Virtuális múzeumpedagógiai játékokkal várja látogatóit a Mozaik Múzeumtúra

Székesfehérvári résztvevőként az Alumíniumipari Múzeum, Fejér megyéből a Vörösmarty Emlékház csatlakozott virtuális múzeumpedagógiai játékokkal a „DEMÓ 3 - Híres magyarok” programhoz. November 23-án, hétfőn egy innovatív, multimédiás tartalmakkal teli szakmai napon vehetek részt azok a pedagógusok és diákok, akik csatlakoznak a Mozaik Múzeumtúra online rendezvényéhez.
2020.11.19. 14:06 |

A nagy sikerre és a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel folytatja virtuális múzeumpedagógiai rendezvényét a Mozaik Múzeumtúra program “DEMÓ 3 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák – Híres magyarok” címmel.

A november 23-i, hétfői esemény célja a hazai múzeumok népszerűsítése a fiatalok körében, ezúttal az online térben. Az eseményen több mint 30 kiállítóhely vesz részt, köztük a fehérvári Alumíniumipari Múzeum, valamint az ebben az évben megújult, kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház.

A program ingyenes, minden jelentkező előzetes regisztrációt követően kapja meg a szükséges információkat, menetrendet és részleteket e-mailben. A DEMÓ 3 keretében 4 külön korosztály számára állítottak össze feladatsorokat, amihez múzeumpedagógiai oktatási anyagokat, videókat, játékokat is csatolnak a szervezők.

Részletes tájékoztató a Mozaik Múzeumtúra oldalán olvasható.

Kultúra

 1. Adventindító lelkigyakorlatot közvetítenek a ciszterci templomból szombaton

  November 28-án, szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik a Székesfehérvári Ciszterci Római Katolikus Plébánia hagyományos adventindító lelkigyakorlata, melynek tartalma: zsolozsma, zenei áhítat, fohászok a gimnáziumból, Marton Zsolt váci megyés püspök előadása. Az eseményhez a plébánia honlapján lehet online csatlakozni.

  2020.11.26.
 2. Múltidéző Prospero színkörös fotók és videófelvételek

  Húsz éve alakult a Prospero Színkör: a társulat a közösségi oldalán idézi fel az előadásokat, a próbákat, a közösségi élményeket – fotókkal és videófelvételekkel. Az első felelevenített darabok egy Goldoni-vígjáték és egy Molnár Ferenc-színmű, a színkör történetének első két előadása.

  2020.11.26.
 3. Természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni - podcast az élő népművészetről

  A valóságos, kézzel készített emberi munkák természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni. Az Élő Népművészet regionális kiállításában láthattuk és tapasztalhattuk meg, mit jelent valóban élővé tenni a hagyományt, és nem egy vitrinbe vagy polcra, puszta dísznek szánt tárgyaknak tekinteni azt, amit népművészetnek hívunk.

  2020.11.24.
 4. Adventi készülődés, lelki feltöltődés a fehérvári reformátusokkal

  Az advent első hétvégéjén közös készülődésre hívja a közösség tagjait és minden érdeklődőt a Székesfehérvári Református Gyülekezet. A járványhelyzet miatt a személyes találkozásra, a közös munkára az online tér ad lehetőséget.

  2020.11.24.

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Eseménynaptár

2020. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka