Időpontfoglalással fogadják személyesen a házasulandó párokat a Polgármesteri Hivatalban

Hatalmas az érdeklődés a házassági szándék bejelentésére azóta, hogy ismét beindult a személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi és Vállalkozásigazgatási Irodáján. Az anyakönyvvezetők szerdai napokon, csakis időpontfoglalással fogadják az esküvőre készülő párokat. A Hiemer Rendezvényközpontban május 27-től indul újra a személyes esküvői ügyfélfogadás.
2020.05.21. 14:42 |

Az érdeklődők nagy számára tekintettel átalakították az anyakönyvvezetők munkarendjét a Polgármesteri Hivatalban. 

A házassági szándék személyes bejelentését csak előzetes időpontfoglalással intézhetik a párok szerdai napokon 8-12, illetve 13–16 óra között az Anyakönyvi Irodán. Regisztrálni szintén az anyakönyvvezetőknél lehet munkanapokon a 22/537-208-as telefonszámon. Óránként öt anyakönyvvezető öt párt tud fogadni. Időpontot mindig csak a következő szerdai napra tudnak adni, tehát nincs lehetőség hetekkel későbbi időpont foglalására. A tapasztalatok szerint az igényeket ki tudják elégíteni, egy-két szabad hely még az ügyintézést megelőző napon is akad – közölte a szakiroda.
Sok esetben módosítják a párok a már korábban kitűzött esküvői időpontot. Ha nem adnak meg új dátumot, azaz lemondják a szertartást, úgy új eljárás keretében, a házassági szándék ismétel bejelentésével tűzhető ki az esküvő időpontja.

Székesfehérváron, a Hiemer Rendezvényközpontban jelenleg két teremben bonyolíthatják a polgári szertartást. A helyiségeket úgy rendezték be, hogy tartják a székek közötti másfél méteres biztonsági távolságot. A házasságkötő teremben 24 főt tudnak fogadni, emellett rendelkezésre áll a 250 négyzetméteres, multifunkciós Bálterem is, ahol 40 főt helyezhetnek el a korlátozásokkal. A Báltermet legkésőbb az esküvő hetében, a szertartás előtt három nappal kell jelezni a rendezvényközpont felé. Jelenleg az esküvői szolgáltatások is újra kérhetőek, és a szertartást segítő asszisztencia is a megszokott formában működik. Két esküvő között továbbra is végeznek fertőtlenítő takarítást.

Május 27-től, szerdától újraindul az esküvői ügyfélszolgálat a Hiemer-házban. 

 Személyesen előzetes telefonos bejelentkezés alapján (+3670/331 8203, +3670/331 7324), a megszokott nyitvatartási  rendben fogadják a párokat, a védőmaszk viselése kötelező. Emellett továbbra is fenntartják a rendkívüli időszakban bevezetett, személyes találkozást nem igénylő ügyintézési formákat telefonon, valamint online, az info@hiemerhaz.hu  e-mail címen.

Az Anyakönyvi és Vállalkozásigazgatási Iroda közölte továbbá, hogy május 18-tól az apai elismerő nyilatkozatok felvételére is előzetes időpontfoglalást követően van lehetőség.

Közlemények

 1. Elfogadásra került a tavalyi évi zárszámadás és az idei költségvetés módosítása

  Minden fehérvári polgár, egész közösségünk önfegyelmét és akaraterejét dicséri, hogy az élet fokozatosan, a kellő elővigyázatossággal indult újra közös otthonunkban - írja tájékoztatójában Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. A város működése szempontjából két nagyon fontos döntés született meg: elfogadásra került a tavalyi évi zárszámadás és az idei költségvetés módosítása.

  2020.06.03.
 2. Hétfőtől ismét lesz személyes ügyfélfogadás a SZÉPHŐ Zrt-nél

  Június 8-tól, hétfőtől újraindítja a személyes ügyfélfogadását a SZÉPHŐ Zrt. A közszolgáltató cég ügyfélszolgálata a megszokott nyitvatartási rendnek megfelelően, a biztonsági intézkedések betartásával ismét látogatható.

  2020.06.03.
 3. Az idősek és az árusok kérésére mától változik a rend a Városi Piacon

  Változik a rend a piacon. Az idősek és az árusok részéről érkezett kéréseknek egyaránt eleget téve 12 órától – az érvényben lévő járványügyi előírások betartásával – minden korosztály beléphet a piac területén található vendéglátóegységek területére.

  2020.06.03.
 4. Megváltozott munkaképességűek jelentkezését várják Fehérváron

  Az Erfo, Főkefe, Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami tulajdonú társaságai, munkaerő toborzást indítanak Székesfehérvár és kistérségében üzemnyitási szándékkal!

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V