Kormányrendelet rögzíti az iskolák és óvodák április 19-i újranyitását

A magyar közlöny legfrissebb számában már szerepel a kormány rendelete arról, hogy április 19-én újra kinyitnak az iskolák.
2021.03.27. 17:20 |

Április 19-től rendes munkarendben működnek a köznevelési intézmények, az óvodákban pedig megszűnik a rendkívüli szünet

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap rendkívüli sajtótájékoztatón jelentett be, hogy az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint, addigra a pedagógusokat beoltják, nyitnak az óvodák, általános iskolák, és a középiskolák is. Szombaton meg is jelent a magyar közlönyben az erre vonatkozó kormányrendelet.

Az április 19-én hatályba lépő rendelet szövege szerint:

- A köznevelési intézmények (az óvoda kivételével) és a szakképző intézmények rendes munkarendben működnek.

- Az óvodákban a 2021. március 8-ával elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésre kerül

- A köznevelési és szakképző intézmények működése kapcsán a kormányzati intézkedések végrehajtásáról a köznevelésért, illetve a szakképzésért felelős miniszter határozatban rendelkezik.

A közlönyben megjelent az is, a kormány – az operatív törzs javaslatára – a védelmi intézkedéseket 2021. április 8. napjáig fenntartja, valamint hogy amint beadják a 2,5 milliomodik koronavírus-oltást Magyarországon, kinyithatnak a boltok, de 10 négyzetméterenként csak egy vásárlót engedhetnek be, és a kijárási korlátozási is később kezdődik innentől.

Magyarország

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár