-
Programok az Arénában
A hivatalos megnyitó után több napon át közönségkorcsolyára várják a látogatókat, majd május 1-jén egy Arénabulival búcsúztatják a jeget. Május 24-én egy látványos, nagyszabású musical show, a Nicola Tesla – Végtelen Energia látható, június 15-én pedig a Quimby érkezik Székesfehérvárra, akiknek koncertjére mától már szintén lehet jegyet váltani.
2024.03.28. -
Faápolás alpintecnikával
Tavaly a Virágos Magyarország versenyen különdíjat kapott Székesfehérvár városa, melynek keretében egy idős fa szakszerű ápolását ajánlotta fel Tanos András faápoló. Csütörtökön a Jancsár utca 11. mellett egy mintegy negyven éves platán koronaalakítása történt meg, igazodva az épített környezethez.
2024.03.28. -
Húsvéti kártyabörze
Jótékonysági kártyabörzét szerveznek szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Húsvéthétfőn immár harmadik alkalommal teríthetik meg a maroshegyiek a közösség húsvéti asztalát.
2024.03.28. -
Tojáskereső verseny a ligetben
Ismét a Zichy ligetben rendezi meg hagyományos húsvéti tojáskereső versenyét a Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyesület. Az élőzenés, vidám családi rendezvény március 30-án, szombaton 14.00 órakor kezdődik, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
2024.03.28.
Így készül az igazi fehérvári zserbó fagyi a Budai úton
Minőségi alapanyagokból készítjük a fagylaltot, színtiszta – minimum 3,5%-os - tejből és 35%-os - állati eredetű – tejszínből – mondta Bezerics György cukrász, aki feleségével együtt nemrégiben nyitotta a Fagyivarázs fagylaltozót. Mesterséges színező anyagokat, aromákat nem használunk, csak természetes anyagokkal, illetve olasz pasztákkal dolgozunk, amelyek gluténmentesek, színezékmentesek.
„A fagyijaink kézműves fagylaltok, így főzési eljárással készülnek: 95 fokon pasztörizáljuk a fagylaltokat, majd zárt rendszeren keresztül mínusz 20-22 fokra lehűtjük. Az egész folyamat 10-15 percet vesz igénybe."
A múlt heti nagy melegben biztosan sokan voltak...
Tíz és dél között szállingóznak a vendégek, majd jellemzően „szieszta időben” dél és három óra között szinte senki sem jön. Három óra felé elkezdenek jönni a vendégek és fél öt fele már tele a terasz egészen este nyolcig. Szerencsére egyre több vendégünk van, mert értékelik, hogy kevesen készítenek főzött fagyit a városban.
A minőségi fagyi alaphoz jó minőségű tej és tejszín kell, emellett szőlőcukrot és cukrot, vagy a diabetikus fagylaltokban gyümölcscukrot használunk. Emellett jó minőségű pasztákkal ízesítjük még a fagylaltot. Az alapot egyébként előző nap keverem össze és másnap fagyasztom le, így sokkal jobban összeérnek az ízek és tömörebb lesz a végeredmény.