Idén is várják a pályázókat a Vajda János-díjra

Ismét várják a pályázókat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Vörösmarty Társaság közös díjára, a Vajda János-díjra. Az elismerést 2013-ban alapították a Fejér megyében élő költők számára.
2023.04.05. 22:57 |
Idén is várják a pályázókat a Vajda János-díjra

A Vörösmarty Társaság, együttműködésben a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárral 2023-ban is várja a jelentkezőket a Vajda János-díjra.

Azoknak a költőknek a jelentkezését várják, akik – legalább a pályázati év január 1-jétől kezdve – Fejér vármegyében élnek, valamint szintén január 1-jéig betöltötték 18. életévüket. A díjra a jelentkező által legméltóbbnak tartott költemény felolvasásával lehet pályázni, melynek időtartama nem haladhatja meg a 7 percet.

A Vajda János-díjra jelentkező költők meghallgatására április 12-én, szerdán 17.00 órától kerül sor a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében. A meghallgatásra előzetes jelentkezés szükséges, melynek határideje április 6., csütörtök.

Jelentkezni a költő nevével és telefonos elérhetőségével, valamint a nevezni kívánt költemény címével lehet a 06/22-501-161-es telefonszámon, vagy az info@ggmuvhaz.hu e-mail címen.

A Vajda János-díj nyertese az elismerés mellett kisplasztikában, oklevélben és pénzjutalomban részesül.