Július 2-től újra nyitva lesz Székesfehérvár valamennyi mozija

Július 2-től újra várja nézőit az összes székesfehérvári mozi. A város „művészmozija”, a Barátság mozi nyitása és a június 26-án, péntekre meghirdetett kertmozi után új műsorral jelentkezik a legnagyobb magyarországi mozihálózat, a Cinema City székesfehérvári filmszínháza is.
2020.06.25. 15:43 |

Új műsorral jelentkezik a legnagyobb magyarországi mozihálózat, a Cinema City székesfehérvári filmszínháza is.

Három hónap kényszerpihenő után június 22. óta ismét várja a filmrajongókat a székesfehérvári Barátság moziA város „művészmozijában” a vígjátékok, filmdrámák, fesztiválsikerek – köztük a négy Oscarral jutalmazott Élősködők és Az első áruló című maffiafilm – is szerepelnek az első napok műsorán.

A nagy múltú „Barátság” két évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra – a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Zichy ligetben tartott vetítések olyan óriási sikert arattak, hogy nem lehetett kétséges a folytatás: idén több helyszínen várják majd a közönséget. Az első ilyen alkalommal, június 26-án, pénteken a Városháza díszudvarában az Emma című angol kosztümös vígdrámát vetítik majd.

Az újranyitások sora a legnagyobb hazai mozihálózat, a Cinema City fehérvári termeit is eléri: a cég csütörtöki közleménye szerint július 2-án, csütörtöktől várják a nézőket.

A moziműsor június 26-án véglegesedik, de az biztos, hogy vetíteni fognak olyan filmeket, amik még műsoron voltak a kötelező bezárás idején vagy előtte, illetve lesznek premierek is.

A közlemény szerint a nyitvatartási időt lecsökkentik, csak a délutáni órákban nyitják ki a mozikat. A jegyrendszer az egyes tranzakciók között automatikusan kihagy majd egy-egy helyet, ezért foghíjasan lehet majd ülni a termekben, a Cinema City dolgozói pedig maszkban lesznek. A mozikban folytatódik majd a közösségi terek, így az előcsarnok, a mosdók és a termek rendszeres takarítása, fertőtlenítése, és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyeznek ki.

Kultúra

 1. A magyar film hónapja a Barátságban - egymillió forint támogatást kapott a mozi

  Több mint egymillió forint támogatást nyert a Barátság mozi a CineCount Kft. és a Mozisok Országos Szövetsége közös pályázatán, amelyet magyar filmek egy hónapon át történő népszerűsítésére írtak ki a Nemzeti Filmintézet által biztosított keretösszegből.

  2020.07.03.
 2. Rácz Lili nyerte a Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza művház versíró pályázatát

  Versírásra ösztönözte és bátorította a kisdiákokat a karanténhelyzet időszakában az „Írj otthon verset!” irodalmi pályázat. A Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által életre hívott pályázaton első díjat nyert Rácz Lili Szonja, akit pénteken a Táncsics Mihály Általános Iskolában köszöntöttek a szervezők.

  2020.07.03.
 3. Székesfehérvárra érkezik a Zenélő Magyarország koncertsorozat vasárnap

  Ezen a hétvégén is folytatódik a Zenélő Magyarország programsorozat. A Magyar Rádió Művészeti Együttesei ingyenes, szabadtéri koncerteket adnak Budapesten és az ország számos településén, köztük Székesfehérváron is. A királyi városban vasárnap délután hallhatjuk az énekkar tagjait.

  2020.07.03.
 4. Gyerünk a moziba be! - premier előtti vetítések a Barátság Moziban

  A székesfehérvári Barátság mozi is csatlakozott a Cirko Film által meghirdetett „Vissza a moziba!” filmfesztiválhoz, amelynek célja, hogy a néhány hónapos kényszerpihenő után premier előtti vetítésekkel csábítsa vissza a közönséget a hazai mozikba. A város művészmozija július 17–19. között, péntektől vasárnapig tartja a fesztivál vetítéseit.

  2020.07.03.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka