Költőnk és kora - vetélkedő József Attila munkásságáról

A költészet napja alkalmából immár huszonnyolcadik alkalommal hirdetik meg a "Költőnk és kora" címmel vetélkedőt középiskolások számára József Attila munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről, hatásáról.
2019.02.18. 10:21 |

A négyfős csapatok a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és Kora címszó alatt a kért adatok megadásával és a feladatok megoldásával jelentkezhetnek.

A Szabadművelődés Háza, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Vörösmarty Társaság, a Fehérvár Médiacentrum Kft. és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület ismét meghirdeti a "Költőnk és kora" vetélkedőt, amelynek célja elmélyíteni és szélesíteni a diákok József Attilával kapcsolatos ismereteit, hogy ez által még közelebb jussanak a költő világához. A vetélkedő hozzásegíti a fiatalokat kreatív készségeik, képességeik kibontakoztatásához, fejlesztéséhez.

A versenyben középiskolások 4 fős csapatai vehetnek részt (egy iskolából több csapat is jelentkezhet). Jelentkezni a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és Kora címszó alatt a kért adatok megadásával és a feladatok megoldásával lehet. A sikeres jelentkezést követően a középiskolás csapatok két fordulóban mérik össze tudásukat.

Az első fordulóban az internetes játék feladatait a regisztrált csapatok március 11. és 24. között oldhatják meg. A játékosok főként versismereti, irodalomtörténeti, kortörténeti és József Attila életével, kortársaival kapcsolatos feladatokat kapnak. A második fordulóba a zsűri döntése alapján a legtöbb pontszámot elért csapatok kerülnek be. A második fordulóra, amely két részből áll majd, 2019. április 11-én, csütörtökön kerül sor A Szabadművelődés Házában.

A legjobban szereplő csapatok 32.000 Ft, 24.000 Ft, 16.000 Ft értékű könyvvásárlási utalványt és könyveket kapnak. A zsűri a legsikeresebb iskolát vagy felkészítő tanárt Tóth László-díjban részesíti.

További információ a tarsolyie@gmail.com e-mail címen kérhető.

Kultúra

 1. Bach Mindenkinek Fesztivál Székesfehérváron is

  Ötödik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. A tíznapos programsorozathoz 71 település, köztük Székesfehérvár is csatlakozott. A Városház téren és az Evangélikus templomban az ökumenikus kórus ad koncertet csütörtökön és szombaton.

  2019.03.20.
 2. Dr. Máriás és Fábry Sándor kötetének bemutatója a Királykút Emlékházban

  Március 24-én, vasárnap 17 órakor lesz dr. Máriás és Fábry Sándor „Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára” című könyvének bemutatója a Királykút Emlékházban. Vendégek lesznek a szerzők, házigazda Dr. Bakonyi István irodalomtörténész, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.03.20.
 3. Irodalmi szerelmekkel találkozhatunk az Olvasóteremben

  Irodalmi szerelmekkel találkozhatunk holnap délután az Olvasóteremben. Péterfy-Novák Éva és Péterfy Gergely lesznek Czinki Ferenc vendégei, akik az életművek áttekintése mellett megidéznek egy másik irodalmi kapcsolatot: Szabó Magda és Szobotka Tibor szerelmét. 

  2019.03.19.
 4. Kisorsolták a X. Fehérvári Versünnep mentorait - indul a felkészülés az áprilisi döntőre

  A mentorsorsolással folytatódott a X. Fehérvári Versünnep. A döntőbe jutott 12 diák felkészülését a Vörösmarty Színház színművészei segítik. A döntősöknek három hetük lesz arra, hogy felkészüljenek a fináléra, amelyet április 6-án, szombaton 10 órától rendeznek meg a Városháza Dísztermében.

  2019.03.19.

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka