Kapcsolatban maradunk! - érdemes böngészni a Vörösmarty Mihály Könyvtár oldalát

Virtuális kiállítással, érdekes cikkekkel, hiteles online források ajánlásával és online vetélkedővel várja olvasóit és a látogatókat a digitális világban a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Érdemes böngészni a www.vmk.hu oldalon!
2020.03.26. 08:56 |

Bár a könyvtár lassan két hete bezárta kapuit, a könyvtárosok továbbra is azon dolgoznak, hogy kapcsolatban maradjanak az olvasókkal.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár központi és hét fiókkönyvtárában folyik a munka, és az online térben továbbra is várnak mindenkit érdekes cikkekkel, hiteles szakmai és szépirodalmi online források megadásával, könyvajánlókkal, online vetélkedőkkel. A látogatók által kedvelt kézműves foglalkozásokra, idősek számítógépes tanfolyamára, olvasókörre, gyerekfoglalkozásokra nagy erőkkel és kreatív ötletekkel készülnek a könyvtárosok, hogy nyitás után újra érdemes legyen betérni a bibliotékába.

A könyvtár továbbra is a hiteles információk gyűjtőhelye és szolgáltatója, ennek megfelelően a www.vmk.hu honlapon összegyűjtötték és közzétették az országos és az adott településre vonatkozó koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket, a megbetegedés megelőzésére szolgáló tanácsokat.

Szeretnének abban is segíteni, hogy a jelenlegi „kényszerű” helyzetben is kellemesen és hasznosan töltsék otthon idejüket a családok. Ezért tematikus csoportokba gyűjtötték a hasznos információkat időseknek, gyermekeknek, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt. Ezek a naprakész tájékoztatás mellett a tanuláshoz, munkához, kikapcsolódáshoz, kulturális időtöltéshez adnak jó ötleteket. Az idei Internet Fiesta témája az Okos város, okos könyvtár. Ennek keretében virtuális sétát tehetünk a könyvtár által az elmúlt évben beszerzett képeslapokból készült kiállításon.

Fontos információ, hogy a kikölcsönzött könyvek és egyéb dokumentumok lejárati idejét a könyvtár automatikusan meghosszabbítja.

A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolnak fel. A könyvtár az e-mail címeken változatlanul elérhető, telefonon érdeklődhetnek a 20/210-8260 számon.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár szeretettel várja olvasóit, látogatóit most online, a www.vmk.hu oldalon!

Kultúra

 1. Otthoni olvasásra buzdítja a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Otthoni olvasásra buzdítja új felhívásában a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A #MaradjOtthon és #hatehetedOLVASS online kihívásban Facebook-oldalukra várják az olvasás közben készült fekete-fehér, kreatív fotókat.

  2020.03.30.
 2. Naponta megújuló online tartalmakkal vár hétfőtől a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  A koronavírus miatt kialakult járványügyi vészhelyzet következtében a a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár is bezárta kapuit. Ez azt jelenti, hogy az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben született egy új online közösségi tér is, amelyre Iszkádi Erika, az intézmény vezetője hívta fel a figyelmet.

  2020.03.29.
 3. Online meseszínházat indított a Vörösmarty Színház

  A Vörösmarty Színház művészei a Fehérvár Médiacentrumban közös mesével kedveskednek a gyermekeknek. A Meseszínház délelőttönként jelentkezik.

  2020.03.27.
 4. Mesélő házak - hangzó utcai múzeum program készül

  Belvárosi házak történetét gyűjti a „Szín-Tér” Egyesület legújabb projektjének megvalósításához. A jövő évre tervezett Mesélő házak – audiovizuális térélmények, hangzó utcai múzeum program Székesfehérvár múltját és értékeit, történelmi és természeti örökségét mutatja be. Ennek megvalósításában számítanak a fehérváriak segítségére is: köszönettel várják azokat a történeteket hangzó vagy írott anyag formájában, amelyek e sokat látott házak történetéről szólnak.

  2020.03.26.

Eseménynaptár

2020. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka