„Kháron úr kérem…!” - Bobory Zoltán felolvasóestje a Vörösmarty Irodalmi Szalonban

A Vörösmarty Irodalmi Szalonba várják a verskedvelőket március 8-án, pénteken. A Vörösmarty Színház kávézójában 17 órakor kezdődik Bobory Zoltán költő felolvasóestje. Az eseményen közreműködik Cserta Gábor.
2019.03.08. 08:10 |

Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke, a VÁR irodalmi folyóirat alapítója, főszerkesztője lesz a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége.

Március 8-án, pénteken 17 órakor „Kháron úr kérem…!” címmel kezdődik a felolvasóest, ahol a Jósika Miklós-díjas költő saját versei hangzanak el. A prózai előadást színesíti Cserta Gábor Pro Cultura Albae Regiae-díjas zenész, akitől megzenésített verseket hallhat az irodalmat szerető közönség.

A Vörösmarty Színház és a Vörösmarty Társaság közös programjának a Vörösmarty Színház kávézója ad otthont. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kultúra

 1. Bach Mindenkinek Fesztivál Székesfehérváron is

  Ötödik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. A tíznapos programsorozathoz 71 település, köztük Székesfehérvár is csatlakozott. A Városház téren és az Evangélikus templomban az ökumenikus kórus ad koncertet csütörtökön és szombaton.

  2019.03.20.
 2. Dr. Máriás és Fábry Sándor kötetének bemutatója a Királykút Emlékházban

  Március 24-én, vasárnap 17 órakor lesz dr. Máriás és Fábry Sándor „Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára” című könyvének bemutatója a Királykút Emlékházban. Vendégek lesznek a szerzők, házigazda Dr. Bakonyi István irodalomtörténész, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.03.20.
 3. Irodalmi szerelmekkel találkozhatunk az Olvasóteremben

  Irodalmi szerelmekkel találkozhatunk holnap délután az Olvasóteremben. Péterfy-Novák Éva és Péterfy Gergely lesznek Czinki Ferenc vendégei, akik az életművek áttekintése mellett megidéznek egy másik irodalmi kapcsolatot: Szabó Magda és Szobotka Tibor szerelmét. 

  2019.03.19.
 4. Kisorsolták a X. Fehérvári Versünnep mentorait - indul a felkészülés az áprilisi döntőre

  A mentorsorsolással folytatódott a X. Fehérvári Versünnep. A döntőbe jutott 12 diák felkészülését a Vörösmarty Színház színművészei segítik. A döntősöknek három hetük lesz arra, hogy felkészüljenek a fináléra, amelyet április 6-án, szombaton 10 órától rendeznek meg a Városháza Dísztermében.

  2019.03.19.

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka