Kormányinfó: június 16-tól lehet nyári táborokat szervezni

A veszélyhelyzet végéig marad az ingyenes parkolás; június 16-tól lehet napközis táborokat és ott alvós táborokat is szervezni; jövő kedden nyújtja be a kormány a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló javaslatot - hangzott el a csütörtöki Kormányinfón.
2020.05.21. 12:02 |

Zöld jelzést kapott minden nyári tábor, de a külföldi nyaralást tervező családoknak még várni kell - többek között erről is szó volt a csütörtöki Kormányinfón.

Az óvodák és bölcsődék vidéken május 25-től, míg Budapesten június 2-től visszatérnek a normál rendhez. A tanév végéig érvényben marad a digitális oktatás. Az iskolákat arra kérik, hogy idén ne szervezzenek ballagásokat, évzárókat. Június 16-tól lehet napközis táborokat és ott alvós táborokat is szervezni. "Közép-Európa nem áll rosszul a fertőzéssel szembeni harcban, de aki még nem fizette be nyaralását, az lehetőleg még várjon ki" - mondta Gulyás Gergely a kérdésre, mit javasol a kormány a vakációt tervező családoknak.

A veszélyhelyzet végéig marad az ingyenes parkolás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kormány jövő kedden nyújtja be az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amelyben kéri a rendkívüli jogrend megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló döntés meghozatalát.  A veszélyhelyzet végéig marad az ingyenes parkolás

Különleges gazdasági övezet: megyei jogú városokra nem vonatkozik

Megyei jogú városokra nem, Budapestre vonatkozhat a különleges gazdasági övezetes javaslat. Gulyás Gergely szerint szerint ez a tervezet nem von el helyi adóbevételeket, de különleges gazdasági övezet biztosan nem lesz a megyei jogú városokban. A fővárosban sincs szükség ilyen szabályozásra, bár ezt a javaslat és a politikai helyzet is lehetővé tenné..

Magyarország

 1. Hamarosan nyithatnak a színházak, a mozik és a fürdők

  A színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után. Erről június 16-án szavaz az országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség. Az önkormányzatoknak 200 milliárdos kedvezményes hitelkeret nyílik - hangzott el a csütörtöki Kormányinfón.

  2020.06.04.
 2. Székesfehérváron is megkondultak a harangok délután fél ötkor

  Székesfehérváron is megkondultak a harangok délután fél 5-kor a Nemzeti összetartozás napján, Trianon százéves évfordulóján. Száz éve, 1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy Trianon-kastélyban az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot, amely területe kétharmadával megcsonkította Magyarországot, a magyarság egyharmada az új határokon kívülre került.

  2020.06.04.
 3. Mától engedélyezik a kiscsoportos konzultációkat az iskolákban

  A digitális tanrend a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad és a tanév hossza sem változik, azonban június 2-től engedélyezett az iskolákban a tanulók és pedagógusok oktatási célú találkozása.

  2020.06.02.
 4. Csütörtöktől visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre

  Május 28-tól visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre. A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

  2020.05.28.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V