Kozáry Ferenc kapta a Vörösmarty-gyűrűt

Az elmúlt évadban nyújtott teljesítménye alapján, a társulat titkos szavazatainak összesítése után a Vörösmarty-gyűrűt ma este Kozáry Ferenc húzhatta fel az ujjára. A szakmai díjat dr. Lőrinczy Attila, a város korábbi kulturális alpolgármestere adta át a Pelikán Udvarban.

2004.06.24. 19:36 |

 Az elmúlt évadban nyújtott teljesítménye alapján, a társulat titkos szavazatainak összesítése után a Vörösmarty-gyűrűt ma este Kozáry Ferenc húzhatta fel az ujjára. A szakmai díjat dr. Lőrinczy Attila, a város korábbi kulturális alpolgármestere adta át a Pelikán Udvarban.


 Öt évvel ezelőtt az egyik előadás televíziós tiszteletdíját ajánlották fel nemes szándékkal a Vörösmarty Színház társulatának tagjai, hogy létrejöjjön a Vörösmarty-gyűrű elnevezésű díj, melyet a társulat titkos szavazása alapján kaphat meg az a színművész, akit kollégái szakmailag a legjobbnak ítélnek. Az alapítás évében Kuna Károly, a következő évben Kállay Ilona és Péterffy Attila, majd Zakariás Éva, tavaly pedig Matus György nyerte el a társulat kitüntetését; az elmúlt évadban nyújtott teljesítménye alapján az idei gyűrűt Kozáry Ferencnek ítélte oda a társulat. A díjat dr. Lőrinczy Attila adta át: az előző önkormányzat kulturális alpolgármestereként ő is részt vett a díj megalapításában, két évvel ezelőtt pedig a társulat tiszteletbeli tagjává fogadták. A közönség is másképp néz arra a színművészre, aki ezt a díjat kapta a társaitól - mondta Lőrinczy Attila, miközben a saját Vörösmarty-gyűrűjét adta át kipróbálásra Kozáry Ferencnek, ugyanis a döntés annyira friss, hogy a színművész saját gyűrűje és oklevele még el sem készült.
  Kozáry Ferenc igazi polihisztor: előbb az egyik tanítóképző főiskolán, majd a Színművészeti Főiskola operett-musical szakán szerzett diplomát, de emellett képesített úszómester és zongorahangoló is. Hét évig vezetett gyerek színjátszó kört, majd a felnőttekre váltott: a Nemzeti Színiakadémia zenés színészmesterség tanára lett. A 25. Színház, a Várszínház, a Népszínház és a szekszárdi Német Bemutató Színpad után 1998-ban szerződött a fehérvári társulathoz, ahol értelemszerűen elsősorban zenés darabokban látható.

Kultúra

 1. Horváth Levente tárlatával és Kormorán koncerttel nyílt a 20. Aranybulla Művészeti Fesztivál

  Pénteken, Horváth Levente sepsiszentgyörgyi festőművész kiállításának megnyitójával, majd az azt követő Kormorán koncerttel elkezdődött a 20. Aranybulla Művészeti Fesztivál az Öreghegyi Közösségi Házban. Szombaton 20 órától Varga Miklós és a Band élőzenei koncertjére várják a látogatókat, a belépés díjtalan.

  2019.08.23.
 2. Béla király - újra műsoron a Királyi Napokon bemutatott történelmi dráma

  Szeptember 7-én szombaton 19 órai kezdettel a Szabad Színház újra műsorára tűzi Szabó Magda: Béla király című, a Királyi Napokon bemutatott történelmi drámáját az Igézőben. Elgondolkodtató, fordulatos dráma egy kihívásokkal teli korból. Történelmi áthallások, historikusok groteszkek. Belépőjegyek válthatók az Igézőben minden munkanap 14 órától személyesen, vagy igényelhető a 22/790-758-as telefonszámon, illetőleg az igezo2014@gmail.com e-mail címen. Belépő 1500Ft.

  2019.08.23.
 3. Szeptember 9-ig lehet jelentkezni a Fehérvár Hangja tehetségkutatóra

  Ötödször keresik a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amit a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel nyereményutazásán is részt vehet.

  2019.08.23.
 4. „Öszvérek és poloskák”- reneszánsz zene és költészet a Tercinával és Pápai Erikával

  Augusztus 31-én, szombaton 16 órai kezdettel a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, „Öszvérek és poloskák” címmel spanyol és itáliai reneszánsz zenét, valamint spanyol költők verseit hallhatja a közönség a Tercina együttes (Kállay Katalin – furulyák, Vitárius Piroska – hegedű, Győri István – vihuela) előadásában. A verseket Pápai Erika, színművész mondja. A belépés díjtalan.

  2019.08.23.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka