Komédiával és zenés-táncos mesével indul az új évad a Vörösmarty Színházban

Számos új színészt és tíz premiert láthat ebben az évadban a Vörösmarty Színház közönsége. A Nagyszínházban hat, a Pelikán Teremben három új darab kerül színpadra és Stúdiószínpadon is lesz egy premier februárban. Október 8-án a Kaviár és Lencse olasz komédiával indul az évad a Nagyszínházban, majd ezt követően október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik bemutatók sora: a Pán Pétert Szűcs Gábor rendezésében, valamint Sárközi Gyula és Kováts Gergely Csanád koreográfiájával láthatja a közönség.
2010.09.23. 13:09 |
Számos új színészt és tíz premiert láthat ebben az évadban a Vörösmarty Színház közönsége. A Nagyszínházban hat, a Pelikán Teremben három új darab kerül színpadra és Stúdiószínpadon is lesz egy premier februárban. Október 8-án a Kaviár és Lencse olasz komédiával indul az évad a Nagyszínházban, majd ezt követően október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik bemutatók sora: a Pán Pétert Szűcs Gábor rendezésében, valamint Sárközi Gyula és Kováts Gergely Csanád koreográfiájával láthatja a közönség.
 
Az új évad a Kaviár és Lencse premierjével indul október 8-án. Silló Sándor rendező reményei szerint ha nem is szociológiai mélységű darabot, de szociológiai hitelességű darabot láthat majd a közönség a szegénység és a gazdaság ellentétéről. A rendező elmondása szerint a színészek rendkívül élvezik a próbákat. A darabban a fehérvári publikum több régi kedvence is szerepet kap majd, a főszereplő Kozáry Ferenc mellett Buch Tibort, Závodszky Noémit, Keller Jánost és Tűzkő Sándort is láthatjuk majd a színpadon.
 
A Pelikán Teremben október 15-én lesz az első premier, itt Egressy Zoltán Portugál című darabját mutatják be. Árkosi Árpád rendező megfogalmazása szerint a darab jó csillagzat alatt született, a szerző leleményesen eltalálta azt a pillanatot, amelyben a lecsúszott és kiábrándult magyar valóság találkozik egy reményteli pillanattal.
 
Október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik a bemutatók sora a Nagyszínházban. A Pán Péter koreográfusa, Sárközi Gyula a Vörösmarty Színház táncművészeinek felkészültségét és munkabírását dícsérte a zenés-táncos mesejáték kapcsán. A darab rendkívül látványos díszletekkel kerül majd a közönség elé, többek között egy nyolc méter hosszúságú kalózhajó is segít a történet megjelenítésében és közel száz táncos és színész szórakoztatja majd a közönséget.
 
Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta, hogy novemberben és decemberben további premierek lesznek. Miller: Az ügynök halála című darabját november 19-től láthatjuk, míg a Godspell című világhírű musicalt december 17-én mutatják be Székesfehérváron Szűcs Gábor rendezésében. Az előző évad sikerei közül pedig újra láthatjuk a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Kabaré, A Kommunizmus története elmebetegeknek, a Játék a kastélyban és az Ágacska című darabokat a Nagyszínházban.
 
Vasvári Csaba igazgató számos új társulati tag érkezéséről számolt be. Az új évadban Gulyás Balázs, Guttin András, Hernádi Szabolcs, Kaszás Mihály, Mézes Violetta, Müller Júlia, Tóth Auguszta, Tőkés Nikoletta, Udvaros György és Végh Tibor csatlakozik a színtársulathoz. Az évadnyitó sajtótájékoztatón az igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy több mint 10 év után az elavult online értékesítési rendszert modernizálták, a színház a Ticketportal nemzetközi értékesítési hálózatához csatlakozott, így a közönség a nap 24 órájában bárhonnan válthat jegyeket a Vörösmarty Színház előadásaira.

Kultúra

 1. A XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból nyílik kiállítás

  Február 24-én, vasárnap délelőtt 10 órakor lesz a XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból rendezett kiállítás megnyitója és díjkiosztója A Szabadművelődés Házában. A tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi, tanácsnok nyitja meg. A zsűri tagjai Baboth Dóra és Schrenk Rita Anna lesznek, közreműködik Szabóné Miklós Eszter.

  2019.02.20.
 2. Továbbra is várják a jelentkezőket a 12. Wass Albert Maratonra

  Ismét megrendezik a Wass Albert felolvasó maratont a Kárpát-medencében és azon túl is. A világméretű szépirodalmi kezdeményezés február 22-én és 23-án, pénteken és szombaton lesz. Székesfehérváron újra a Szent István Művelődési Ház szervezi a helyi eseményeket, melyekre továbbra is várják a csatlakozni szándékozó felolvasókat.

  2019.02.20.
 3. Pénteken avatják fel Bokros János költő emléktábláját

  Bokros János költő és tanár tiszteletére avatnak emléktáblát pénteken délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A rendezvényen tanárok és tanítványok, pályatársak emlékeznek a 30 éve elhunyt költőre, ünnepi beszédet mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2019.02.19.
 4. A Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatójának előadása Fehérváron

  Február 20-án, szerdán 17.30 órakor - a 2020-as Budapesti Eucharisztikus Kongresszus felkészülési évében - „Minden forrásom belőled fakad… - Miből is? (Ön-)kritikus készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra” címmel Dr. Dejcsics Konrád OSB, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális főigazgatója előadására várják az érdeklődőket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A belépés díjtalan.

  2019.02.19.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka