Középiskolai igazgatóknak szerveztek fórumot Corvinus Egyetem Fehérvári Campusán

Középiskolai igazgatók számára szerveztek fórumot a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, melyen az egyetemen zajló aktuális változásokról, a diákok számára szervezett programokról és a duális képzés nyújtotta komoly lehetőségekről nyújtottak tájékoztatást.
2019.05.15. 13:30 |

Harmadik alkalommal szervezett reggelivel egybekötött fórumot a helyi középiskolai vezetők számára a BCE Székesfehérvári Campusa. Az intézmény 2016 nyara óta van jelen a helyi felsőoktatásban, azóta a campus a Corvinus Egyetem duális képzési központjává vált az alapszakok tekintetében.

A campus június 3-5. között rendezi meg a Tudástőzsde című, középiskolásoknak szóló program-kavalkádját, ahol megmutatják az egyetemi életet, és több mint 30 előadást tartanak a legkülönfélébb témákban.

Székesfehérvár Önkormányzatát Mészáros Attila alpolgármester képviselte. Elmondta, a négy évvel ezelőtti indulás óta született komoly eredmények az egyetem, a város, a középiskolák és a diákok szoros együttműködésének köszönhetőek. A vidéki városok közül Székesfehérvár az egyetlen, ahol folyamatosan növekszik a jelentkezők száma. A helyi campuson igen nagy arányban vannak jelen a fehérvári és az itt érettségizett hallgatók. A helyi felsőoktatás célja, hogy a város ipara számára legyen képzett szakember-utánpótlás a gazdasági és műszaki területen. A hallgatók nagyon komoly, XXI. századi felszereltséggel, technikai újdonságokkal találkozhatnak a képzés során. Ugyancsak fontos, hogy helyben tudják biztosítani a magas színvonalú diploma megszerzésének lehetőségét, és jövőképet is kínáljanak a fiataloknak, hangsúlyozva, hogy Fehérvár élhető város, ahol érdemes tanulni, dolgozni és családot alapítani.

Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja arról beszélt, hogy az egyetem megőrizte vezető helyét a felsőoktatásban, az egész országban a gazdálkodástudományi kar a legnépszerűbb. A Székesfehérváron 2017-ben indított turizmus-vendéglátás szakot 4+1 évre tervezik bővíteni oly módon, hogy egy külföldön töltött tanévet is beiktatnak a képzési struktúrába. Az infrastruktúra-fejlesztés kapcsán utalt arra, hogy nemrég elhelyezték a campus új tudásközpontjának alapkövét. Az egyetemi életről szólva megemlítette, hogy CAKK néven megalakították a Corvinus Alba Karrier Klubot, és továbbra is szerveznek pályaorientációs napot, nyílt napot és gólyatábort, gólyahetet a fiatalok számára.

Barta Márton, a BCE stratégiai igazgatója a megújulásról beszélt. Az egyetem 2019. július 1-től már nem állami, hanem alapítványi fenntartásban fog működni azért, hogy Magyarországon is elérhetővé tegyék a világszínvonalú felsőoktatást. A jelenlegivel azonos nagyságrendben elérhető lesz a térítésmentes tanulás lehetősége, azonban nem állami, hanem Corvinus-ösztöndíjon keresztül. A teljesítmény vagy rászorultság alapján igényelhető egyéb ösztöndíjak szintén megmaradnak. Az egyetem alapvető profilja, az oktatott tudományterületek szintén megmaradnak, azonban a körülbelül 10 éve fennálló képzési struktúrában, szakokban, azok összetételében lesznek változások, különös tekintettel a következetesen visszatérő vállalati igényekre. A Corvinuson 15 százalék a külföldi hallgatók aránya, akiket igyekeznek minél inkább integrálni az egyetem életébe.

Az egyetemről, mint duális képzési központról Marcalekné Kormos Cecília beszélt. A BCE Székesfehérvári Campusának 33 vállalati partnere van a városban. A cégeknél jelenleg folyamatban van az új hallgatók kiválasztási folyamata, melynek módja és ideje cégenként eltérő, de zömmel májusban-júniusban lezajlik. A partnereknek június végéig kell értesíteni a jelentkezőket.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V