Június végéig lehet pályázni a Lánczos-Szekfű ösztöndíjra

Idén június 30-ig lehet jelentkezni a város szellemi életéhez kapcsolódó alkotók, kutatók, művészek számára kiírt Lánczos–Szekfű ösztöndíjra. Egyének és alkotóközösségek is pályázhatnak eddig még nem publikált művekkel, meg nem jelent alkotásokkal. 
2020.05.18. 10:20 |

A tavalyi ösztöndíjakat a Királyi Napok alatt a Bory várban adták át.

A Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriuma idén is pályázatot hirdetett a városban élő, dolgozó vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók, művészek számára. A pályázatok benyújtásának új határideje június 30-a.

Egyének, alkotók és alkotóközösségek is jelentkezhetnek bármilyen tudományághoz tartozó, még nem publikált művekkel, tervekkel vagy művészeti alkotásokkal. A Székesfehérvár Önkormányzata által létrehozott kuratórium az ösztöndíjjal elsősorban magát az alkotó tevékenységet szeretné segíteni.

Az ösztöndíjjal kapcsolatos információ kérhető Percze Ilonától, a kuratórium titkárától a 70-669-9041-es telefonszámon vagy a percze.ilona@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

További információ és letölthető jelentkezési lap!

Kultúra

 1. 400 éve született Zrínyi Miklós - kvízjátékkal emlékezik a Vörösmarty Mihály Könyvtár

  Idén 400 esztendeje annak, hogy korának nagy magyar költője, horvát bán, Zala és Somogy vármegyék örökös főispánja, nagybirtokos főnemese, hadvezére és tudósa, Zrínyi Miklós megszületett. A „Magyar Mars” tiszteletére, akinek fő célja a török Magyarországról való kiűzése volt, az Országgyűlés a 2020. évet Zrínyi Miklós-emlékévnek nyilvánította. A XVII. század nagy alakjáról megemlékezve a Vörösmarty Mihály Könyvtár egy kvízt állított össze.

  2020.06.03.
 2. Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján

  A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

  2020.06.03.
 3. #Mosteztolvasom - új pályázatot hirdet a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Továbbra is otthoni olvasásra buzdítja új felhívásában a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A #vigyázzunkegymásra #Mosteztolvasom online kihívásban Facebook-oldalukra várják a most olvasott könyvvel készült kreatív fotókat és a hozzá tartozó kedvenc idézeteket.

  2020.06.02.
 4. Egymásra hangolva rajzpályázat - augusztus 20-ig várják az alkotásokat

  Meghosszabbították az "Egymásra hangolva" című rajzpályázat benyújtásának határidejét! A Tálos Edit Alapítvány felhívásában arra biztat minden hermannos növendéket és zeneovis kisgyermeket, hogy minél többen alkossanak és küldjék el szebbnél szebb képeiket, hogy elkészíthessék a 2020/21-es tanév sulinaptárát. Az új határidő augusztus 20.

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka