Három fiatal művésztanár munkáit mutatja be a kedden megnyílt Tópartis Őszi Tárlat

Három fiatal művésztanár munkáit mutatja be a Tóparti Őszi Tárlata: Könyv Kata erőteljes festményeivel, Gáspár Viktória századelőt megidéző ruhákkal, valamint vegyes technikával készített képekkel, Revák Katalin pedig kerámiákkal mutatkozik be az iskola és a város közössége előtt. A tárlatot október 25-ig lehet megtekinteni az iskola nyitvatartási idejében, 8-16 óra között.
2018.10.09. 20:11 |

A „három az egyben” kiállításon három fiatal, az iskolában szeptember óta tanító művésztanár mutatkozik be: Könyv Kata, festőművész, Gáspár Viktória textiltervező és Revák Katalin, keramikus, akik egykor maguk is tópartis diákok voltak.

A tematikus tárlaton Dr. Vizi László Tamásné, igazgató kiemelte: „az őszi, várakozással teli, gyönyörű időszakot az az élmény teszi teljessé, amikor a művészeti alkotások évről évre megérintik a szemlélőket.”

Horváth-Tancsa Ágnes, önkormányzati képviselő ünnepi beszédében a képzőművészethez való kötődéséről szólt. „Nagyszerű dolog, hogy három fiatal művész ilyen gyönyörű és ilyen sokatmondó alkotásokkal gazdagítja a városunkat.”

A művészek munkáit méltatva kiemelte Könyv Kata számos eddigi kiállítását, Revák Katalin műalkotásokban megszólaló narratíváit, valamint Gáspár Viktóriának a művészetet mint öngyógyító-önmegvalósító folyamatként felfogott ars poeticáját.

A tárlat alkotóit Végvári Beatrix, a művészeti tagozat vezetője mutatta be röviden. A klasszikus festési módokat képviselő Könyv Kata kiállított munkáit A festőnők szeretik a vásznat című demonstratív alkotással lehet jellemezni: képei erőteljesek, áttételesek és mindig nagyon kortársak – akár a közéleti, akár az emberi kapcsolatokhoz fűződő ábrázolásokat tekintjük.

Revák Katalin érzékeny lélekről tanúskodó, finom, elbűvölő kerámiái figurális, szobrászati munkák, izgalmas törekvést képviselnek a művészeti ágban. Gáspár Viktória látványtervezőként dolgozott az elmúlt években, mint textilművész a századelőt megidéző kötött kollekcióval, valamint vegyes technikával és gyapjú-kötött-nemezelt kísérlettel mutatkozik be.

A megnyitón hagyományosan a tizedikes művészeti osztály diákjai adtak műsort, mezőségi tánccal, valamint Prágai Gizella gondolataival köszöntötték a kiállításon megjelenteket.

Kultúra

 1. Koszorúzással és emlékezéssel kezdődött Fehérváron a Wass Albert-maraton

  Pénteken este - a világ számos más pontja mellett - Fehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban is megkezdődött a Wass Albert-maraton. A rendezvény a 111 esztendővel ezelőtt született erdélyi író az intézmény díszudvarán található szobrának megkoszorúzásával kezdődött, majd esti mesével, megemlékezéssel és a maratoni, huszonöt órás felolvasással folytatódott.

  2019.02.22.
 2. Irodalmi est a Királykút Emlékházban - Adorján Viktor lesz a vendég

  Február 25-én, hétfőn irodalmi beszélgetés lesz a Királykút Emlékházban. A 18 órakor kezdődő eseményen Adorján Viktor lesz a vendég. Az est házigazdája Bakonyi István, irodalomtörténész, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.02.22.
 3. Március 15-ig lehet beküldeni a történeteket a Tündérszó pályázatra

  Jubileumi fordulójához érkezett a Tündérszó meseíró pályázat. A határokon átívelő, népszerű irodalmi versenyt már tizedik alkalommal hirdette meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A világ minden tájáról várják a magyar nyelvű történeteket 2019. március 15-ig.

  2019.02.22.
 4. Közgyűlési előterjesztés a könyvtári közfoglalkoztatottakért

  A pénteki rendkívüli közgyűlésen a Vörösmarty Mihály Könyvtárral kapcsolatos javaslatot is beterjeszt Székesfehérvár polgármestere a képviselőtestület elé. Ezzel biztosítaná a város az első félévre – az Országos Kulturális Közfoglalkoztatási Program esetleges kedvezőtlen változása esetén – a programban résztvevők továbbfoglalkoztatását.

  2019.02.21.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka