Komédiával és zenés-táncos mesével indul az új évad a Vörösmarty Színházban

Számos új színészt és tíz premiert láthat ebben az évadban a Vörösmarty Színház közönsége. A Nagyszínházban hat, a Pelikán Teremben három új darab kerül színpadra és Stúdiószínpadon is lesz egy premier februárban. Október 8-án a Kaviár és Lencse olasz komédiával indul az évad a Nagyszínházban, majd ezt követően október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik bemutatók sora: a Pán Pétert Szűcs Gábor rendezésében, valamint Sárközi Gyula és Kováts Gergely Csanád koreográfiájával láthatja a közönség.
2010.09.23. 13:09 |
Számos új színészt és tíz premiert láthat ebben az évadban a Vörösmarty Színház közönsége. A Nagyszínházban hat, a Pelikán Teremben három új darab kerül színpadra és Stúdiószínpadon is lesz egy premier februárban. Október 8-án a Kaviár és Lencse olasz komédiával indul az évad a Nagyszínházban, majd ezt követően október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik bemutatók sora: a Pán Pétert Szűcs Gábor rendezésében, valamint Sárközi Gyula és Kováts Gergely Csanád koreográfiájával láthatja a közönség.
 
Az új évad a Kaviár és Lencse premierjével indul október 8-án. Silló Sándor rendező reményei szerint ha nem is szociológiai mélységű darabot, de szociológiai hitelességű darabot láthat majd a közönség a szegénység és a gazdaság ellentétéről. A rendező elmondása szerint a színészek rendkívül élvezik a próbákat. A darabban a fehérvári publikum több régi kedvence is szerepet kap majd, a főszereplő Kozáry Ferenc mellett Buch Tibort, Závodszky Noémit, Keller Jánost és Tűzkő Sándort is láthatjuk majd a színpadon.
 
A Pelikán Teremben október 15-én lesz az első premier, itt Egressy Zoltán Portugál című darabját mutatják be. Árkosi Árpád rendező megfogalmazása szerint a darab jó csillagzat alatt született, a szerző leleményesen eltalálta azt a pillanatot, amelyben a lecsúszott és kiábrándult magyar valóság találkozik egy reményteli pillanattal.
 
Október 22-én zenés-táncos mesével folytatódik a bemutatók sora a Nagyszínházban. A Pán Péter koreográfusa, Sárközi Gyula a Vörösmarty Színház táncművészeinek felkészültségét és munkabírását dícsérte a zenés-táncos mesejáték kapcsán. A darab rendkívül látványos díszletekkel kerül majd a közönség elé, többek között egy nyolc méter hosszúságú kalózhajó is segít a történet megjelenítésében és közel száz táncos és színész szórakoztatja majd a közönséget.
 
Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta, hogy novemberben és decemberben további premierek lesznek. Miller: Az ügynök halála című darabját november 19-től láthatjuk, míg a Godspell című világhírű musicalt december 17-én mutatják be Székesfehérváron Szűcs Gábor rendezésében. Az előző évad sikerei közül pedig újra láthatjuk a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Kabaré, A Kommunizmus története elmebetegeknek, a Játék a kastélyban és az Ágacska című darabokat a Nagyszínházban.
 
Vasvári Csaba igazgató számos új társulati tag érkezéséről számolt be. Az új évadban Gulyás Balázs, Guttin András, Hernádi Szabolcs, Kaszás Mihály, Mézes Violetta, Müller Júlia, Tóth Auguszta, Tőkés Nikoletta, Udvaros György és Végh Tibor csatlakozik a színtársulathoz. Az évadnyitó sajtótájékoztatón az igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy több mint 10 év után az elavult online értékesítési rendszert modernizálták, a színház a Ticketportal nemzetközi értékesítési hálózatához csatlakozott, így a közönség a nap 24 órájában bárhonnan válthat jegyeket a Vörösmarty Színház előadásaira.

Kultúra

 1. Horváth Levente tárlatával és Kormorán koncerttel nyílt a 20. Aranybulla Művészeti Fesztivál

  Pénteken, Horváth Levente sepsiszentgyörgyi festőművész kiállításának megnyitójával, majd az azt követő Kormorán koncerttel elkezdődött a 20. Aranybulla Művészeti Fesztivál az Öreghegyi Közösségi Házban. Szombaton 20 órától Varga Miklós és a Band élőzenei koncertjére várják a látogatókat, a belépés díjtalan.

  2019.08.23.
 2. Béla király - újra műsoron a Királyi Napokon bemutatott történelmi dráma

  Szeptember 7-én szombaton 19 órai kezdettel a Szabad Színház újra műsorára tűzi Szabó Magda: Béla király című, a Királyi Napokon bemutatott történelmi drámáját az Igézőben. Elgondolkodtató, fordulatos dráma egy kihívásokkal teli korból. Történelmi áthallások, historikusok groteszkek. Belépőjegyek válthatók az Igézőben minden munkanap 14 órától személyesen, vagy igényelhető a 22/790-758-as telefonszámon, illetőleg az igezo2014@gmail.com e-mail címen. Belépő 1500Ft.

  2019.08.23.
 3. Szeptember 9-ig lehet jelentkezni a Fehérvár Hangja tehetségkutatóra

  Ötödször keresik a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amit a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel nyereményutazásán is részt vehet.

  2019.08.23.
 4. „Öszvérek és poloskák”- reneszánsz zene és költészet a Tercinával és Pápai Erikával

  Augusztus 31-én, szombaton 16 órai kezdettel a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, „Öszvérek és poloskák” címmel spanyol és itáliai reneszánsz zenét, valamint spanyol költők verseit hallhatja a közönség a Tercina együttes (Kállay Katalin – furulyák, Vitárius Piroska – hegedű, Győri István – vihuela) előadásában. A verseket Pápai Erika, színművész mondja. A belépés díjtalan.

  2019.08.23.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka