Börtönben marad - kiskorúaknak is árult kábítószert

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki kiskorúaknak árult kábítószert. A vádirat szerint a 40 éves férfi 2017 és 2020 év között rendszeresen vásárolt kábítószert – köztük amfetamint, marihuánát és extasyt – ismeretlen személytől, majd azokat székesfehérvári otthonában tovább értékesítette, illetve fogyasztott is.
2021.08.18. 09:04 |

Az elkövető adagonként kezdetben 2.500,-, majd 3.000,-Ft-ért árulta az anyagokat. A fogyasztók, akik között kiskorúak is voltak, általában heti rendszerességgel vásároltak tőle.

A férfi lakóhelyén tartott, értékesítésre szánt kábítószereket a rendőrök a házkutatás során lefoglalták, annak mennyisége meghaladta a csekély mennyiséget, de nem érte el a jelentős mennyiséget.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása mellett a kényszerintézkedés fenntartására és a kábítószer árusításából szerzett vagyon elkobzására tett indítványt. Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség a vádban mértékes indítványt tett teljeskörű beismerés esetére.

Kék hírek

 1. Lopás miatt keresik a képen látható férfit a fehérvári rendőrök

  A képen látható férfi 2021. július 15-én 2 óra 45 perc és 3 óra közötti időben Székesfehérváron, a Budai út és a Lövölde út kereszteződésénél található benzinkúton ellopott egy mobiltelefont, továbbá egy pénztárcát, a benne található készpénzzel és a sértett személyi okmányaival.

  2021.09.22.
 2. Letartóztatásba került a „biofűvel” kereskedő férfi, aki verte az édesanyját

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a 23 éves férfinak a letartóztatását, aki új pszichoaktív anyaggal kereskedett, valamint rendszeresen bántalmazta édesanyját. A férfi a megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember 18-a előtt legalább két személynek adott el új pszichoaktív anyagot. Az egyik fogyasztó a gyanúsítottól vett szer elfogyasztását követő néhány órán belül elhalálozott.

  2021.09.22.
 3. Egy órán belül elfogták a fehérvári rendőrök a pékség kirablóját

  Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki szeptember 20-án rabolt ki egy székesfehérvári pékséget. Az üzlet alkalmazottja fenyegetés hatására kinyitotta a kasszát, majd abból pénzt adott át az elkövetőnek, aki ezek után behajolt a pultba és a kasszában található maradék készpénzt is magához véve elmenekült a helyszínről.

  2021.09.21.
 4. Munkagépek megnövekedett forgalmára lehet számítani Fejér megye közútjain is

  A rendőrök valamennyi járművezetőnek azt tanácsolják, hogy az őszi közlekedés során is legyenek figyelmesek és türelmesek az utakon! A mezőgazdasági járműveket fokozott óvatossággal közelítsék meg, az előzést mindig körültekintően végezzék, és tartsanak nagyobb oldaltávolságot! A lassú járműveket vezetők pedig legyenek körültekintőek, és lehetőség szerint az úttest jobb széléhez húzódva tegyék lehetővé a mellettük való elhaladást!

  2021.09.16.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár