Közös énekléssel kezdődött a XI. Fehérvári Ifjúsági Énekkari Találkozó

Lengyelországból, Ipolyságból, Budapestről, Kecskemétről és Tatabányáról közel háromszáz középiskolás érkezett Székesfehérvárra, hogy a Kodály és a Ciszterci Szent István Gimnázium énekkaraival közösen vegyen részt a XI. Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozón.
2019.04.05. 07:11 |

A Városház téren tartott ünnepélyes megnyitón Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok, valamint Kneifel Imre, a főszervező Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

A karnagyok fogadásával, az Órajáték által játszott dallam meghallgatásával és egy közös Városház téri énekléssel kezdetét vette a XI. Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozó csütörtökön Székesfehérváron.

A Városház téren tartott ünnepélyes megnyitón Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok köszöntötte az résztvevőket: „Szóljon ez a három nap a zenéről, az éneklésről, a barátságkötésről, az ismerkedésről, a közösségépítésről.” A szakmai programok mellett a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy lehetőség legyen megismerni a város nevezetességeit. A tanácsnok reményét fejezte ki, hogy minél többen, minél többször visszatérnek majd barátaikkal, családjukkal Székesfehérvárra.

A fesztiválra érkezett kiváló énekkarokra számtalan bemutatkozási lehetőség vár a következő három napban, mondta el a szervezők nevében Kneifel Imre. A hangversenyteremben, sportcsarnokban, templomban éneklő fiatalok más-más közönség előtt lépnek fel, s szereznek jó tapasztalatokat. A fesztiválhangversenyen háromtagú zsűri előtt mutathatja be tudását az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola ifjúsági kamarakórusa (karnagy: Wollent Andrea), az Érseki Fiú és Férfikar Pueri Cantores Lublinenses Lublin (karnagy: Honti Attila), a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Vegyeskara (karnagy: Závori Erika), a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskara (karnagy: Szeimann Zsuzsanna), a budapesti Vörösmarty Leánykar és Vegyeskar (karnagy: Gyombolai Bálint), valamint a székesfehérvári Kodály Zoltán Leánykar (karnagy: Feke Mariann), a Kodály Zoltán Fiúkar, a Kodály Zoltán Vegyeskar és a Kodály Zoltán Gimnázium Andante Vegyeskara (karnagy: Kneifel Imre) és a Ciszterci Szent István Gimnázium Vegyeskara (karnagy: Radics Éva).

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozó pénteken 10 órától fesztiválhangversenyekkel folytatódik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, majd 19 órakor a Szent Imre-templomban egyházi műveket énekelnek. Szombaton a kora délutáni szakmai konferenciát követően 16 órától a belváros különböző pontjain (Városház tér, Országalma, Nemzeti Emlékhely, Mátyás király-emlékmű) adnak szerenádot. Április 7-én, vasárnap 9.00 órától folklórmatinét rendeznek a Liget sori MKOSZ sportcsarnokban. A „Szállj elő zöld ág” elnevezésű rendezvényen öt gyermektánccsoport és a kórusok adnak műsort. Ezt követően díjkiosztóval zárul a XI. Fehérvári Ének találkozó.

Kultúra

 1. Nagypéntek délutánján három órakor kezdődik Fehérvár közös keresztútja

  A város polgárai és papjai közösen emlékeznek Jézus kereszthalálára. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.

  2019.04.19.
 2. Jótékonysági koncert a Vox Mirabilis Kamarakórussal a Notre Dame-ért

  A Vox Mirabilis Kamarakórus is a párizsi Notre Dame újjáépítésére ajánlja fel április 27-i húsvéti koncertjének teljes bevételét, emellett gyűjtést szerveznek. Aki szeretne ehhez a nemes célhoz hozzájárulni, megteheti a koncerten személyesen vagy előre egyeztetett megbeszélés alapján ezen a telefonszámon: +36 20 9 527 521

  2019.04.17.
 3. Földes László HOBO Viszockij-estje az Öreghegyi Közösségi Házban

  Földes László HOBO Viszockij-estje április 17-én, szerdán 19 órakor kezdődik az Öreghegyi Közösségi Házban. Jegyek a helyszínen és A Szabadművelődés Házában kaphatók.

  2019.04.16.
 4. Álmok a vásznon - a Derkovits Kör tagjainak legszebb alkotásait láthatjuk

  A Derkovits Képzőművészeti Kör tagjainak legszebb alkotásaiból rendez kiállítást a Fejér Megyei Művelődési Központ: az olajképeket, akvarelleket, grafikákat egyaránt felvonultató tárlatot Pálfalvi András, az intézmény címzetes igazgatója nyitja meg április 24-én, szerdán 17 órakor a Művészetek Háza kiállítótermében. A kiállítás kurátora Karóczkay Ottó festőművész.

  2019.04.16.

Hirdetés

Florália

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka