Középiskolától a mesterszakos diplomáig - sportolói pályaorientációs nap Fehérváron

A sportolói karrier és a tanulás összeegyeztetéséről, a tudatos életpálya-építésről és a székesfehérvári felsőoktatási kínálatról is szó volt a csütörtöki sportolói pályaorientációs napon, melyen a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségeket mutatták be az Alba Regia Sportcsarnokban. 
2018.02.08. 16:21 |

A pályaorientáció időszakában kifejezetten arról beszéltünk, hogy - mivel Székesfehérvár kimondottan gazdag sportegyesületekben és sportoló fiatalokban - hogyan lehet a tanulást és a sporttevékenységet összeegyeztetni. Azt szeretnénk megmutatni, hogy Székesfehérvár és felsőoktatása erre is kínál lehetőséget, így a sporttevékenység mellett alap,- vagy akár mesterszakot is végezhetnek a hallgatók. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar mérnöki jellegű oktatást biztosít, szinte majdnem mindegyik képzését duális formában. A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2018 szeptemberétől négy alapszak indul; gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, informatika és turizmus-vendéglátás, utóbbi rögtön duális képzési formában indul el, melynek specializációja a helyi igényekhez kapcsolóan a rendezvényszervezés. Mindezeken kívül tavaly indult el a sportközgazdász-mesterszak, szeptemberben pedig - levelező formában - újabb mesterképzést, regionális gazdaság szakot lehet hallgatni, amely a regionális fejlesztésekre és a fenntarthatóságra koncentrál.” - mondta el Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

Az elmúlt évek felsőoktatási fejlesztéseinek egyik fontos célja, hogy a Székesfehérváron sportoló diákokat olyan lehetőségekkel szólítsuk meg, hogy ne kelljen választási helyzetbe kerülniük, a bölcsödétől a mesterszakos diplomáig biztosítva legyen, hogy helyben maradva juthassanak megfelelő tudáshoz.” - emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Úgy gondolom, hogy a fiatalok számára nagyon fontos az iránymutatás, tanulmányaik mellett legyenek olyan tapasztalataik is, amelyeket csak az életben tudnak megtapasztalni, ebben segítjük egymást a Corvinus Egyetemmel.” – fogalmazott Talmácsi Gábor, világbajnok motorversenyző, a Talmácsi Group tulajdonosa.

Az eseményen „sportolói kettős karrier, tudatos életpálya-építés lehetőségei Székesfehérváron” címmel előadást tartott Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke. Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának képzési kínálat mutatta be, míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar képzési kínálatáról Pogátsnik Mónika, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékáni hivatalvezetője, a Duális Képzési Iroda igazgatója szólt. Végül jelenlegi egyetemi hallgatók és egyben aktív székesfehérvári sportolók élménybeszámolója hangzott el.

Közélet

 1. Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről - kedden mutatják be a Városházán

  A Városházán kedden, november 20-án mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.

  2018.11.17.
 2. Krízishelyzetbe került családokon segítenek a SZÉPEK jótékonysági báljának bevételével

  Jótékonysági bálra várta tagjait és támogatóit a SZÉPEK, azaz a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület pénteken, a Hotel Magyar Királyba. A jótékonysági esemény bevételét krízishelyzetbe került családok támogatására fordítják, az egyesület nemes célkitűzéseit bárki segíthette a belépőjegyek, illetve támogatói jegyek vásárlásával. 

  2018.11.16.
 3. Koraszülöttek világnapja a Szent György Kórházban ringatóval és bohócdoktorral

  Idén is programokkal kedveskedett a Szent György Kórház a koraszülöttek világnapja alkalmából. Jelenleg 13 kisbabát ápolnak a kórház Koraszülött Intenzív részlegen. 2500 és 2800 között van a születések száma évente a Szent György Kórházban, a kisbabák közül átlagban minden 9., vagy 10. korábban érkezik.

  2018.11.16.
 4. Közgyűlés és közmeghallgatás - óvodaudvarok felújításáról is döntöttek

  Pénteken délelőtt közmeghallgatást és közgyűlést is tartott a város képviselő testülete. A közmeghallgatáson az önkormányzati feladatellátásról hallhattak beszámolót a résztvevők, a közgyűlésen pedig óvodaudvarok felújításáról, térfigyelő kamerák beszerzéséről, a Fehérvár tüdeje programról és a Palotavárosi-tavak körüli zöld és szabadidős fejlesztésekről születtek döntések. 

  2018.11.16.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek