Magabiztos győzelem - kiütötte az Alba Fehérvár a Körmendet

Már a második negyedben is érlelődött az Alba fölénye, de aztán nagyszünet után végleg állva hagyta a gyengén dobó Körmendet a Fehérvár, amely magabiztosan 88-59-re győzte le a tabella második helyén álló ellenfelét, azaz a fontos hétközi Európa-Kupa győzelem után újabb diadalt aratott. Legutóbb 2018 novemberében tudott zsinórban két meccset nyerni az Alba.

2019.01.12. 19:43 |

Az Alba Fehérvár az Európa-Kupában begyűjtött idegenbeli győzelemmel, a tabella második helyén álló pedig Körmend sorozatban négy megnyert bajnokival a tarsolyában készülődött a feldobáshoz. A nyitó negyedben hullottak a pontok, azzal együtt is, hogy a dobószázalékok egyik oldalon sem verdesték az eget. Olykor mutatott szépet a Fehérvár védekezésben és támadásban is, ami a legfontosabb a negyedben csak egyszer, rövid időre engedte át a vezetést a Körmendnek. Freemannak és Heathnek is voltak szép pillanatai, utóbbi triplájával a játékrész hajrájára öt ponttal lépett meg a Fehérvár.

A második negyedben még nagyobb mélyrepülésbe kezdtek a dobószázalékok, a Körmend kintről produkált pocsékul, de az Alba félidei 3/14 sem kerül be az évkönyvekbe, igaz Jesus Ramirez fiai legalább közelről viszonylag pontosak voltak. Négy és fél perc után Lóránt Péter unta meg a pontaszályt. Ebben a negyedben mindössze hat pontra volt képes a vendég csapat, viszont a Fehérvár is csak tizenhárom pontot tuszkolt kínkeservesen a kosárba. Mindenestre Zeno egész pályás szökése és zsákolása, majd triplája jót tett a fehérváriak önbizalmának, mert a nagyszünetre kilenc pontra növelték előnyüket.

A fordulás után valósággal letaglózta ellenfelét az Alba, miután pár perc alatt 12-0-ás futást vitt véghez, a többi között Heath és Lóránt pontjaival. Ekkor már cirka közte húsz volt az állás, természetesen az Alba javára. Ehhez persze a katasztrófálisan dobó Körmend is kellett, amelynek ekkor már végérvényesen kicsúszott a meccs a kezei közül. A félszáz pontot a harmadik játékrész második felében Zeno révén érte el a hazai együttes, ekkor 51-31-et mutatott az eredményjelző. Beindult az Alba-henger, amely módszeresen növelte a differenciát, ráadásul a negyed végén Filipovics mintaszerűen sapkázta le Ferenczet. 58-38-al pihenhetett rá Jesus Ramirez együttese az utolsó tíz percre.

A záró játékrész jószerével csak formaságnak tűnt, mert a vendégek dobásban produkált 36, illetve 9 százalékos mutatói ekkor sem javultak, az ötvenből sem volt egyszerű kijönnie a Körmendnek. Igaz ekkor az Alba is csak lassacskán gyűjtögette tovább a pontokat, a harmad derekára ezzel együtt is maradt a közel húsz pontos különbség. Aztán a hazai oldalon kezdtek hullani a kosarak. Három perccel a vége előtt Heath negyedik triplája már a közte huszonötöt eredményezte. Jordan nem mellesleg hatból hatot hintett be a meccsen, összesen 27 ponttal zárt, komoly érdemei voltak abban, hogy majd harminc pontos vezetésre tett szert az Alba a hajrára!

Alba Fehérvár - Körmend 88-59 (21-19) (13-6) (24-13) (30-21)

Alba Fehérvár: Keller 4 (3), 19 (6), Filipovics 9, Freeman 17 (6), Heath 24 (18), Lóránt 11, Bulllock 4, Tóth.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak