Három könyvtár folyamatosan nyitva tart az energiaválság miatt elrendelt szünetben is

November 2-a óta zárva tart a Vörösmarty Mihály Könyvtár központi intézménye és több fiókkönyvtára, azonban három intézmény – a Budai úti, a Mészöly Géza utcai és a Tolnai utcai – folyamatosan várja az olvasókat. A zárva tartó könyvtárak állományából foglalni azért lehet. A Pedagógiai Szakkönyvtár a mostani helyén az év végével megszűnik és átköltözik az Oskola utcába – olvasható a VMK közösségi oldalán.
2022.11.15. 09:10 |
Három könyvtár folyamatosan nyitva tart az energiaválság miatt elrendelt szünetben is
2023. április 30-ig az alábbi tagkönyvtárak tartanak nyitva:

Budai úti Tagkönyvtár (Budai út 44-46.)
kedd – péntek 9-17 óra között, szombat 9-13 óra között

Mészöly Géza utcai Tagkönyvtár (Mészöly Géza utca 1.)
kedd – péntek 9-17 óra között

Tolnai utcai Tagkönyvtár (Tolnai utca 30.)
kedd – péntek 9-17 óra között

A bezárt intézmények könyveit a nyitva tartó könyvtárak bármelyikébe visszavihetik az olvasók. A kölcsönzési határidőt automatikusan nem hosszabbítják meg, a késedelmes könyvekre felszólítást küldenek. Hosszabbítani online, e-mailben és telefonon is lehet. 

A zárva tartó könyvtárak állományából lehet foglalni, előjegyzést és fiókközi kölcsönzést kérni. A kéréseket e-mailben is fogadják a már ismert, az olvasójegyeken is szereplő e-mail- címeken.

A Központi Könyvtár, a Széna téri és a Zsolt utcai Tagkönyvtárak állományára felvett foglalások és előjegyzések csak egy helyen, a Budai úti Tagkönyvtárban vehetők át. Kérik az olvasókat, hogy mindig várják meg a rendszer visszajelzését, mert a könyvtárak közötti szállítás miatt a könyvek átvételére várni kell, esetenként akár két napot is.

A Pedagógiai Szakkönyvtár 2022. december 31-én a III. Béla király tér 1. szám alatt megszűnik. Állományából november 18-án lehet utoljára kölcsönözni, ezt követően csak a három nyitva tartó könyvtárban adhatók vissza az onnan kölcsönzött könyvek. A szakkönyvtárat átköltöztetik az Oskola utcai épületbe, és nyitásig az állományból nem lehet kölcsönözni. A fehérvári könyvtárak továbbra is változatlan figyelemmel állnak az olvasók rendelkezésére!