Közlekedik a család Fehérváron - az országos versenyen új autót lehet nyerni

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága egy országos program keretében, 2023-ban is Székesfehérváron rendezte meg a vármegyei vetélkedőt, amelyre előzetesen 18 család regisztrált.
2023.06.05. 13:33 |
Közlekedik a család Fehérváron - az országos versenyen új autót lehet nyerni

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett országos vetélkedősorozat vármegyei fordulóját a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balest-megelőzési Bizottsága 2023. június 3-án tartotta. A már évek óta nagy népszerűségnek örvendő megmérettetés célja, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására.

A székesfehérvári versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes „B” kategóriás vezetői engedélye, és legalább egy gyermek életkora hat és tizenhét év között van.

A családok, tesztlap kitöltését követően autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérték össze tudásukat.

A versenyen legeredményesebben teljesítő család – akit a későbbiekben, elektronikus úton értesítenek - képviselheti Fejér vármegyét az országos döntőn, ahol a győztes egy Škoda FABIA személygépkocsival térhet haza.