Középiskolától a mesterszakos diplomáig - sportolói pályaorientációs nap Fehérváron

A sportolói karrier és a tanulás összeegyeztetéséről, a tudatos életpálya-építésről és a székesfehérvári felsőoktatási kínálatról is szó volt a csütörtöki sportolói pályaorientációs napon, melyen a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségeket mutatták be az Alba Regia Sportcsarnokban. 
2018.02.08. 16:21 |

A pályaorientáció időszakában kifejezetten arról beszéltünk, hogy - mivel Székesfehérvár kimondottan gazdag sportegyesületekben és sportoló fiatalokban - hogyan lehet a tanulást és a sporttevékenységet összeegyeztetni. Azt szeretnénk megmutatni, hogy Székesfehérvár és felsőoktatása erre is kínál lehetőséget, így a sporttevékenység mellett alap,- vagy akár mesterszakot is végezhetnek a hallgatók. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar mérnöki jellegű oktatást biztosít, szinte majdnem mindegyik képzését duális formában. A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2018 szeptemberétől négy alapszak indul; gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, informatika és turizmus-vendéglátás, utóbbi rögtön duális képzési formában indul el, melynek specializációja a helyi igényekhez kapcsolóan a rendezvényszervezés. Mindezeken kívül tavaly indult el a sportközgazdász-mesterszak, szeptemberben pedig - levelező formában - újabb mesterképzést, regionális gazdaság szakot lehet hallgatni, amely a regionális fejlesztésekre és a fenntarthatóságra koncentrál.” - mondta el Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

Az elmúlt évek felsőoktatási fejlesztéseinek egyik fontos célja, hogy a Székesfehérváron sportoló diákokat olyan lehetőségekkel szólítsuk meg, hogy ne kelljen választási helyzetbe kerülniük, a bölcsödétől a mesterszakos diplomáig biztosítva legyen, hogy helyben maradva juthassanak megfelelő tudáshoz.” - emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Úgy gondolom, hogy a fiatalok számára nagyon fontos az iránymutatás, tanulmányaik mellett legyenek olyan tapasztalataik is, amelyeket csak az életben tudnak megtapasztalni, ebben segítjük egymást a Corvinus Egyetemmel.” – fogalmazott Talmácsi Gábor, világbajnok motorversenyző, a Talmácsi Group tulajdonosa.

Az eseményen „sportolói kettős karrier, tudatos életpálya-építés lehetőségei Székesfehérváron” címmel előadást tartott Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke. Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának képzési kínálat mutatta be, míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar képzési kínálatáról Pogátsnik Mónika, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékáni hivatalvezetője, a Duális Képzési Iroda igazgatója szólt. Végül jelenlegi egyetemi hallgatók és egyben aktív székesfehérvári sportolók élménybeszámolója hangzott el.

Közélet

 1. Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

  Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete, melyen határoztak arról is, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár 12 közfoglalkoztatott munkavállalóját állományba veszi az intézmény, melyhez biztosítja a forrást az önkormányzat. Döntést hoztak arról is, hogy készpénzben biztosítja a város a 65 év fölöttiek ötezer forintos támogatását és a Székesfehérvári Születési támogatást is.

  2019.02.22.
 2. Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

  A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.

  2019.02.21.
 3. Túrával tisztelgett a Fejér menetszázad a doni hősök emléke előtt

  A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult.

  2019.02.21.
 4. Az Európai Unió jövőjéről szólt a Kodolányi Szabadegyetem új szemeszterének nyitóelőadása

  A nyitóelőadással szerdán megkezdődött a Kodolányi János Szabadegyetem, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és a Harmadik Kor Egyeteme újabb szemesztere a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. „Az Európai Unió jövője és kérdőjelei” című előadássorozat első alkalmán Lőrinczné dr. habil. Bencze Edit PhD főiskolai tanár „A hatoktól a 28-akig, és a jövő szcenáriói” című előadása hangzott el.

  2019.02.21.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek