Középiskolától a mesterszakos diplomáig - sportolói pályaorientációs nap Fehérváron

A sportolói karrier és a tanulás összeegyeztetéséről, a tudatos életpálya-építésről és a székesfehérvári felsőoktatási kínálatról is szó volt a csütörtöki sportolói pályaorientációs napon, melyen a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségeket mutatták be az Alba Regia Sportcsarnokban. 
2018.02.08. 16:21 |

A pályaorientáció időszakában kifejezetten arról beszéltünk, hogy - mivel Székesfehérvár kimondottan gazdag sportegyesületekben és sportoló fiatalokban - hogyan lehet a tanulást és a sporttevékenységet összeegyeztetni. Azt szeretnénk megmutatni, hogy Székesfehérvár és felsőoktatása erre is kínál lehetőséget, így a sporttevékenység mellett alap,- vagy akár mesterszakot is végezhetnek a hallgatók. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar mérnöki jellegű oktatást biztosít, szinte majdnem mindegyik képzését duális formában. A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2018 szeptemberétől négy alapszak indul; gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, informatika és turizmus-vendéglátás, utóbbi rögtön duális képzési formában indul el, melynek specializációja a helyi igényekhez kapcsolóan a rendezvényszervezés. Mindezeken kívül tavaly indult el a sportközgazdász-mesterszak, szeptemberben pedig - levelező formában - újabb mesterképzést, regionális gazdaság szakot lehet hallgatni, amely a regionális fejlesztésekre és a fenntarthatóságra koncentrál.” - mondta el Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

Az elmúlt évek felsőoktatási fejlesztéseinek egyik fontos célja, hogy a Székesfehérváron sportoló diákokat olyan lehetőségekkel szólítsuk meg, hogy ne kelljen választási helyzetbe kerülniük, a bölcsödétől a mesterszakos diplomáig biztosítva legyen, hogy helyben maradva juthassanak megfelelő tudáshoz.” - emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Úgy gondolom, hogy a fiatalok számára nagyon fontos az iránymutatás, tanulmányaik mellett legyenek olyan tapasztalataik is, amelyeket csak az életben tudnak megtapasztalni, ebben segítjük egymást a Corvinus Egyetemmel.” – fogalmazott Talmácsi Gábor, világbajnok motorversenyző, a Talmácsi Group tulajdonosa.

Az eseményen „sportolói kettős karrier, tudatos életpálya-építés lehetőségei Székesfehérváron” címmel előadást tartott Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke. Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának képzési kínálat mutatta be, míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar képzési kínálatáról Pogátsnik Mónika, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékáni hivatalvezetője, a Duális Képzési Iroda igazgatója szólt. Végül jelenlegi egyetemi hallgatók és egyben aktív székesfehérvári sportolók élménybeszámolója hangzott el.

Közélet

 1. Kerékpárral érkeztek Cento-ból Fehérvárra - húsz éves a testvérvárosi kapcsolat

  Vasárnap délután az Országalmához érkezett az olaszországi testvérvárosunkból, Cento-ból indult kilenc „bicilklibarát", akik Antonio Gallerani, a Bicicultura nevű egyesület elnökének vezetésével érkeztek, hogy megünnepeljék Székesfehérvár és Cento 20 éves testvérvárosi kapcsolatát. A túrázókkal együtt testvérvárosi zenészek is érkeztek.

  2018.08.19.
 2. Vasárnapi programok a Királyi Napokon

  Az Öreghegyi Mulatsággal, Szabó Balázs és Bandája koncertjével és a Koronázási Szertartásjátékkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata augusztus 19-én, vasárnap.

  2018.08.19.
 3. A börgöndi horgászparadicsomban fogadták a testvérvárosok delegációit

  Székesfehérvár hat testvérvárosából érkezett delegáció az idei Királyi Napokra. Szombaton a börgöndi Sándor horgászparadicsomban a város polgármestere Cser-Palkovics András, Róth Péter alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi  önkormányzati képviselő fogadta a testvérvárosainkból érkezett vendégeket.

  2018.08.18.
 4. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil domborművét

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját - Pintér Balázs alkotását - szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek