Hegedűs 2 László animációs filmje a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

A nagyszabású filmkulturális rendezvényen szerepel Hegedűs 2 László Mujkalo Zlotari című filmje, melyben három Kossuth-díjas is közreműködött. Vidovszky László zeneszerző, a film narrátora Szacsvay László színművész és a film alapjául szolgáló ballada gyűjtője Csenki Imre, Kossuth-díjas zeneszerző, karnagy és zenepedagógus. A tragikus történet egy szerelmi háromszög vizuálisan, a mozgókép nyelvén megfogalmazott animációs film.
2022.09.15. 14:26 |
Hegedűs 2 László animációs filmje a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

A Nemzeti Filmintézet 2022 szeptember 13-18-ig rendezi meg Budapesti Klasszikus Film Maraton nemzetközi filmfesztivált. Az idei válogatásában bemutatják azokat a filmeket, melyekkel a magyar tehetségek gazdagították az egyetemes filmművészetet az elmúlt 121 évben.

A főváros legnagyobb filmfesztiválja öt helyszínen várja a filmrajongókat. Célja, hogy hazai és nemzetközi fókuszba állítsa a magyar film értékeit, és bemutassa az európai filmarchívumok legféltettebb kincseit a magyar közönségnek. A program fénypontjaként öt estére ismét ingyenes szabadtéri mozivá alakul a Szent István Bazilika előtti tér. A fesztivál díszvendége a lyoni Lumière Intézet és a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux.