Koronavírusról tájékoztató plakátokat téptek le a Piac térnél - büntetőeljárás indul

Tegnap éjjel letéptek több a koronavírusról és a kapcsolódó teendőkről tájékoztató plakátot a Piac térnél. Az Önkormányzat büntetőeljárást indít: az elkövető szándékosan akadályozza a járvány elterjedése ellen végzett munkát, a lakosság informálását. A rendőrség a térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket használja az eljárás során.
2020.03.18. 18:30 |

Székesfehérvár Önkormányzata az új koronavírus járványos terjedésének megelőzéséért dolgozik. Az egyik legfontosabb feladat a lakosság megfelelő, pontos és gyors tájékoztatása, minél több kommunikációs csatornán: dr. Cser-Palkovics András polgármester hétfői intézkedései között szerepelt 500 tájékoztató plakát kihelyezése a város különböző pontjaira. Ezeket a legfontosabb információkat tartalmazó plakátokat tegnap délelőtt helyezte ki a Városgondnokság a helyi járatos buszmegállók szabad felületeire.

A rendkívüli, csak felelősséggel és együttműködéssel kezelhető helyzet ellenére kedden éjjel a Piac térnél letéptek több plakátot. A szándékos rongálás miatt az Önkormányzat büntetőeljárást kezdeményez, a térfigyelő kamerák által rögzített felvételek alapján keresik az elkövetőt – az összes, a járvány elkerülésének különböző színterein dolgozók munkájának és legfőképpen a város lakosainak a védelmében, érdekében.

Kék hírek

 1. Életveszélyes dizájner drog jelent meg a kábítószerpiacon

  Az új dizájner drog a korábbi hasonló vegyületeknél sokkal veszélyesebb, ám külsőre nem különböztethető meg a más hatóanyagot tartalmazó „herbál” illetve „varázsdohány” készítményektől. Az elmúlt két hónapban 11 olyan haláleset történt, amelyben ez az új dizájner drog volt beazonosítható.

  2020.09.07.
 2. Kórházi ágyakat szállító kamion gyulladt ki a város határában

  Kigyulladt egy kórházi ágyakat szállító kamion a Zámoly felé vezető úton. Teljes terjedelmében égett a kamion rakománya, amikor a székesfehérvári tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek elfojtották a lángokat.

  2020.09.07.
 3. Teljesen elzárta az utat a felborult kamion - mindenki megúszta a balesetet

  Felborult kamion zárta el a 81-es főutat szeptember 3-án délután Magyaralmásnál. Az orvosi fiolákat szállító nyerges vontató egy személygépkocsival ütközött, majd az úton keresztbe fordulva felborult. 

  2020.09.04.
 4. A szüret veszélye a mustgázmérgezés - fontos a pincék szellőzés

  Fejér megye több településén már megkezdődött a szüret, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

  2020.09.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4