Karácsonyfa égett és bútorok lángoltak a Skála parkolóban

Karácsonyi tűzmegelőzési bemutatóval demonstrálta a veszélyforrásokat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Skála parkolójában a tűzoltók egy fémkonténert egy átlagos szoba bútoraival rendeztek be és egy karácsonyfát is elhelyeztek, amelyet meggyújtottak. A bemutató jól szemléltette, hogy a kigyulladt fa percek alatt kiterjedt lakástüzet okozhat.

2017.12.20. 17:02 |

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tartott szerdán délelőtt, amelyben részt vett a Fehérvári Tűzoltó Egyesületet is.A Rákóczi utca és József Attila utca kereszteződésében lévő parkolóban a tűzoltók egy fémkonténert egy átlagos szoba bútoraival rendeztek be és egy karácsonyfát is elhelyeztek, amelyet meggyújtanak. A látványos bemutató jól szemléltette, hogy a kigyulladt karácsonyfa percek alatt kiterjedt lakástüzet okozhat.A rendezvény részeként a Fehérvári Tűzoltó Egyesület bemutatta azt is, hogyan kell otthonunkban a meggyulladt étkezési zsiradékot helyesen eloltani, hogyan kerüljük el a súlyos égési sérüléseket és jelentős anyagi károkat.

Fontos, hogy semmi esetre sem szabad vizet önteni a lángoló edénybe, mivel a víz lesüllyed, felforr és jelentős lángképződés kíséretében kiveti az égő olajat vagy zsírt.

El kell zárni a gáztűzhely lángját, illetve le kell kapcsolni az elektromos főzőlapot, az égő zsiradékot tartalmazó edényre pedig egy akkora méretű fedőt vagy serpenyőt kell helyezni, amely lefedi az edényt.A kezdeti tűz oltását meg lehet és lehetőség szerint meg is kell kísérelni, de intenzív lángolás és füstképződés esetén azonnal hagyjuk el a lakást, minél több szomszédot értesítsünk a tűzről és azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.  Amennyiben módunkban áll zárjuk el a gázórát és kapcsoljuk le a villanyóránál lévő biztosítékokat.

A tűz és a mérgező füst terjedését gátoljuk azzal, ha a nyílászárókat becsukjuk, hiszen ebben az esetben az égéshez szükséges oxigén csak korlátozott mennyiségben van jelen.

Semmi esetre se kíséreljünk meg visszamenni az égő helyiségbe, mivel a lángok mellett a forró és mérgező füstgázok is nagyon súlyos egészségkárosodást, halált okozhatnak.                                     

Kék hírek

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek