Középiskolától a mesterszakos diplomáig - sportolói pályaorientációs nap Fehérváron

A sportolói karrier és a tanulás összeegyeztetéséről, a tudatos életpálya-építésről és a székesfehérvári felsőoktatási kínálatról is szó volt a csütörtöki sportolói pályaorientációs napon, melyen a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségeket mutatták be az Alba Regia Sportcsarnokban. 
2018.02.08. 16:21 |

A pályaorientáció időszakában kifejezetten arról beszéltünk, hogy - mivel Székesfehérvár kimondottan gazdag sportegyesületekben és sportoló fiatalokban - hogyan lehet a tanulást és a sporttevékenységet összeegyeztetni. Azt szeretnénk megmutatni, hogy Székesfehérvár és felsőoktatása erre is kínál lehetőséget, így a sporttevékenység mellett alap,- vagy akár mesterszakot is végezhetnek a hallgatók. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar mérnöki jellegű oktatást biztosít, szinte majdnem mindegyik képzését duális formában. A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2018 szeptemberétől négy alapszak indul; gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, informatika és turizmus-vendéglátás, utóbbi rögtön duális képzési formában indul el, melynek specializációja a helyi igényekhez kapcsolóan a rendezvényszervezés. Mindezeken kívül tavaly indult el a sportközgazdász-mesterszak, szeptemberben pedig - levelező formában - újabb mesterképzést, regionális gazdaság szakot lehet hallgatni, amely a regionális fejlesztésekre és a fenntarthatóságra koncentrál.” - mondta el Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

Az elmúlt évek felsőoktatási fejlesztéseinek egyik fontos célja, hogy a Székesfehérváron sportoló diákokat olyan lehetőségekkel szólítsuk meg, hogy ne kelljen választási helyzetbe kerülniük, a bölcsödétől a mesterszakos diplomáig biztosítva legyen, hogy helyben maradva juthassanak megfelelő tudáshoz.” - emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Úgy gondolom, hogy a fiatalok számára nagyon fontos az iránymutatás, tanulmányaik mellett legyenek olyan tapasztalataik is, amelyeket csak az életben tudnak megtapasztalni, ebben segítjük egymást a Corvinus Egyetemmel.” – fogalmazott Talmácsi Gábor, világbajnok motorversenyző, a Talmácsi Group tulajdonosa.

Az eseményen „sportolói kettős karrier, tudatos életpálya-építés lehetőségei Székesfehérváron” címmel előadást tartott Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke. Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának képzési kínálat mutatta be, míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar képzési kínálatáról Pogátsnik Mónika, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékáni hivatalvezetője, a Duális Képzési Iroda igazgatója szólt. Végül jelenlegi egyetemi hallgatók és egyben aktív székesfehérvári sportolók élménybeszámolója hangzott el.

Közélet

 1. Az eltűnt gyermekekre hívták fel a figyelmet az Ezer Lámpás Éjszakáján

  Az eltűnt gyerekek világnapjához kapcsolódóan került sor vasárnap az Ezer Lámpás Éjszakájára. A jótékonysági koncert- és programsorozathoz Székesfehérvár ismét kapcsolódott, az Alba Plaza előtti térre várták az érdeklődőket koncertekkel, gyermekprogramokkal.

  2018.05.27.
 2. Hősök napja - a Fekvő katonánál emlékeztek a háborúban elesett katonákra

  Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Fehérváron is koszorúkat helyeztek el a katonai emlékműveknél nemzeti hőseink előtt tisztelegvén. Vasárnap a Hősök terén tartottak néma koszorúzást, ahol a katonai, a városi, és a megyei elöljárók mellett a veteránok is tiszteletüket tették.

  2018.05.27.
 3. Világost a Geósnak! - selmeci hagyományok szerint köszöntek el a valétálók Fehérvártól

  Szombaton este a Geoinformatikai Intézet Pirosalma utcai épületéből indultak a végzős hallgatók fáklyákkal és lámpásokkal Székesfehérvár belvárosába a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között. A menet elején vitték Magyarország és az intézmény zászlaját, amit a szalamander és a májusfa követett. A végzősök után a volt hallgatók, veteranissimusok, a tanári kar és a vendégek csoportja vonult.

  2018.05.27.
 4. Az öreghegyi II. világháborús emlékműnél tisztelegtek Hősök Napja alkalmából

  A háborúkban elesett magyar katonák és életüket vesztett civilek előtt tisztelgünk a Hősök Napján. Az országos kezdeményezéshez hagyományosan csatlakozott Székesfehérvár városa is, pénteken a katonatemetőkben tartottak néma koszorúzásokat. Szombaton a Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékműnél folytatódott a tiszteletadás.

  2018.05.26.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek