Három fiatal művésztanár munkáit mutatja be a kedden megnyílt Tópartis Őszi Tárlat

Három fiatal művésztanár munkáit mutatja be a Tóparti Őszi Tárlata: Könyv Kata erőteljes festményeivel, Gáspár Viktória századelőt megidéző ruhákkal, valamint vegyes technikával készített képekkel, Revák Katalin pedig kerámiákkal mutatkozik be az iskola és a város közössége előtt. A tárlatot október 25-ig lehet megtekinteni az iskola nyitvatartási idejében, 8-16 óra között.
2018.10.09. 20:11 |

A „három az egyben” kiállításon három fiatal, az iskolában szeptember óta tanító művésztanár mutatkozik be: Könyv Kata, festőművész, Gáspár Viktória textiltervező és Revák Katalin, keramikus, akik egykor maguk is tópartis diákok voltak.

A tematikus tárlaton Dr. Vizi László Tamásné, igazgató kiemelte: „az őszi, várakozással teli, gyönyörű időszakot az az élmény teszi teljessé, amikor a művészeti alkotások évről évre megérintik a szemlélőket.”

Horváth-Tancsa Ágnes, önkormányzati képviselő ünnepi beszédében a képzőművészethez való kötődéséről szólt. „Nagyszerű dolog, hogy három fiatal művész ilyen gyönyörű és ilyen sokatmondó alkotásokkal gazdagítja a városunkat.”

A művészek munkáit méltatva kiemelte Könyv Kata számos eddigi kiállítását, Revák Katalin műalkotásokban megszólaló narratíváit, valamint Gáspár Viktóriának a művészetet mint öngyógyító-önmegvalósító folyamatként felfogott ars poeticáját.

A tárlat alkotóit Végvári Beatrix, a művészeti tagozat vezetője mutatta be röviden. A klasszikus festési módokat képviselő Könyv Kata kiállított munkáit A festőnők szeretik a vásznat című demonstratív alkotással lehet jellemezni: képei erőteljesek, áttételesek és mindig nagyon kortársak – akár a közéleti, akár az emberi kapcsolatokhoz fűződő ábrázolásokat tekintjük.

Revák Katalin érzékeny lélekről tanúskodó, finom, elbűvölő kerámiái figurális, szobrászati munkák, izgalmas törekvést képviselnek a művészeti ágban. Gáspár Viktória látványtervezőként dolgozott az elmúlt években, mint textilművész a századelőt megidéző kötött kollekcióval, valamint vegyes technikával és gyapjú-kötött-nemezelt kísérlettel mutatkozik be.

A megnyitón hagyományosan a tizedikes művészeti osztály diákjai adtak műsort, mezőségi tánccal, valamint Prágai Gizella gondolataival köszöntötték a kiállításon megjelenteket.

Kultúra

 1. Az évadzárón adták át a Vörösmarty gyűrűt és az Évad színésze díjat

  Andrássy Máté az Évad színésze, Varga Gabriella és Kricsár Kamill Vörösmarty-gyűrű díjas, Keszei Kálmán hangosító az Évad dolgozója – évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház szombaton.

  2019.06.15.
 2. A megújult oviudvart ünnepelték a maroshegyi kerti partin

  Hangulatos évbúcsúztató kerti partival avatták fel a Maroshegyi Óvoda pályázati forrásból megújult udvarát: a gyerekek énekkel és tánccal köszöntötték a nyarat, valamint az új, máris közkedvelt játékokat a rugós hintákkal és a népszerű focipályával.

  2019.06.14.
 3. Hagyományteremtő szándékkal indul útjára július végén a Királyi Operett Napok

  Július 26-a és július 28-a között a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ színpadán első alkalommal kerül sor a Királyi Operett Napokra, ahol minden este láthat a közönség nagyszabású operett produkciókat, de az előadások előtt koncertet is hallhat a közönség, miközben a vacsoráját elfogyasztja.

  2019.06.14.
 4. Zenés krimi-komédiát láthatunk a nyári színházban

  A Feketehegy-Szárazréten rendezett nyári színház idén a Hal négyesben című zenés krimi-komédiát kínálja a szórakozni vágyóknak. A darabot Kozáry Ferenc viszi színre, az esték pedig izgalmat és számos meglepetést tartogatnak, három vonzó milliomos lánnyal, egy inassal, két hallal – jól megfűszerezve.

  2019.06.14.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka