Innovatív Szociális Szolgáltató Központ kialakítása Székesfehérváron

2022.02.11. |

Kedvezményezett neve: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Projekt címe: Innovatív Szociális Szolgáltató Központ kialakítása Székesfehérváron

Szerződött támogatás összege: 580.250.000,- Ft.

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Székesfehérvár, Irányi Dániel utca 4. szám alatti, 4113 hrsz-ú ingatlan Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonában áll. Az épületben az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ került elhelyezésre.

A belső terek az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ speciális feladatainak figyelembevételével kerültek kialakításra. A külső térben parkolók, zöldfelület került kialakításra. A projektben közös használatú, olyan helyiség, melyben több szolgáltatás működik együtt, s ezek között van olyan szolgáltatás mely nem támogatható - nem valósult meg. A pályázati felhívás szerint a támogatás összege kizárólag szociális alapszolgáltatások infrastruktúra fejlesztésére számolható el, ezen belül is jelen pályázatban a család-és gyermekjóléti központ fejlesztése valósult meg. Önállóan támogatható tevékenységként a támogatásból az épület felújítását; új eszközök, bútorok és berendezési, felszerelési tárgyak, IKT eszközök beszerzését; külső terekhez kapcsolódó új tárgyi eszközök beszerzését; valamint új járművek beszerzését valósítottuk meg. Kötelezően megvalósítandó tevékenységek közül a felújítás magába foglalja az épület projekt arányos akadálymentesítését, fűtés-, és hideg-melegvíz korszerűsítése), valamint a nyilvánosság biztosítását. A családbarát funkció kialakítása (pl. játszósarok) és a hatályos jogszabályban minimálisan előírt számú parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely fejlesztése választható, önállóan nem támogatható tevékenységként valósul meg jelen beruházásban.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ részére az ügyfél tér és a hozzá kapcsolódó helyiségek kialakítása a földszinten történik, ügyfélforgalom csak itt van. Akadálymentes mosdó, valamint külön férfi és női mosdó kialakítása is megvalósult. Az emeleten a központot kiszolgáló, igazgatási, üzemeltetési funkciókat ellátó személyzet került elhelyezésre, valamint a szakmai munkát végző személyzet (esetmenedzser, családsegítő, pszichológus, családkonzultáns, mediátor) is az emeleti "office" részlegben dolgozik. Az épületben a terepszintről indulva, félemelet magasságig emelkedve, kb. 100 fős nagy előadóterem van, mely a felújítás, fejlesztés után is megtartotta funkcióját, kiegészítve, társalgóval, teakonyhával, kiszolgáló helyiséggel. A Központ számára szükséges raktározási, tárolási igényeket a pince felújításával oldottuk meg.

Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2022. 01. 31.

Projekt azonosító száma: TOP-6.6.2-16-SF1-2017-00001