Hátsó traktus – előadás a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából az Igézőben

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ismét Székesfehérváron is látható lesz a Hátsó traktus c. előadás, melyet Anne Frank naplója nyomán állított színpadra a pápai S. K. Társulat. Január 29-én, vasárnap este 18 órai kezdettel láthatják a monodrámát a városban élők az Igézőben.
2023.01.27. 08:53 |
Hátsó traktus – előadás a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából az Igézőben

Az Anne Frank naplója nyomán készült, többszörösen díjazott előadás a pápai SK Színház vendégelőadása. 

Anne Frank naplója nemcsak a szenvedés, a zsidó sors dokumentuma, hanem egyben egy olyan gyermeknek a története is, aki ebben a sorsban, ennek a sorsnak a következtében talál önmagára.... Megtanult szeretni, ítéletet alkotni, megbocsátani, kinevetni, megérteni - megtanulta, mi a félelem és az elégedettség, a szerencse és a szerencsétlenség. Mint azt a társulat az ajánlóban írja. „Az előadásunk megpróbálja közelebb hozni a naplón keresztül megismert 14 éves gyermeket, egy azonos korú játékosunk segítségével. Az Ő tolmácsolásában hitelesebben hangzanak a naplóban megírt gondolatok. Jöjjön velünk egy időutazásra a hátsó traktusba!”

Az előadás több fesztiválon is sikerrel szerepelt, köztük a székesfehérvári Paál István Fesztivál-on is.

Reményi Réka, Szabó Szilárd rendezésében hozza közelebb a 14 éves Anne Frank világát.

A darabra érdemes előre jegyet foglalni az Igéző facebook oldalán, a 06 22/790-758-s telefonszámon, vagy a igezo2014@gmail.com email címen! Az előadásokkal kapcsolatos további részletekért pedig érdemes az Igéző közösségi oldalán böngészni.