Kiállítással tisztelegtek Hada Tibor munkássága előtt a fehérvári bélyeggyűjtők

Harmincöt keretoldalon tizenegy témakört mutat be a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör Hada Tibor több évtizedes gyűjtői munkássága előtt tisztelgő, csütörtökön a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban nyílt tárlata; vasút, cserkészet, Szent István király, Székesfehérvár, természetvédelem, a Föld Napja, 1956 emléke, festmények lovak, bor és szőlő.
2019.09.19. 17:41 |

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör hagyományos, éves kiállítása idén Hada Tibor több évtizedes életműve, gyűjtőmunkája előtt tiszteleg.

„Amikor városépítésről, városfejlesztésről beszélünk utak, épületek, intézmények jutnak eszünkbe, pedig ez elsősorban közösségeket jelent.

Egy nagy városi közösséget és abban sok-sok kisebb közösséget.

Ahogyan a fehérvári bélyeggyűjtők is már nagyon régóta építik kis közösségüket, rendszeresen találkoznak, beszélgetnek, rendezvényeik vannak, összetartanak.” - emelte ki a tárlatot megnyitó köszöntőjében Molnár Tamás, civil tanácsnok.

Az eseményen Laczi Zoltán, a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör elnöke a 2019-es városi tárlat alkalmából emléklapot adományozott Hada Tibornak.

Az eseményen részt vett Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő is, aki elmesélte, hogy édesapjától a háború előttről származó bélyeggyűjteményt örökölt, melyet a mai napig őriz. „2008-ben, - amikor az első unokám megszületett - beléptem a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Körbe és azóta újra atív gyűjtő vagyok. A kisközösségek - legyenek akár filatelisták vagy mások - a város életében nagyon fontos szerepet töltenek be.” - tette hozzá Horváth Miklós Csaba.

A kiállítás megnyitóján műsort adtak a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Kultúra

 1. Szabadtéri kiállítás nyílik Glócz Vendel portréiból a Trianon 100 eseménysorozat keretében

  Glócz Vendel Trianon című kiállításának részét képező portrékból nyílik szabadtéri kiállítás június 4-én Székesfehérváron. A fiatal művész alkotásait 8 és 19 óra között tekinthetjük meg a Vörösmarty Színház bejárata előtt.

  2020.06.03.
 2. 400 éve született Zrínyi Miklós - kvízjátékkal emlékezik a Vörösmarty Mihály Könyvtár

  Idén 400 esztendeje annak, hogy korának nagy magyar költője, horvát bán, Zala és Somogy vármegyék örökös főispánja, nagybirtokos főnemese, hadvezére és tudósa, Zrínyi Miklós megszületett. A „Magyar Mars” tiszteletére, akinek fő célja a török Magyarországról való kiűzése volt, az Országgyűlés a 2020. évet Zrínyi Miklós-emlékévnek nyilvánította. A XVII. század nagy alakjáról megemlékezve a Vörösmarty Mihály Könyvtár egy kvízt állított össze.

  2020.06.03.
 3. Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján

  A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

  2020.06.03.
 4. #Mosteztolvasom - új pályázatot hirdet a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Továbbra is otthoni olvasásra buzdítja új felhívásában a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A #vigyázzunkegymásra #Mosteztolvasom online kihívásban Facebook-oldalukra várják a most olvasott könyvvel készült kreatív fotókat és a hozzá tartozó kedvenc idézeteket.

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka