Hatósági karantént rendeltek el újabb két intézményben

Újabb intézményeket érintenek a koronavírus-járvány miatti intézkedések. A Nemzeti Népegészségügyi Központ döntése alapján a Szeder Bölcsőde két csoportjába járó gyermekek és nevelőik hatósági karanténba kerültek csütörtöktől december 6-ig.
2020.11.26. 15:15 |

Ugyancsak hatósági karantént rendeltek el dolgozói koronavírus-fertőzöttség okán a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodában nyolc kisgyermekre vonatkozóan, ehét vasárnapig.

Minden szükséges intézkedés az intézményekben megtörtént, az érintetteknek gyors gyógyulást kívánunk!

Közlemények

 1. Februárban lehet benyújtani az emlékdiplomák iránti kérelmeket

  Székesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy minden évben emlékdiploma-átadással köszöntik az 50, 60, 65, 70, illetve 75 éve végzett óvónőket, tanítókat és tanárokat. Idén az érintettek február 1-26. között, a Polgármesteri Hivatalban adhatják be a diplomák iránti kérelmeiket.

  2021.01.21.
 2. Fasorfenntartási munkálatok miatt lesz forgalomkorlátozás a Hosszúsétatéren

  Január 21-22-én 8:00 és 14:00 között fasorfenntartási munkákat végez a Városgondnokság a Hosszúsétatéren. A parkolók lezárását már szerdán éjjel megkezdik és kérik a gépjármű tulajdonosokat, hogy a munkálatok ideje alattt ne a Hosszúsétatéren parkoljanak a gépkocsik védelme érdekében.

  2021.01.19.
 3. Vörös kód – van szabad férőhely a fehérvári Kríziskezelő Központban

  A tartós hidegre való tekintettel vasárnap déltől, előreláthatólag kedden 10 óráig vörös kódot léptetett életbe a szociális ellátórendszerre vonatkozóan az EMMI. A protokoll értelmében a fedél nélkül élők számára a szociális intézmények korlátok nélkül biztosítják az életük és testi épségük megóvásához szükséges ellátást, azaz valamennyi bentlakásos szociális intézménynek be kell fogadnia a hajlék nélkül élőket, ha a hajléktalan-ellátórendszer már nem tudja. 

  2021.01.18.
 4. Újabb óvodai csoport került hatósági karanténba

  Újabb intézmény érintett a koronavírus-járvány miatt bevezetett ideiglenes intézkedésekben. Ezúttal a Rákóczi Utcai Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájának egy csoportja került karanténba január 20-ig.

  2021.01.15.
 1. Szigorúan tilos rálépni a fehérvári tavak jegére!

  A balesetek és veszélyes helyzetek elkerülésének érdekében a fehérvári tavak jégrétegeire SZIGORÚAN TILOS rálépni, azokon korcsolyázni, vagy bármilyen sport- és szabadidős tevékenységet végezni értelemszerűen szintén tilos! - figyelmeztet közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

  2021.01.15.
 2. Nem szabad rámenni sem a Csónakázó-tó sem a Palotavárosi tavak jegére

  Táblák is jelzik a Vidámparki és a Palotavárosi tavak mellett, hogy nem szabad a jégre menni. Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

  2021.01.14.
 3. Csak az ingyenesség lejárta után kezdődik az éves parkolóbérletek cseréje

  Továbbra is csak a kiemelt belvárosi övezetbe szóló paroklóbérleteket és behajtási engedélyeket lehet és kell is megújítani január 31-ig Székesfehérváron. A fizető övezetbe szóló bérletek értékesítését csak az ingyenes parkolás lejárta után kezdi meg a Városgondnokság.

  2021.01.13.
 4. Fagyos napok jönnek - a vízórák fagy elleni védelmére figyelmeztet a Fejérvíz

  Az előrejelzések szerint hétvégén egyes helyeken akár -20 C fok is lehet. A Fejérvíz Zrt. kéri, ha még nem tették meg, ellenőrizzék vízmérőiket és gondoskodjanak a fagy elleni védelemről!

  2021.01.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár