Kiállítással tisztelegtek Hada Tibor munkássága előtt a fehérvári bélyeggyűjtők

Harmincöt keretoldalon tizenegy témakört mutat be a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör Hada Tibor több évtizedes gyűjtői munkássága előtt tisztelgő, csütörtökön a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban nyílt tárlata; vasút, cserkészet, Szent István király, Székesfehérvár, természetvédelem, a Föld Napja, 1956 emléke, festmények lovak, bor és szőlő.
2019.09.19. 17:41 |

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör hagyományos, éves kiállítása idén Hada Tibor több évtizedes életműve, gyűjtőmunkája előtt tiszteleg.

„Amikor városépítésről, városfejlesztésről beszélünk utak, épületek, intézmények jutnak eszünkbe, pedig ez elsősorban közösségeket jelent.

Egy nagy városi közösséget és abban sok-sok kisebb közösséget.

Ahogyan a fehérvári bélyeggyűjtők is már nagyon régóta építik kis közösségüket, rendszeresen találkoznak, beszélgetnek, rendezvényeik vannak, összetartanak.” - emelte ki a tárlatot megnyitó köszöntőjében Molnár Tamás, civil tanácsnok.

Az eseményen Laczi Zoltán, a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör elnöke a 2019-es városi tárlat alkalmából emléklapot adományozott Hada Tibornak.

Az eseményen részt vett Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő is, aki elmesélte, hogy édesapjától a háború előttről származó bélyeggyűjteményt örökölt, melyet a mai napig őriz. „2008-ben, - amikor az első unokám megszületett - beléptem a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Körbe és azóta újra atív gyűjtő vagyok. A kisközösségek - legyenek akár filatelisták vagy mások - a város életében nagyon fontos szerepet töltenek be.” - tette hozzá Horváth Miklós Csaba.

A kiállítás megnyitóján műsort adtak a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Kultúra

 1. Az állandó és változó babakultúráról tanácskoztak a Játékmúzeumban

  Állandó és változó babakultúra címmel kezdődött tudományos konferencia szombaton a Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény szervezésében. Az esemény témái a baba, a babával való játék, illetve annak aktuális társadalmi szerepe és változásai voltak.

  2019.10.19.
 2. Mesék a pénzről - Csóka Judit könyvének bemutatója a Széna téri Tagkönyvtárban

  Október 18-án, pénteken 17.30 órakor mutatják be Csóka Judit Mesék a pénzről című új könyvét a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Az íróval Király Levente, a Corvina Kiadó főszerkesztője beszélget.

  2019.10.18.
 3. Országos rajzpályázatot hirdettek a Ziffer-kiállításhoz kapcsolódóan

  Országos rajzpályázatot hirdetett 12-20 éves diákok részére a Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjtemény a Ziffer Sándor kiállításhoz kapcsolódóan. Az eredeti művek másolatait, parafrázisait, átiratait várják a fiatal alkotóktól november 5-ig.

  2019.10.18.
 4. Balett premier - november 9-én és 10-én is látható lesz a Homokrajzok

  Szerdán este mutatta be Homokrajzok című táncszínházi estjét a Székesfehérvári Balett Színház, melyen egy három egyfelvonásos kortárs balettet láthatott a közönség a Vörösmarty Színházban. A Homokrajzok című előadásban három kortárs balettet láthatott a közönség. A Homokrajzok és a Félhomály Egerházi Attila koreográfiája alapján, a harmadik, az Eltűnőben rész pedig Kristian Ole Tangen norvég vendég koreográfus rendezésében került színpadra.

  2019.10.17.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka