Képek és művészinterjúk a Téli tárlat online albumában

A Téli tárlat majd negyven alkotásával ismerkedhet meg, aki belelapoz a kiállítás online albumába. A Pelikán Galéria enteriőr képei mellett a székesfehérvári művészek személyes gondolatait is elolvashatjuk a Facebookon vagy az Instagramon.
2021.01.14. 07:37 |

A Téli tárlat csoportos kiállítása a virtuális térbe költözött: a székesfehérvári művészek majd’ negyven alkotásáról az újranyitásig egy online albumon keresztül kaphatunk képet.

A régi hagyományú kiállításban idén 20 művész munkái kaptak helyet, grafikákkal, festményekkel, szőttessel, porcelánnal, plasztikákkal.

Az albumban azonban nemcsak hangulatos enteriőröket nézhetünk meg, hanem a kiállítók a műveikhez kötődő személyes gondolataikat is megosztják a közönséggel, rövid interjúk formájában.

Hogy mi inspirálta Szentes Ottokár Megmaradt falak című festményét, hogy hogy nevezi Szabó Anikó az amúgy cím nélküli, tavaszi színeket idéző szőnyegét, hogy milyen szimbolikus tartalmakat hordoznak a farkasok Revák Katalin cianotípia technikával készített munkáin, hogyan kapcsolódnak a kerámiákhoz, vagy hogy melyik festményt inspirálta Botticelli Vénusz születése című képe – többek között ezekre a kérdésekre is találnak választ, akik belelapoznak az online albumba.

Az enteriőröket, illetve a rövid interjúkat a Szent István Király Múzeum és a Pelikán Galéria Facebook-oldalán lehet követni, illetve a SZIKM Instagram felületén is közzéteszik. Az ÖKK Podcast sorozatában Szűts Angéla képzőművésszel, a kurátorral hallgathatnak végig egy tárlatvezetést, akik szívesen végigsétálnak a termek alkotásai között.

Kultúra

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka