Körtevirágok címmel új előadást mutat be a Prospero Színkör

A XX. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében új darabot mutat be a Prospero Színkör. A színre vitt mű egy kísérlet arra, hogy össze lehet-e egyeztetni az egyik legklasszikusabb japán versforma, a haiku tisztaságát és személytelenségét a színpad és színészi jelenlét személyességével.
2019.05.14. 07:02 |

Az ingyenes előadást a nézők május 13-án és 15-én, hétfőn és szerdán 19 órától A Szabadművelődés Házában láthatják.

A Prospero Színkör 2000 óta működik Székesfehérváron, A Szabadművelődés Házában. Az alapítás óta eltelt 19 évben munkájukat a különböző színházi fesztiválokon elnyert számos díj fémjelzi.

A színkör a XX. Kortárs Művészeti Fesztiválon új darabbal jelentkezik: Körtevirágok című előadásuk egyben egy kísérlet is arra, hogy összeegyeztethető-e az egyik legklasszikusabb japán versforma – a haiku – tisztasága, személytelensége, a színpad és színészi jelenlét személyességével. Ideális esetben a költő vagy a színész semmivé válik: a haiku végül az olvasóban, a nézőben születik meg.

A Prospero előadása választ keres arra is, hogy a felgyorsult világban, a folyamatos külső és belső zajban, a bennünket elöntő információáradatban úrrá lehet-e az ember a türelmetlenségén, le tud-e fékezni és csendesedni, hogy átadja magát a színpadon látott képeknek, hangoknak, szavaknak és zenének, hogy tanuljon valami újat a külvilágról, a természetről vagy akár saját magáról.

A Micskó Zoltán rendezte kortárs művészeti előadást a társulat május 13-án és 15-én, hétfőn és szerdán 19 órai kezdettel viszi színpadra A Szabadművelődés Háza színháztermében. Az előadásokra a belépés ingyenes.

Kultúra

 1. Állatkerti történet - gyereknapi ajándék a Vörösmarty Színháztól

  Különleges ajándékkal készül gyereknapra a Vörösmarty Színház. Vasárnap reggel nyolc órától Facebook oldalukon online elérhetővé teszik a 2019/20-as évad egyik legsikeresebb gyerekelőadását, az Állatkerti történetet.

  2020.05.30.
 2. Fehérvári virágos pünkösd - nézze meg képeken milyen szép a Belváros

  Ha pünkösd, akkor virágok – a sokéves, szép hagyományt idén is megőrzi a város. A koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp, de élvezhetjük a szépséges virágcsodák látványát a Fehérvári virágos pünkösd keretében. Nem lesz közös séta, és koncerteket sem hallgathatunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatjuk a hosszú hétvégén.

  2020.05.29.
 3. A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a Vörösmarty Színházban

  A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

  2020.05.29.
 4. Szoba Galéria - folytatódik a Köfém Művelődési Ház online tárlatainak sorozata

  Sörös Vera fazekas bemutatkozásával folytatódik a Köfém Művelődési Ház Szoba Galéria címmel indított sorozata. Az online kulturális összeállítással az intézmény kéthetente szerdán jelentkezik Facebook-oldalán. A következő rész június 3-án, szerdán 15 órától érhető majd el.

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka