Középiskolai igazgatóknak szerveztek fórumot Corvinus Egyetem Fehérvári Campusán

Középiskolai igazgatók számára szerveztek fórumot a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, melyen az egyetemen zajló aktuális változásokról, a diákok számára szervezett programokról és a duális képzés nyújtotta komoly lehetőségekről nyújtottak tájékoztatást.
2019.05.15. 13:30 |

Harmadik alkalommal szervezett reggelivel egybekötött fórumot a helyi középiskolai vezetők számára a BCE Székesfehérvári Campusa. Az intézmény 2016 nyara óta van jelen a helyi felsőoktatásban, azóta a campus a Corvinus Egyetem duális képzési központjává vált az alapszakok tekintetében.

A campus június 3-5. között rendezi meg a Tudástőzsde című, középiskolásoknak szóló program-kavalkádját, ahol megmutatják az egyetemi életet, és több mint 30 előadást tartanak a legkülönfélébb témákban.

Székesfehérvár Önkormányzatát Mészáros Attila alpolgármester képviselte. Elmondta, a négy évvel ezelőtti indulás óta született komoly eredmények az egyetem, a város, a középiskolák és a diákok szoros együttműködésének köszönhetőek. A vidéki városok közül Székesfehérvár az egyetlen, ahol folyamatosan növekszik a jelentkezők száma. A helyi campuson igen nagy arányban vannak jelen a fehérvári és az itt érettségizett hallgatók. A helyi felsőoktatás célja, hogy a város ipara számára legyen képzett szakember-utánpótlás a gazdasági és műszaki területen. A hallgatók nagyon komoly, XXI. századi felszereltséggel, technikai újdonságokkal találkozhatnak a képzés során. Ugyancsak fontos, hogy helyben tudják biztosítani a magas színvonalú diploma megszerzésének lehetőségét, és jövőképet is kínáljanak a fiataloknak, hangsúlyozva, hogy Fehérvár élhető város, ahol érdemes tanulni, dolgozni és családot alapítani.

Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja arról beszélt, hogy az egyetem megőrizte vezető helyét a felsőoktatásban, az egész országban a gazdálkodástudományi kar a legnépszerűbb. A Székesfehérváron 2017-ben indított turizmus-vendéglátás szakot 4+1 évre tervezik bővíteni oly módon, hogy egy külföldön töltött tanévet is beiktatnak a képzési struktúrába. Az infrastruktúra-fejlesztés kapcsán utalt arra, hogy nemrég elhelyezték a campus új tudásközpontjának alapkövét. Az egyetemi életről szólva megemlítette, hogy CAKK néven megalakították a Corvinus Alba Karrier Klubot, és továbbra is szerveznek pályaorientációs napot, nyílt napot és gólyatábort, gólyahetet a fiatalok számára.

Barta Márton, a BCE stratégiai igazgatója a megújulásról beszélt. Az egyetem 2019. július 1-től már nem állami, hanem alapítványi fenntartásban fog működni azért, hogy Magyarországon is elérhetővé tegyék a világszínvonalú felsőoktatást. A jelenlegivel azonos nagyságrendben elérhető lesz a térítésmentes tanulás lehetősége, azonban nem állami, hanem Corvinus-ösztöndíjon keresztül. A teljesítmény vagy rászorultság alapján igényelhető egyéb ösztöndíjak szintén megmaradnak. Az egyetem alapvető profilja, az oktatott tudományterületek szintén megmaradnak, azonban a körülbelül 10 éve fennálló képzési struktúrában, szakokban, azok összetételében lesznek változások, különös tekintettel a következetesen visszatérő vállalati igényekre. A Corvinuson 15 százalék a külföldi hallgatók aránya, akiket igyekeznek minél inkább integrálni az egyetem életébe.

Az egyetemről, mint duális képzési központról Marcalekné Kormos Cecília beszélt. A BCE Székesfehérvári Campusának 33 vállalati partnere van a városban. A cégeknél jelenleg folyamatban van az új hallgatók kiválasztási folyamata, melynek módja és ideje cégenként eltérő, de zömmel májusban-júniusban lezajlik. A partnereknek június végéig kell értesíteni a jelentkezőket.

Közélet

 1. Véradás lesz a Vörösmarty Színházban pénteken délután

  Véradásra hívják a segítő szándékú embereket a Vörösmarty Színházba július 19-én, pénteken 14-17 óráig a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Vörösmarty Színház szervezésében. Szeretettel várják a 18 és 65 év közötti felnőtteket, akinek testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.

  2019.07.16.
 2. Fókuszban a választókerületek - Öreghegy észak és Csala

  Az egykori szőlőhegy, a két világháború közötti nyári mulatozások színhelye, Öreghegy északi része és Csala együttesen alkotja a 12. számú választókerületet, ahová az utóbbi években sok család költözött ki.

  2019.07.16.
 3. Csángó mise és hagyományőrző est lesz szerdán Nyisztor Ilonával és tanítványaival

  Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományőrző gyerekek és asszonyok július 17-én, szerdán 18 órakor lépnek fel a Hiemer-házban, ezt megelőzően, 17 órai kezdettel csángó misén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

  2019.07.16.
 4. A 17-es honvéd gyalogezred katonáira emlékeznek a Zichy ligetben

  A Magyar Királyi 17-es honvéd gyalogezred tiszteletére szerveznek megemlékezést július 18-án, csütörtökön délelőtt a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen az emlékező beszédet követően koszorúzásra kerül sor. Tisztelettel várnak minden emlékezőt.

  2019.07.16.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek