Költőnk és kora - vetélkedő József Attila munkásságáról

A költészet napja alkalmából immár huszonnyolcadik alkalommal hirdetik meg a "Költőnk és kora" címmel vetélkedőt középiskolások számára József Attila munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről, hatásáról.
2019.02.18. 10:21 |

A négyfős csapatok a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és Kora címszó alatt a kért adatok megadásával és a feladatok megoldásával jelentkezhetnek.

A Szabadművelődés Háza, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Vörösmarty Társaság, a Fehérvár Médiacentrum Kft. és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület ismét meghirdeti a "Költőnk és kora" vetélkedőt, amelynek célja elmélyíteni és szélesíteni a diákok József Attilával kapcsolatos ismereteit, hogy ez által még közelebb jussanak a költő világához. A vetélkedő hozzásegíti a fiatalokat kreatív készségeik, képességeik kibontakoztatásához, fejlesztéséhez.

A versenyben középiskolások 4 fős csapatai vehetnek részt (egy iskolából több csapat is jelentkezhet). Jelentkezni a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és Kora címszó alatt a kért adatok megadásával és a feladatok megoldásával lehet. A sikeres jelentkezést követően a középiskolás csapatok két fordulóban mérik össze tudásukat.

Az első fordulóban az internetes játék feladatait a regisztrált csapatok március 11. és 24. között oldhatják meg. A játékosok főként versismereti, irodalomtörténeti, kortörténeti és József Attila életével, kortársaival kapcsolatos feladatokat kapnak. A második fordulóba a zsűri döntése alapján a legtöbb pontszámot elért csapatok kerülnek be. A második fordulóra, amely két részből áll majd, 2019. április 11-én, csütörtökön kerül sor A Szabadművelődés Házában.

A legjobban szereplő csapatok 32.000 Ft, 24.000 Ft, 16.000 Ft értékű könyvvásárlási utalványt és könyveket kapnak. A zsűri a legsikeresebb iskolát vagy felkészítő tanárt Tóth László-díjban részesíti.

További információ a tarsolyie@gmail.com e-mail címen kérhető.

Kultúra

 1. Híresek és Képek - világhírű fotográfusok alkotásai a Csók Képtárban

  Híresek és Képek címmel nyílt kiállítás csütörtökön délután a Csók István Képtárban: a magyar fotográfia modern irányzatainak 150 alkotásából, köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotóival.

  2019.05.23.
 2. Hetedszer lesz Hetedhét Játékfesztivál a hétvégén a Belvárosban

  Felhővadászat, lovagi torna, bábjáték-automata, fotószínház, kézműves foglalkozások, hétpróbás kalandok a mesebeli számok világában és rengeteg játék, no meg báb- és meseelőadások, koncert Szalóki Ágival és Rutkai Borival – élményteli hétvégét kínál a hetedik Hetedhét Játékfesztivál a fehérvári belvárosban május 25–26-án.

  2019.05.23.
 3. Még három alkalommal láthatja a közönség a Rómeó és Júlia balettet

  Májusban még egy alkalommal - május 27-én hétfőn 18 órától - majd júniusban még két alkalommal láthatja a közönség a Székesfehérvári Balettszínház Rómeó és Júlia című előadását, amely neves nemzetközi alkotók közreműködésével valósult meg és május 12-én vasárnap mutatták be.

  2019.05.22.
 4. Százötven izgalmas modern fotó érkezik a Csók Képtárba

  Híresek és Képek címmel nyílik kiállítás csütörtökön délután a Csók István Képtárban: a magyar fotográfia modern irányzatainak 150 alkotásából, köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotóival. Az átfogó válogatás az 1910-40-es évek társadalmi és művészeti közegének, divatjának világába ad betekintést, valamint képet ad a háborúk pusztításairól.

  2019.05.22.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka