Középiskolától a mesterszakos diplomáig - sportolói pályaorientációs nap Fehérváron

A sportolói karrier és a tanulás összeegyeztetéséről, a tudatos életpálya-építésről és a székesfehérvári felsőoktatási kínálatról is szó volt a csütörtöki sportolói pályaorientációs napon, melyen a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségeket mutatták be az Alba Regia Sportcsarnokban. 
2018.02.08. 16:21 |

A pályaorientáció időszakában kifejezetten arról beszéltünk, hogy - mivel Székesfehérvár kimondottan gazdag sportegyesületekben és sportoló fiatalokban - hogyan lehet a tanulást és a sporttevékenységet összeegyeztetni. Azt szeretnénk megmutatni, hogy Székesfehérvár és felsőoktatása erre is kínál lehetőséget, így a sporttevékenység mellett alap,- vagy akár mesterszakot is végezhetnek a hallgatók. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar mérnöki jellegű oktatást biztosít, szinte majdnem mindegyik képzését duális formában. A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2018 szeptemberétől négy alapszak indul; gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, informatika és turizmus-vendéglátás, utóbbi rögtön duális képzési formában indul el, melynek specializációja a helyi igényekhez kapcsolóan a rendezvényszervezés. Mindezeken kívül tavaly indult el a sportközgazdász-mesterszak, szeptemberben pedig - levelező formában - újabb mesterképzést, regionális gazdaság szakot lehet hallgatni, amely a regionális fejlesztésekre és a fenntarthatóságra koncentrál.” - mondta el Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

Az elmúlt évek felsőoktatási fejlesztéseinek egyik fontos célja, hogy a Székesfehérváron sportoló diákokat olyan lehetőségekkel szólítsuk meg, hogy ne kelljen választási helyzetbe kerülniük, a bölcsödétől a mesterszakos diplomáig biztosítva legyen, hogy helyben maradva juthassanak megfelelő tudáshoz.” - emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Úgy gondolom, hogy a fiatalok számára nagyon fontos az iránymutatás, tanulmányaik mellett legyenek olyan tapasztalataik is, amelyeket csak az életben tudnak megtapasztalni, ebben segítjük egymást a Corvinus Egyetemmel.” – fogalmazott Talmácsi Gábor, világbajnok motorversenyző, a Talmácsi Group tulajdonosa.

Az eseményen „sportolói kettős karrier, tudatos életpálya-építés lehetőségei Székesfehérváron” címmel előadást tartott Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke. Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának képzési kínálat mutatta be, míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar képzési kínálatáról Pogátsnik Mónika, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékáni hivatalvezetője, a Duális Képzési Iroda igazgatója szólt. Végül jelenlegi egyetemi hallgatók és egyben aktív székesfehérvári sportolók élménybeszámolója hangzott el.

Közélet

 1. Újabb nyílt nőgyógyászati szűrőnap lesz március 3-án

  Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot hirdet Székesfehérvár Önkormányzata 2018. március 3-án, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azokat a 25-55 év közötti hölgyeket várják, akik nem vesznek részt rendszeres vizsgálatokon. A szűrőnapra előzetesen kell jelentkezni!

  2018.02.20.
 2. Megemlékezések a kommunizmus áldozatainak tiszteletére Székesfehérváron

  Székesfehérváron több rendezvényt is szerveznek a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban február 21-én, szerdán kiállítás, beszélgetés és filmvetítés lesz. Február 26-án, hétfőn Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat közösen tartja megemlékezését az Ötvenhatosok terén.

  2018.02.20.
 3. Az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat is átadták a Magyar Ápolók Napján

  A Magyar Ápolók Napja alkalmából tudományos emlékülésre került sor kedden a Hotel Magyar Királyban, ahol átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat. Az „Év ápolója” elismerést Maleczkiné Lázity Andrea intenzív szakápoló, míg az "Év asszisztense" díjat Kocsis Erika műtős szakasszisztens vehette át, aki 27 éve dolgozik a kórházban. A hagyományoknak megfelelően tiszteletbeli ápolót is avattak Dr. Jaskó Róbert, az általános sebészet főorvosa személyében.

  2018.02.20.
 4. Az utakat, a járdákat és a buszmegállókat is takarítják már Fehérváron

  Hajnalban a Városgondokság elvégezte az utak alásózását Székesfehérváron, a kora délelőtti órákban pedig elindultak a hókotrók is a városban – tájékoztatott Griger László hóügyelet vezető. A Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark mintegy négy óra alatt képes letakarítani a fő és tömegközlekedési utakat és nyolc-tizenkét óra alatt ér végig a város teljes úthálózatán.

  2018.02.20.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek