Magabiztos győzelem - kiütötte az Alba Fehérvár a Körmendet

Már a második negyedben is érlelődött az Alba fölénye, de aztán nagyszünet után végleg állva hagyta a gyengén dobó Körmendet a Fehérvár, amely magabiztosan 88-59-re győzte le a tabella második helyén álló ellenfelét, azaz a fontos hétközi Európa-Kupa győzelem után újabb diadalt aratott. Legutóbb 2018 novemberében tudott zsinórban két meccset nyerni az Alba.

2019.01.12. 19:43 |

Az Alba Fehérvár az Európa-Kupában begyűjtött idegenbeli győzelemmel, a tabella második helyén álló pedig Körmend sorozatban négy megnyert bajnokival a tarsolyában készülődött a feldobáshoz. A nyitó negyedben hullottak a pontok, azzal együtt is, hogy a dobószázalékok egyik oldalon sem verdesték az eget. Olykor mutatott szépet a Fehérvár védekezésben és támadásban is, ami a legfontosabb a negyedben csak egyszer, rövid időre engedte át a vezetést a Körmendnek. Freemannak és Heathnek is voltak szép pillanatai, utóbbi triplájával a játékrész hajrájára öt ponttal lépett meg a Fehérvár.

A második negyedben még nagyobb mélyrepülésbe kezdtek a dobószázalékok, a Körmend kintről produkált pocsékul, de az Alba félidei 3/14 sem kerül be az évkönyvekbe, igaz Jesus Ramirez fiai legalább közelről viszonylag pontosak voltak. Négy és fél perc után Lóránt Péter unta meg a pontaszályt. Ebben a negyedben mindössze hat pontra volt képes a vendég csapat, viszont a Fehérvár is csak tizenhárom pontot tuszkolt kínkeservesen a kosárba. Mindenestre Zeno egész pályás szökése és zsákolása, majd triplája jót tett a fehérváriak önbizalmának, mert a nagyszünetre kilenc pontra növelték előnyüket.

A fordulás után valósággal letaglózta ellenfelét az Alba, miután pár perc alatt 12-0-ás futást vitt véghez, a többi között Heath és Lóránt pontjaival. Ekkor már cirka közte húsz volt az állás, természetesen az Alba javára. Ehhez persze a katasztrófálisan dobó Körmend is kellett, amelynek ekkor már végérvényesen kicsúszott a meccs a kezei közül. A félszáz pontot a harmadik játékrész második felében Zeno révén érte el a hazai együttes, ekkor 51-31-et mutatott az eredményjelző. Beindult az Alba-henger, amely módszeresen növelte a differenciát, ráadásul a negyed végén Filipovics mintaszerűen sapkázta le Ferenczet. 58-38-al pihenhetett rá Jesus Ramirez együttese az utolsó tíz percre.

A záró játékrész jószerével csak formaságnak tűnt, mert a vendégek dobásban produkált 36, illetve 9 százalékos mutatói ekkor sem javultak, az ötvenből sem volt egyszerű kijönnie a Körmendnek. Igaz ekkor az Alba is csak lassacskán gyűjtögette tovább a pontokat, a harmad derekára ezzel együtt is maradt a közel húsz pontos különbség. Aztán a hazai oldalon kezdtek hullani a kosarak. Három perccel a vége előtt Heath negyedik triplája már a közte huszonötöt eredményezte. Jordan nem mellesleg hatból hatot hintett be a meccsen, összesen 27 ponttal zárt, komoly érdemei voltak abban, hogy majd harminc pontos vezetésre tett szert az Alba a hajrára!

Alba Fehérvár - Körmend 88-59 (21-19) (13-6) (24-13) (30-21)

Alba Fehérvár: Keller 4 (3), 19 (6), Filipovics 9, Freeman 17 (6), Heath 24 (18), Lóránt 11, Bulllock 4, Tóth.

Sport

 1. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 2. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 3. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.
 4. Fehérváron csap össze Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József

  A Felix Promotion International április 27-én, Székesfehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját. Várhatóan telt ház előtt, a főmérkőzésen harmadjára is megküzd egymással Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József a cirkálósúlyú magyar-bajnoki címért.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak