-
Boggie Christmas koncert
Különleges karácsonyi koncertélményre várja a zeneszeretőket Boggie, aki a legismertebb ünnepi dallamok mellett saját dalaiból is hoz egy csokrot a december 20-i fehérvári fellépésére.
2025.12.17. -
Mézeskalácsos táncos est szépkorúaknak
A régi szép idők dallamai várják a Felsővárosi Közösségi Házban december 20-án rendezendő táncos est résztvevőit. A szépkorúaknak szervezett eseményre minden táncoslábút várnak a szervezők!
2025.12.17. -
A Frim Jakab otthon karácsonya
Szerdán délelőtt karácsonyi műsorral kedveskedtek családtagjaiknak a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon dolgozói és ellátottjai, akik a szívet melengető verses, zenés és táncos műsor után a saját maguk által készített ajándékokkal lepték meg vendégeiket.
2025.12.17. -
Élmény a legkisebbeknek!
December 20-án szombaton 10 órától a Kezeslábas Társulat varázslatos előadása elhozza a bábok, a zene, a mondókák és a színház mesés világát! Kutyus, cicus és sok más kedves állat kel életre a szemünk előtt.
2025.12.17.
Így készül az igazi fehérvári zserbó fagyi a Budai úton
Minőségi alapanyagokból készítjük a fagylaltot, színtiszta – minimum 3,5%-os - tejből és 35%-os - állati eredetű – tejszínből – mondta Bezerics György cukrász, aki feleségével együtt nemrégiben nyitotta a Fagyivarázs fagylaltozót. Mesterséges színező anyagokat, aromákat nem használunk, csak természetes anyagokkal, illetve olasz pasztákkal dolgozunk, amelyek gluténmentesek, színezékmentesek.

„A fagyijaink kézműves fagylaltok, így főzési eljárással készülnek: 95 fokon pasztörizáljuk a fagylaltokat, majd zárt rendszeren keresztül mínusz 20-22 fokra lehűtjük. Az egész folyamat 10-15 percet vesz igénybe."
A múlt heti nagy melegben biztosan sokan voltak...
Tíz és dél között szállingóznak a vendégek, majd jellemzően „szieszta időben” dél és három óra között szinte senki sem jön. Három óra felé elkezdenek jönni a vendégek és fél öt fele már tele a terasz egészen este nyolcig. Szerencsére egyre több vendégünk van, mert értékelik, hogy kevesen készítenek főzött fagyit a városban.
A minőségi fagyi alaphoz jó minőségű tej és tejszín kell, emellett szőlőcukrot és cukrot, vagy a diabetikus fagylaltokban gyümölcscukrot használunk. Emellett jó minőségű pasztákkal ízesítjük még a fagylaltot. Az alapot egyébként előző nap keverem össze és másnap fagyasztom le, így sokkal jobban összeérnek az ízek és tömörebb lesz a végeredmény.