Hosszú hétvégék 2024-ben - hatnapos, négynapos és háromnapos is lesz

Három olyan ünnepnap is lesz az idei évben, ami keddre vagy csütörtökre esik. Mindhárom alkalommal az ünnepnapot megelőző, illetve azt követő munkanap szabadnap lesz, azokat viszont szombatokon dolgozzuk le.
2024.01.04. 08:01 |
Hosszú hétvégék 2024-ben - hatnapos, négynapos és háromnapos is lesz

2024-ben három szombati napon kell majd dolgozni, augusztus 3-án, december 7-én és december 14-én. Bár ez a három hétvégénk egynapos lesz, cserébe több hosszú hétvégével is számolhatunk, köztük egy hatnapossal

Összesen hét hosszú hétvége lesz, egy hatnapos mellett négy háromnapos és két négynapos.

Az első háromnapos pihenőn már túl is vagyunk, hiszen idén január elseje hétfőre esett. A következő háromnapos hétvége március 15-hez köthető, hiszen nemzeti ünnepünk péntekre esik. Ugyancsak háromnapos hétvége lesz a május 20-i pünkösdi és a november 1-jei mindenszenteki.

Négynapos hosszú hétvégével számolhatunk a március 29. és április 1. között, húsvétkor, valamint augusztus 17. és 20. között, Szent István ünnepekor. A hatnapos hosszú hétvége pedig a karácsonyi ünnepek alatt lesz, december 23-tól 27-ig.

Magyarország

 1. Középiskolai felvételi

  A diákok tanulói jelentkezési lapjait az általános iskolák február 21-ig továbbítják a kiválasztott középiskoláknak. Eddig a napig kell összeállítani tehát azoknak az iskoláknak a listáját, ahová a diák szeretne bekerülni, az első helyen értelemszerűen azzal az intézménnyel, amit a legjobban szeretne.

  2024.02.19.
 2. Prioritás a fehérvári parancsnokság

  A NATO nemzeti haderőkből áll, ezért minden tagállamnak szükséges fejlesztenie haderejét; Magyarország, mely elkötelezett a NATO-tagsága mellett, így is tesz - jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően csütörtökön.

  2024.02.15.
 3. Már csak egy napig lehet jelentkezni a megújult magyar felsőoktatásba

  Fontos határidő közeleg, már csak egy napig, február 15-én éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül. Székesfehérváron a Kodolányi János Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műsszaki Kara is várja a hallgatókat.

  2024.02.14.
 4. Lemondott a köztársasági elnök

  A köztársasági elnök szombat délután egy videóüzenetben kifejtette: azért vállalta a köztársasági elnöki feladatot, mert szenvedélyesen szereti Magyarországot, „és mert hiszek önökben, hiszem, hogy egy békés, szeretettel teli, egymásra odafigyelő nemzet a miénk. Hiszek a csendes többségben, a mindennap keményen dolgozó emberekben, a becsületben, az egyenes tartásban és a szeretet erejében. Ezeket az értékeket nagyszüleinktől, szüleinktől kaptuk, és gyerekeinknek, unokáinknak szeretnénk továbbadni”.

  2024.02.10.