Kézműves családi alkotó napok a VOKE-ban

Kézműves családi alkotó napokat szervez kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak az M-ART Egyesület augusztus 3-tól a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.
2020.07.29. 09:34 |

A kézműves családi alkotónapra ITT jelentkezhet!

Nemezelés, mézeskalács készítés, hímzés, csuhézás, gyöngyfűzés – öt nap alatt öt kézműves technikát ismerhetnek meg az érdeklődő kicsik és nagyok. Augusztus első hetében kézműves családi alkotó napokat szervez az M-ART Egyesület a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. 

Augusztus 3-án, hétfőn a nemezelés fortélyait sajátíthatják el Józsa-Szaka Kata nemezkészítő vezetésével. Kedden Seregély Mirtill ütőfás mézeskalácsostól mindent megtudhatunk, amit tudni érdemes a mézeskalácsról. A résztvevők ütőfás, bilétes, pingált mézest készítenek. Szerdán tűt, cérnát vesznek kezükbe az alkotók, akik levendulazsákot készíthetnek vizitke mintával. A hímzés technikát Cz. Tóth Hajnalka Gránátalma-díjas hímzőtől sajátíthatják el. Csütörtökön ékszerek, párták születnek majd csuhéból. Az ügyeskezűek Bárány Mara népi iparművész, kézműves oktatótól azt is megtanulhatják, hogyan kössünk babát csuhéból. Az alkotóhét záró napján, augusztus 7-én, pénteken Fehér Anna népi ékszerkészítő vezetésével lakocsai gyöngyékszerek készülnek.

A 9-16 óráig tartó alkotó napokon a MintaKINCStár Játékkészítő Műhelybe és MintaKINCStár Játszóházba várják a családokat. A Játékkészítő Műhely foglalkozásvezetője Sevella Zsuzsanna, a MintaKINCStár sorozat kidolgozója, népi játékkészítő, míg a gyermekfoglalkozásokat Gonda Emma és Komendó Gabriella vezeti.

A tábor részvételi díja: napijegy váltása esetén 1500 Ft/nap, egész hétre 5000 Ft/ hét. A tábor létszáma: maximum 15 fő/nap. A szervezők a tábort a jelentkezés sorrendjében töltik fel.

Kultúra

 1. Ingyenes tárlatvezetések egészségügyi dolgozóknak a múzeumban

  Jöjj, Aszklépiadész! címmel ingyenes kurátori tárlatvezetéseket szervez az egészségügyben dolgozóknak a Szent István Király Múzeum. Augusztus utolsó hetében, előzetes regisztrációt követően látogatható az Új Magyar Képtár, a Játékmúzeum, a Patikamúzeum, a Deák Gyűjtemény, és A kagán lovasa kiállítás

  2020.08.13.
 2. Koronázási Szertartásjáték - Kun László szerepében Sarádi Zsolt

  Augusztus 21-től három napon keresztül 21 órától új helyszínen, az Aranybulla Emlékműnél lesz látható a Koronázási Szertartásjáték. A rendszeresen visszatérő nézők már megszokhatták, hogy az előadások címszerepeit egy-egy karizmatikus színész kapja. Sarádi Zsoltot a IV. (Kun) László életét feldolgozó szertartásjáték főszereplőjeként láthatjuk a színpadon.

  2020.08.13.
 3. MásKÉPtár - akadálymentesített múzeumi tárlatvezetést szerveztek

  Rendhagyó, akadálymentesített múzeumi programot szervezett a fogyatékossággal élőknek a CICE a Deák Gyűjteményben, a programon 60 fő vett részt különböző szervezetektől, intézményektől.

  2020.08.13.
 4. Egészalakos festménnyel bővülhetnek a Deák-mappák

  Az alkotáshoz kedvet érző fiatalok művészmappáiba a krokik után egészalakos festmények, illetve természetképek, táj- vagy kisállatokat ábrázoló festmények kerülhetnek. A Deák Gyűjtemény online sorozatában Szabóné Szüts Angéla képzőművész ad tanácsokat a diákoknak.

  2020.08.13.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka