Hegedűs 2 László kapta a Hatvani Kisgrafikai Biennálé fődíját

A biennáléra klasszikus, sokszorosító grafikai technikával készített (magasnyomás, mélynyomás, síknyomás, szita) grafikákkal lehetett pályázni, aminek a mérete nem haladja meg a 20x20 cm-t. Hegedűs 2 László grafikai múltjában nem csak hazai elismerések szerepelnek. 1987-ben első díjjal és egyéni kiállítási lehetőséggel ismerték el munkáját Cadaqués-ben a miniprint biennálén. 
2022.05.22. 21:26 |
Hegedűs 2 László kapta a Hatvani Kisgrafikai Biennálé fődíját

A tárlat a Hatvani Galériában június 11-ig látogatható, kisérőprogramként pedig Gyulai Líviusz kamara kiállítása látható. A fehérvári Hegedűs 2 László nem csak grafikával foglalkozik, tevékenysége átfogja a vizuális műfajkat: a fotó és a film területén is teljes intenzitással alkot.

Kultúra

 1. Zene-Szó idén is

  Idén is megrendezik a Zene-Szó című kamarakoncert-sorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Egyházmegye összefogásával. Június 28-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik a háromrészes program nyitó estje, melyet Mozartnak szentelnek, majd augusztusban és szeptemberben is lesz egy-egy hangverseny. Jegyek válthatóak online a Zenekar honlapján, valamint személyen a zenekari jegyirodában és a helyszínen.

  2024.06.25.
 2. Kína kincsei vasárnapig!

  Nagy sikerrel, több mint 12 ezer látogatóval zárták a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Székesfehérváron. Az egyik legnépszerűbb helyszín Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora kiállítás és a hozzá kapcsolódó kínai kulturális program volt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a nemzetközi tárlatot június 30-ig, vasárnapig meghosszabbították, a belépőket pedig a mai naptól féláron lehet megvásárolni.

  2024.06.25.
 3. Chikara Sugano elbúcsúzott

  Különleges fuvolakoncertet adott Chikara Sugano. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kiváló fuvolistája nyáron visszatér Japánba, búcsúzóul még utoljára elvarázsolta a fehérvári közönséget az ARSO székházában.

  2024.06.25.
 4. Gyóni Géza emléke

  Gyóni Gézára a hősi halált halt katonaköltőre emlékeztek a Szent István Művelődési Házban. Az I. világháborúban elhunyt költő munkásságát Nagy Benedek szobrászművész és Jakubek Tiborné az intézmény igazgatója idézte meg.

  2024.06.25.