Keretbe foglalt színes mesevilág Magony Henriett kiállításán

Pompás virágok, valóságos portrék, a természet és a fantázia keveredéséből született mesés világ elevenedik meg Magony Henriett festőművész alkotásaiban, amelyekből június 10-én, hétfőn 17 órakor nyílik kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban.
2024.06.07. 15:00 |
Keretbe foglalt színes mesevilág Magony Henriett kiállításán

„A festő minden munkájába belefesti önmagát is, a pillanatnyi lelkiállapotát, hangulatát, érzéseit, vágyait, álmait. A képeim darabok belőlem. Egy olyan egész darabjai, ami még alakul, ami még keresi a saját útját, ami még sok újdonságot rejthet és ami napról napra változik.” – így jellemzi alkotásait, azok születését a fehérvári Magony Henriett. A festőművész, aki bár gyermekkora óta rajong a művészetért, 2019 óta a festészet szerelemese. 

Vonzza az ember és a természet állandó szépsége, a mesék és a benne élő gyermek képzelőerejének színessége. Kedvenc témája a portré, a virágok, de szívesen választ olyan témát is, ahol a mese, a képzelet, a fantázia elemei keverednek a valósággal. Ezekből ad ízelítőt az a kiállítás, amely június 10-én, hétfőn 17 órakor nyílik a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlatot Márfy Gabriella, Príma-díjas festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A megnyitón közreműködik Fornai Miklós, Príma-díjas zongorista. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!