Köszönet a fehérváriak összefogásáért és újrainduló programok a Belvárosban

„Most, hogy az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba, úgy vélem, ideje ismét – lehetőségeink szerint – élettel megtölteni városunkat: szombaton délután 5 és este 8 óra között Fehérvár művészei visszahozzák a megszokott nyári életet Székesfehérvár szívébe.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.
2020.06.19. 13:54 |

Székesfehérvár polgármestere a veszélyhelyzetben tapasztalt összefogásért is köszönetet mondott az itt élőknek, valamint kifejezte háláját azért a sok pénzbeli és tárgyi felajánlásért, amely a város Önkormányzatához érkezett az elmúlt három hónap során.

Szerdán éjfélkor megszűnt a veszélyhelyzet, és bár az időjárás néha cáfolja a naptár jelzését, de kétségtelen tény az is, hogy nyár van. És ha nyár van, akkor programoknak is kell lenniük. Idén talán még inkább igény van a hétvégi kikapcsolódásra, szórakozásra, amelyre a járványhelyzet korlátozásainak fokozatos enyhítése lehetőséget teremt Székesfehérváron is – írja a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a város polgármestere. 

Június 20-án, szombaton 17.00 órától kezdődik a kultúrpiknik, a város művészeti intézményeinek, csoportjainak tagjai és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre. Este hattól a történelemben kalandozhatnak a városban járók: hagyományőrző csapatok „portyáznak” majd a Fő utcán, bemutatókat is tartanak, és elkísérik az érdeklődőket a következő helyszínre. Merthogy este hét órától a zenekedvelőket várják a Zichy ligetben, a Zenepavilonban játszanak majd kisebb formációban muzsikusok. Székesfehérvár nyáron elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a Fő utcán.

Közlemények

 1. Ügyfélszolgálati irodát nyitott a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. a Sár utcában

  Jelentősen bővítette ügyfélszolgálati irodáinak körét az NKHV Zrt., azaz a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., számos településen, köztük Székesfehérváron is létesítettek új ügyfélpontot. Ezentúl a Sár utca 1-ben található irodában a számlázással, a pénzügyek és a tartozás rendezésével kapcsolatos ügyeket intézhetnek a lakosok.

  2021.06.16.
 2. Jövő héten végeznek az eltörött 400mm-es vízvezeték helyreállításával

  A Fejérvíz Zrt. tájékoztatása szerint a jövő hét folyamán még folytatódnak a Zichy liget, Malom utca - Dózsa György utca között szakaszon végzett ivóvízhálózati hibaelhárítást követő utómunkálatok.

  2021.06.11.
 3. Lakossági tájékoztató a nyári székesfehérvári rendezvényekről

  „A járványhelyzet miatt vannak még bizonytalanságok, mindenki részéről nagyobb türelemre és megértésre lesz szükség. Mindezzel együtt a nyári időszakban szeretnénk minél több élményt adni „itthon”, azaz a városban maradókra gondolva állítottuk/állítjuk össze a rendezvénykínálatot.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.

  2021.06.09.
 4. Bővül a személyesen intézhető ügyek köre június 9-től a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán

  A járvány enyhülésére való tekintettel elkezdődött a személyes ügyfélfogadás fokozatos visszavezetése a székesfehérvári Polgármesteri Hivatalban. Június 9-től, szerdától bővülnek a lehetőségek, már a talált tárgyakkal kapcsolatos ügyeket és a kegyeleti jellegű szociális ellátások ügyeit is intézhetjük személyesen, egyelőre csak szerdai napokon, előre egyeztetett időpontban.

  2021.06.08.
 1. Több helyszínen lesz útlezárás vasárnap sportrendezvények miatt

  A TESZ-futás előtt eXtreMan51.5 versenyt is rendeznek Fehérváron vasárnap. Az Alba Triatlon SE és a Vitál Club közös szervezésében megvalósuló triatlonverseny rajtja 11 órakor lesz. A kihívás miatt a Csónakázó-tó, az uszoda és a Bregyó környékén már reggel 8 órakor elkezdődik az útlezárás, valamint forgalomkorlátozásra kell számítani a Palotai úton is.

  2021.06.06.
 2. Forgalomkorlátozás lesz vasárnap a TESZ futás helyszínén

  Vasárnap délután lezárják a Várkörutat és a Rákóczi utca egy szakaszát a TESZ Futóverseny résztvevőinek a biztonságáért. A forgalomkorlátozás miatt több autóbuszjárat terelőútvonalon közlekedik. Kérik a közlekedők türelmét és megértését!

  2021.06.03.
 3. Pályakarbantartás miatt módosul a vasúti menetrend az észak-balatoni vonalon

  Pályakarbantartási munka miatt a Szabadbattyán – Balatonfüred állomások között a 29-es vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok 2021. június 7-től június 9-ig éjszakánként. A végzett munkáról és a menetrend alakulásáról a MÁV-START Zrt. tájékoztatója az alábbiakban olvasható.

  2021.06.01.
 4. Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás lesz június 4-én

  Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást tart június 4-én család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével a Tolnai utcában.

  2021.05.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4