Hat hónap felfüggesztett kapott egy fehérvári férfi engedély nélküli fakivágásért

Az ügyészség súlyos szankciót kért arra a férfira, aki egy borbási berkenyét vágott ki engedély nélkül tavaly Székesfehérvár közterületén. A Székesfehérvári Járásbíróság hat hónap börtönbüntetést szabott ki az elkövetővel szemben, és annak végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős - tájékoztatott a Fejér Megyei Főügyészség.
2020.09.28. 12:13 |

A vádirat szerint a terhelt 2019 márciusában a lakóháza előtt az utcán álló egyik berkenye fát láncfűrésszel kivágta, és legallyazta, mert az zavarta a lakásából való kilátást.

A férfival szemben, aki tettével mintegy másfél millió forint kárt okozott, a Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A Székesfehérvári Járásbíróság megállapította a vádlott büntetőjogi felelősségét, és tárgyalás mellőzésével hozott végzésében 450.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki vele szemben.

Az ügyészség a büntetést nem tartotta megfelelő súlyúnak, ezért tárgyalás tartását kérte. A bíróság a kérelem alapján megtartott előkészítő ülésen az ügyész által előterjesztett mértékes indítványnak megfelelően hat hónap börtönbüntetést szabott ki az elkövetővel szemben, és annak végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős.

Kék hírek

 1. Letartóztatásban maradhat a férfi, aki egy székesfehérvári benzinkúton követett el rablást

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványt tett annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítására, aki három hónapon belül egy rablást és további lopásokat követett el Székesfehérváron.

  2020.10.15.
 2. Baleset a Kadocsán - két gyereket szállítottak kórházba a mentők

  Összeütközött két személygépkocsi október 15-én reggel Székesfehérváron. A Kadocsa utca és a Géza utca kereszteződésénél történt balesetben az egyik autó felborult, és nekivágódott egy harmadik járműnek. Mindhárom személygépkocsiból ki tudtak szállni, de a mentők két gyereket kórházba szállítottak.

  2020.10.15.
 3. Ellenőriztette a kéményét? - a biztonságért a fűtési szezonban is tenni kell!

  Otthona biztonságáért mindenki sokat tehet. A fűtési szezon kezdete előtt fontos elvégeztetni a tüzelő-fűtő berendezések, így a kályhák, kandallók, gázkazánok és konvektorok, valamint a kémények karbantartását, ellenőriztetését. Ezzel, és megfelelő, jó minőségű tüzelőanyag használatával megelőzhető, hogy a kémény miatt kigyulladjon az otthonunk, minimalizálható a szén-monoxid-mérgezés veszélye, és mindemellett kevesebbet is kell fizetni a fűtésért.

  2020.10.14.
 4. Letartóztatták a sorozatos lopásokat elkövető székesfehérvári férfit

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy hónapon belül hét vagyon elleni bűncselekményt követett el Székesfehérváron.

  2020.10.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1