Kiskorú tanítványát erőszakolta meg a matematika tanár Székesfehérváron

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozza annak a férfinak, aki tanítás helyett szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú lánnyal.
2023.09.19. 08:59 |
Kiskorú tanítványát erőszakolta meg a matematika tanár Székesfehérváron

A tényállás szerint a férfi 2019 nyarán interneten keresztül – magát mérnöknek feltüntetve – matematika korrepetálásra adott fel hirdetést. A szülők beíratták a 15 éves lányukat a különórára, amit a férfi a székesfehérvári lakásában tartott. Kihasználva az együttléteket, az élettársi kapcsolatban élő „tanár” a lánnyal szexuális kapcsolatot alakított ki. Miután az édesanya észlelte a lánya és a férfi közötti üzenetváltásokat, megbotránkozott azok tartalmán, és közölte, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a különórákra. A férfi azonban folytatta a lánnyal a szexuális viszonyt, a tapasztalatlan és naiv fiatal lányt manipulálta, érzelmileg teljes mértékben befolyásolta.

Az aktusok során egyre inkább durva szexuális cselekmények elvégzésére, illetve eltűrésére kényszerítette, megalázta, bántalmazta.

A férfi hatására a sértett a korábbi jó tanulmányi eredményeit lerontotta, a családjától eltávolodott, függőségi, alárendeltségi viszonyba került vele. A szülők 2019. decemberi számonkérésekor a lányuk még tagadta a kapcsolatot, azonban néhány hónap múlva az egyik rokonának beszámolt arról.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt. A törvény értelmében kötelező végleges hatállyal eltiltani minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Kék hírek

 1. A biztonsági öv életet ment

  Öv nélkül, ittas sofőr autójában? Ennek soha nem lehet jó vége! Hiába a szép szó, hiába a dorgálás… még mindig sokan ülnek úgy autóba – akár a volán mögé, akár utasként –, hogy nem csatolják be a biztonsági övet! Írja a rendőrség honlapján.

  2023.11.28.
 2. Kényszerleszállás Úrhidán

  Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép a Fejér vármegyei Úrhidán. A repülőtér közelében egy szántóföldön ért földet a sportrepülő, fedélzetén a pilótával és utasával. A hatvanegy éves és a harminchárom éves férfiakat a mentők kórházba szállították.

  2023.11.21.
 3. Vigyázzon a jelszavaira!

  A rendőrséggel együtt az Önkormányzat is felhívja a figyelmet a kiberbűnőzés és a csalók elleni védekezésre. Mindkét esetben fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk személyes adataink, jelszavaink védelmére és a csalási szándékot, bűncselekményt azonnal jelentsük.

  2023.11.21.
 4. Tűz a Köfém Öntödében

  Szombaton este 7 óra körül keletkezett tűz az Arconic - Köfém Öntöde Forgács Olvasztó kemencéjének tetején, a lángokat a helyi és a városi tűzoltók segítségével sikerült eloltani. Az érintett épületet sikerült az Arconic dolgozóinak épségben elhagynia. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a lakosság és város nincs és nem is volt veszélyben, és mondott köszönetet az oltásban résztvevőknek.

  2023.11.11.