Költészetnapi különkiadással jelentkezik az Élő Költők Társasága

Az Élő Költők Társasága költészetnapi különkiadással jelentkezik április 12-én. A stúdióban Gellén-Miklós Gábor lesz a vendég, és olyan diákokat is „meghívnak”, akik már próbálkoztak versírással.
2021.04.07. 07:17 |

Április 12-én, hétfőn folytatódik az Élő Költők Társasága programsorozata: a szervezők ezúttal költészetnapi különkiadásra hívják meg az érdeklődőket.

A Táska Rádió stúdiójában Miklós Gábor, a Lánczos Kornél Gimnázium tanára, írói nevén Gellén-Miklós Gábor lesz a vendég.

A különkiadásba ezúttal olyan középiskolás diákköltőket is meginvitálnak, akik már próbálkoztak versírással. A Lánczos diákjai mellett azoknak a fiataloknak a jelentkezését is szívesen fogadják április 8-ig, akik követik a Társaság programjait. Ehhez egy a saját verset felolvasó videót vagy a költeményt kell elküldeni, amit a stúdióban olvasnak fel.

Ezúttal is várják a vendég költőnek szóló kérdéseket – előzetesen az elo.koltok.tarsasaga@gmail.com e-mail címre vagy az adás ideje alatt kommentben. Az ünnepi adás kapcsán kedvenc József Attila-verseket is lehet küldeni, az üzenetbe belefogalmazva a választás okát.

Az irodalmi programot Schneider Beáta és Hanti Márton moderálják. További részletek az esemény oldalán olvashatók.

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka