Hétfőtől az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra

Hétfőtől újabb változások lépnek életbe a közösségi közlekedésben: már az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra, lehet a buszokon jegyet venni, illetve a 12A járat újra a munkanapokra érvényes menetrend szerint közlekedik.
2020.05.17. 14:37 |

Az autóbuszokon továbbra is kötelező a maszk használata. Kérik az utasokat, hogy menetjegyeiket és bérleteiket a jövőben lehetőség szerint a telefonos applikáción keresztül vásárolják meg: Letöltés Androidra; Letöltés IOS-re

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások között az autóbuszokon már március közepétől megszűnt az első ajtón való felszállás kötelezettsége, nem lehetett jegyet váltani a járatokon, majd az első ajtót nem használhatták az utasok. A lecsökkent forgalom miatt változott a menetrend, az utasokat telefonos alkalmazások segítették az utazások tervezésében, lebonyolításában. Május 7-től már minden típusú helyi jegy és bérlet is megvásárolható a Közlekedési Mobiljegy applikáción keresztül.

A Volánbusznál már több helyen működő szabályozást figyelembe véve a székesfehérvári közösségi közlekedésben is változás lép életbe: május 18-tól, hétfőtől újra az első ajtón is fel lehet szállni és a buszon is lehet majd jegyet venni. Június 1-jéig azonban még a zsúfoltság elkerülésére megengedett marad, hogy minden ajtón fel lehet szállni a járatokra.

A menetrend marad az eddigi azzal a kiegészítéssel, hogy a 12A vonalon is visszaáll a munkanapokra érvényes menetrend, ezzel a bevásárlóközpontok dolgozói és a vásárlók könnyebben bonyolíthatják a mindennapi utazásokat.

Kérik az utasokat, hogy menetjegyeiket és bérleteiket lehetőség szerint a telefonos applikáción keresztül vásárolják meg. A közösségi közlekedésben továbbra is kötelező a védőmaszk használata vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete.

Közlemények

 1. Hétfőtől ismét lesz személyes ügyfélfogadás a SZÉPHŐ Zrt-nél

  Június 8-tól, hétfőtől újraindítja a személyes ügyfélfogadását a SZÉPHŐ Zrt. A közszolgáltató cég ügyfélszolgálata a megszokott nyitvatartási rendnek megfelelően, a biztonsági intézkedések betartásával ismét látogatható.

  2020.06.03.
 2. Az idősek és az árusok kérésére mától változik a rend a Városi Piacon

  Változik a rend a piacon. Az idősek és az árusok részéről érkezett kéréseknek egyaránt eleget téve 12 órától – az érvényben lévő járványügyi előírások betartásával – minden korosztály beléphet a piac területén található vendéglátóegységek területére.

  2020.06.03.
 3. Megváltozott munkaképességűek jelentkezését várják Fehérváron

  Az Erfo, Főkefe, Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami tulajdonú társaságai, munkaerő toborzást indítanak Székesfehérvár és kistérségében üzemnyitási szándékkal!

  2020.06.02.
 4. Újraindult a személyes ügyfélfogadás a Fejérvíznél

  A Fejérvíz Zrt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy 2020. június 2-tól újraindítja ügyfélszolgálatain a személyes ügyfélfogadást. A személyes ügyfélfogadás csak előzetes időpontfoglalással lehetséges! Elektronikus időpontfoglalásra a Fejérvíz honlapján keresztül, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton időpontegyeztetéssel is van lehetőség.

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V