Made in Italy - ingyenes előadással indul a kertmozi-szezon

Az előttünk álló hétvégén tartja szezonnyitó elődását a fehérvári Barátság mozi kertmozija: június 19-én, szombaton 20.30 órakor a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a Made in Italy című angol-olasz vígjátékot láthatja a közönség James D’Arcy rendezésében, Liam Neeson, Micheál Richardson, Gian Marco Tavani és Lindsay Duncana főszereplésével, a belépés ingyenes.
2021.06.16. 12:45 |

A történet főhőse, Robert, a londoni bohém művész fiával, Jackkel Olaszországba utazik, hogy felújítsa és eladja azt a nyaralót, melyet egykori felesége hagyott rájuk.

Arra azonban egyikük sem számít, hogy a házat milyen borzasztó állapotban találják… Ahogy apa és fia hozzálátnak a munkálatoknak, rá kell ébredniük, hogy nem csak a nyaralóra, de kettejük kapcsolatára is ráfér egy alapos renoválás. Szerencsére eleinte lehetetlennek tűnő feladatuk során segítségükre van a közeli kisváros bohókás apraja-nagyja.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ szabadtéri színpada fedett, ezért az előadásnak nincs esőnapja. Az ingyenes előadásra nem lehet helyet foglalni, a székeket a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el 20 órától. Bár az előrejelzés szerint nyári este várható, a szervezők a nézők számára takarókkal is készülnek.

A vetítés előtt a mozi munkatársai a környezetet is szépítik, gyarapítják: a Barátság mozi ugyanis csatlakozott az „Ültess egy fát!” mozgalomhoz, ennek keretében minden olyan helyszínen, ahova elviszik a kertmozit, elültetnek egy fát – így lesz ez a szárazréti intézmény kertjében is.

A fehérvári Barátság mozi 2018 tavaszán, a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében indította útjára kertmozi projektjét. Akkor még kölcsönzött berendezésekkel valósult meg a roppant népszerű szabadtéri mozi, de 2019-ben saját eszközöket – digitális mozigépet, hangtechnikát és vetítővásznat – szerzett be a város művészmozija. A minden igényt kielégítő, modern berendezésekkel megvalósuló kertmozis filmvetítések – ahogyan azt tavaly is megtapasztalhatták a nézők –, igazi moziélményt adnak, mind a látványt, mind a hangtechnikát illetően. Akik a technikát – és a város művészmoziját – közelebbről is szeretnék megismerni, még jelentkezhetnek az ugyancsak szombaton, reggel 9 órakor a Barátság moziban zajló backstage-foglalkozásra.

A szezonnyitó előadást a jövő héttől újabb vetítések követik a város és a megye több pontján, ezeket az eseményeket folyamatosan hirdeti meg a város művészmozija – érdemes figyelni a mozi honlapját és közösségi oldalát.

Kultúra

 1. Nyáresti vigadalom Buch Tibivel és Vastag Csabával az Öreghegyen

  A közönségkedvenc Buch Tibor évek óta visszajár az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol zenészbarátai, Horváth Elemér „Emi” és testvére, Horváth Péter kísérte hegedűn és zongorán. Buch Tibor és vendége, Vastag Tamás jól ismert, örökzöld musical- és operettslágerekkel szórakoztatták a közönséget.

  2021.07.31.
 2. Nagyszülő-unoka programok augusztusban a Hadtörténeti Múzeumban

  A Hadtörténeti Múzeumban idén is megrendezik az immár hagyományosnak mondható nagyszülő-unoka programsorozat. A hónapban az unokával érkező nagyszülők ingyenesen tekinthetik meg a kiállításokat. Emellett minden csütörtökön 14.00 órától egy plusz programmal is kedveskednek.

  2021.07.31.
 3. Jövő héten kedden újra megnyitja kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély

  A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult és turisztikai vonzerővé fejlesztett nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után, augusztus 3. kedd 10 órától várja a látogatókat! A héten  tartott helyszínbejárás során az egykori grófi rezidenciában helyet kapó „A legendák kastélya” című kiállítás utolsó simításait ellenőrizték a szakemberek. 

  2021.07.30.
 4. Együtt keresztelkedett az egész család az anyuka születésnapján

  A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gyermekkora óta ismeri, és kapcsolatot tart, azzal a napokban ünneplő nagycsaládos szülinapos édesanyával, akinek az volt a kérése az egyesület felé, hogy segítsen abban, hogy az öt tagú családja a római katolikus vallás szerint felvehesse a keresztséget.

  2021.07.30.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22

Székesfehérvár Topotéka