Köszönet a fehérváriak összefogásáért és újrainduló programok a Belvárosban

„Most, hogy az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba, úgy vélem, ideje ismét – lehetőségeink szerint – élettel megtölteni városunkat: szombaton délután 5 és este 8 óra között Fehérvár művészei visszahozzák a megszokott nyári életet Székesfehérvár szívébe.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.
2020.06.19. 13:54 |

Székesfehérvár polgármestere a veszélyhelyzetben tapasztalt összefogásért is köszönetet mondott az itt élőknek, valamint kifejezte háláját azért a sok pénzbeli és tárgyi felajánlásért, amely a város Önkormányzatához érkezett az elmúlt három hónap során.

Szerdán éjfélkor megszűnt a veszélyhelyzet, és bár az időjárás néha cáfolja a naptár jelzését, de kétségtelen tény az is, hogy nyár van. És ha nyár van, akkor programoknak is kell lenniük. Idén talán még inkább igény van a hétvégi kikapcsolódásra, szórakozásra, amelyre a járványhelyzet korlátozásainak fokozatos enyhítése lehetőséget teremt Székesfehérváron is – írja a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a város polgármestere. 

Június 20-án, szombaton 17.00 órától kezdődik a kultúrpiknik, a város művészeti intézményeinek, csoportjainak tagjai és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre. Este hattól a történelemben kalandozhatnak a városban járók: hagyományőrző csapatok „portyáznak” majd a Fő utcán, bemutatókat is tartanak, és elkísérik az érdeklődőket a következő helyszínre. Merthogy este hét órától a zenekedvelőket várják a Zichy ligetben, a Zenepavilonban játszanak majd kisebb formációban muzsikusok. Székesfehérvár nyáron elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a Fő utcán.

Közlemények

 1. Esőnapra, az-az szombaton estére halasztották a kertmozi pénteki előadását

  A kiszámíthatatlan időjárás miatt a Városháza díszudvarán pénteken este elmarad az Emma című angol film vetítése. A megváltott jegyek a holnapi, szombati esőnapra érvényesek, az előadás 20.30-kor kezdődik. 

  2020.06.26.
 2. Szúnyoggyérítés lesz kedden Székesfehérváron

  Szúnyoggyérítést végeznek Székesfehérváron június 30-án, jövő kedden napnyugta után. A kezelés során felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen. A méhészeket kérik, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket!

  2020.06.26.
 3. Telefonon érdemes időpontot kérni a házi gyermekorvosi rendelésekre

  A házi gyermekorvosok rendelési és a védőnők fogadási ideje továbbra is változatlan. Június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség, amelynek keretében továbbra is arra kérik az orvosok a hozzájuk fordulókat, hogy telefonos egyeztetés után keressék fel a rendelőt a megfelelő egészségügyi szabályok betartatása mellett. 

  2020.06.25.
 4. Köszönet a fehérváriak összefogásáért és újrainduló programok a Belvárosban

  „Most, hogy az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba, úgy vélem, ideje ismét – lehetőségeink szerint – élettel megtölteni városunkat: szombaton délután 5 és este 8 óra között Fehérvár művészei visszahozzák a megszokott nyári életet Székesfehérvár szívébe.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.

  2020.06.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2