Komédiával és zenés-táncos mesével indul az új évad a Vörösmarty Színházban

Számos új színészt és tíz premiert láthat ebben az évadban a Vörösmarty Színház közönsége. A Nagyszínházban hat, a Pelikán Teremben három új darab kerül színpadra és Stúdiószínpadon is lesz egy premier februárban. Október 8-án a Kaviár és Lencse olasz komédiával indul az évad a Nagyszínházban, majd ezt követően október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik bemutatók sora: a Pán Pétert Szűcs Gábor rendezésében, valamint Sárközi Gyula és Kováts Gergely Csanád koreográfiájával láthatja a közönség.
2010.09.23. 13:09 |
Számos új színészt és tíz premiert láthat ebben az évadban a Vörösmarty Színház közönsége. A Nagyszínházban hat, a Pelikán Teremben három új darab kerül színpadra és Stúdiószínpadon is lesz egy premier februárban. Október 8-án a Kaviár és Lencse olasz komédiával indul az évad a Nagyszínházban, majd ezt követően október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik bemutatók sora: a Pán Pétert Szűcs Gábor rendezésében, valamint Sárközi Gyula és Kováts Gergely Csanád koreográfiájával láthatja a közönség.
 
Az új évad a Kaviár és Lencse premierjével indul október 8-án. Silló Sándor rendező reményei szerint ha nem is szociológiai mélységű darabot, de szociológiai hitelességű darabot láthat majd a közönség a szegénység és a gazdaság ellentétéről. A rendező elmondása szerint a színészek rendkívül élvezik a próbákat. A darabban a fehérvári publikum több régi kedvence is szerepet kap majd, a főszereplő Kozáry Ferenc mellett Buch Tibort, Závodszky Noémit, Keller Jánost és Tűzkő Sándort is láthatjuk majd a színpadon.
 
A Pelikán Teremben október 15-én lesz az első premier, itt Egressy Zoltán Portugál című darabját mutatják be. Árkosi Árpád rendező megfogalmazása szerint a darab jó csillagzat alatt született, a szerző leleményesen eltalálta azt a pillanatot, amelyben a lecsúszott és kiábrándult magyar valóság találkozik egy reményteli pillanattal.
 
Október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik a bemutatók sora a Nagyszínházban. A Pán Péter koreográfusa, Sárközi Gyula a Vörösmarty Színház táncművészeinek felkészültségét és munkabírását dícsérte a zenés-táncos mesejáték kapcsán. A darab rendkívül látványos díszletekkel kerül majd a közönség elé, többek között egy nyolc méter hosszúságú kalózhajó is segít a történet megjelenítésében és közel száz táncos és színész szórakoztatja majd a közönséget.
 
Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta, hogy novemberben és decemberben további premierek lesznek. Miller: Az ügynök halála című darabját november 19-től láthatjuk, míg a Godspell című világhírű musicalt december 17-én mutatják be Székesfehérváron Szűcs Gábor rendezésében. Az előző évad sikerei közül pedig újra láthatjuk a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Kabaré, A Kommunizmus története elmebetegeknek, a Játék a kastélyban és az Ágacska című darabokat a Nagyszínházban.
 
Vasvári Csaba igazgató számos új társulati tag érkezéséről számolt be. Az új évadban Gulyás Balázs, Guttin András, Hernádi Szabolcs, Kaszás Mihály, Mézes Violetta, Müller Júlia, Tóth Auguszta, Tőkés Nikoletta, Udvaros György és Végh Tibor csatlakozik a színtársulathoz. Az évadnyitó sajtótájékoztatón az igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy több mint 10 év után az elavult online értékesítési rendszert modernizálták, a színház a Ticketportal nemzetközi értékesítési hálózatához csatlakozott, így a közönség a nap 24 órájában bárhonnan válthat jegyeket a Vörösmarty Színház előadásaira.

Kultúra

 1. Ingyenes vetítések a Barátság moziban a Magyar Film Napján

  Több filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat részvételével vetítésekkel és más programokkal ünneplik a Magyar Film Napját április 30-án. A Magyar Nemzeti Filmalap által tavaly útjára indított kezdeményezéshez idén a fehérvári Barátság mozi is csatlakozott: három magyar filmet tűzött műsorára ezen a napon; a filmek ingyenesen megtekinthetőek.

  2019.04.22.
 2. Húsvét vigíliája - Nagyszombaton véget ér a negyvennapos böjt

  A nagyszombat Jézus halálára, illetve arra a napra emlékeztet, amikor holtteste mintegy kétezer évvel ezelőtt a sziklába vájt sírban feküdt. A húsvét ünnepének előnapján a keresztény egyházak szertartásain a hívek Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkednek. Nagyszombaton véget ér a negyvennapos böjt, a körmenetből hazatérő családok ünnepélyesen elfogyasztják a nagyrészt sonkából és tojásból álló húsvéti vacsorát.

  2019.04.20.
 3. Nagypéntek délutánján három órakor kezdődik Fehérvár közös keresztútja

  A város polgárai és papjai közösen emlékeznek Jézus kereszthalálára. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.

  2019.04.19.
 4. Jótékonysági koncert a Vox Mirabilis Kamarakórussal a Notre Dame-ért

  A Vox Mirabilis Kamarakórus is a párizsi Notre Dame újjáépítésére ajánlja fel április 27-i húsvéti koncertjének teljes bevételét, emellett gyűjtést szerveznek. Aki szeretne ehhez a nemes célhoz hozzájárulni, megteheti a koncerten személyesen vagy előre egyeztetett megbeszélés alapján ezen a telefonszámon: +36 20 9 527 521

  2019.04.17.

Hirdetés

Florália

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka