-
Karácsonyi koncert az ARSO-tól
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az idei esztendő zenei jubilánsainak műveiből válogatta össze hagyományos karácsonyi hangversenyének műsorát. Hétfőn este a nápolyi operastílus atyamestere, Alessandro Scarlatti halálának 300. évfordulójára emlékezve a mester gyönyörű Karácsonyi kantátája indította a programot.
2025.12.16. -
90 lve hunyt el Kaszap István
A Prohászka-emléktemplomban 17 órakor Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmise keretében emlékezik meg Kaszap István halálának 90. évfordulójáról. A szentmise után a papság és a hívek Kaszap István sírjához vonulnak, és imádkoznak mielőbbi boldoggá avatásáért.
2025.12.16. -
Bodonyi Dániel kapta a díjat
A Fehérvár Médiacentrum munkatársa, Bodonyi Dániel kapta idén a DUE Médiahálózának Kaczián Gábor-díját. Az elismerést a szervezetben kiemelkedő közösségi és társadalmi munkát végző fiataloknak adják át minden évben karácsony előtt.
2025.12.16. -
Máltai és magyar dallamok
Egy különleges, karácsonyváró koncert erejéig külföldi vendégekkel egészült ki a Vox Mirabilis Kamarakórus. A Jézus Szíve templomban rendezett hangverseny vendége a Cantilena Malta Ensemble volt, akik Máltáról érkeztek Székesfehérvárra.
2025.12.15.
Idén is a legjobb vidéki étterem a 67 Székesfehérváron
Hétfőn tartották a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálát, a díj már 11. alkalommal talált gazdára. A legjobb tízben döntő többségben idén is fővárosi éttermek szerepeltek, a székesfehérvári 67 étterem pedig sorozatban negyedszer az egyetlen vidéki étterem a listán. A legkisebb hibára is figyelünk, semmivel nem teszünk többet mint eddig, egyszerűen és jól próbálunk főzni - mondja Herczeg Zoltán az étterem tulajdonosa.
2015.03.25. 16:04 |
Hétfőn tartották a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálát, a díj már 11. alkalommal talált gazdára. A legjobb tízben döntő többségben idén is budapesti éttermek szerepeltek, a székesfehérvári 67 étterem pedig sorozatban negyedszer az egyetlen vidéki étterem a listán.
KÉPGALÉRIA az étterem konyhájáról
KÉPGALÉRIA az étterem konyhájáról

Az étterem chef-je Luzsa Jacek közgazdász, aki Írországban tanult meg főzni Michelin csillagos étteremben és itt lakik már Székesfehérváron családjával.
A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend. Az ebben az évben elismert éttermek a ZONA és a 67 mellett az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a MÁK, az Olimpia és a Salon.
Herczeg Zoltán, a 67 étterem tulajdonosa elmondta, hogy nagy örömükre szolgál az elismerés, ami egyben nagy felelősséget is jelent. „A legkisebb hibára is figyelünk, semmivel nem teszünk többet mint eddig, egyszerűen és jól próbálunk főzni. Vannak magyar beszállítóink, de nagyon sok alapanyagot kell külföldről beszereznünk.” Konyhájukban csak alacsony energiatartalmú szénhidrátot, kis mennyiségű és omega-3 zsírsavakban gazdag növényi olajokat használnak, illetve nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy az alapanyagok kíméletes, rövid ideig tartó hőkezelésnek legyenek kitéve. Így meg tudják őrizni azok természetes tápanyag és vitamintartalmát. Csak friss és ellenőrzött minőségű, adalékanyag-mentes élelmiszereket szereznek be, kizárják a hormon- és génkezelt összetevőket.
Cser-Palkovics András polgármester is gratulált a 67 étterem ismételt elismeréséhez. „Egyszer valamit elérni nagy siker, de még nehezebb folyamatosan fenntartani azt úgy, hogy egyre több étterem szeretne hasonló díjakat megkapni. Nagyon örülök annak, hogy egy városi épületben működik az étterem és nem mindegy, hogy a felújított ingatlan-együttesben milyen szolgáltatásokhoz lehet hozzájutni. Fontos, hogy a város olyan értékében, mint a Hiemer-ház egy ilyen étterem szolgáltat. Nem titkoltan a célunk, hogy közép európai szinten is jegyzett várossá fejlesszük Székesfehérvárt. Ehhez azonban megfelelő szolgáltatások is kellenek, amik minőséget tudnak produkálni. Ebben egyfajta missziós szerepe a 67-nek is van. Örülök továbbá annak, hogy egyre több a minőségi megjelenésű hely a városban és a 67 egyfajta vezérhajó szerepet tölt be mellyel segít a többieknek is. A város gazdasági erejéhez, a versenyképesség megtartásához kellenek ezek a fajta szolgáltatások, hiszen az itt dolgozó felsővezetők szavának ereje van egy-egy fejlesztéssel kapcsolatban. Sokat számít ilyenkor, hogy milyen minőségű szolgáltatásokat találni egy-egy városban."

