóthné Albrecht Anikó textilműves, táborvezető.

A Gyermekműhelyben munka közben folyamatosan megy a csacsogás, a viccelődés, ami élvezetes, vidám közösséggé kovácsolja a gyerekeket. Az idei második turnust augusztus 12-16-a között rendezik, ahol vannak még szabad helyek, így érdemes jelentkezni. A jelentkezési lap itt található!

Ugyancsak zajlanak egész nyáron az Egyesület felnőtt alkotó hétvégéi. A kosárfonó és a vászonszövő napok már beteltek, de lehet még jelentkezni nemezelő, bútörfestő, gyöngyfűző, üvegékszer készítő, fafaragó, csipkeverő hétvégékre, a foltvarró Asszonyműhelybe és a szabászatra.