Három fiatal művésztanár munkáit mutatja be a kedden megnyílt Tópartis Őszi Tárlat

Három fiatal művésztanár munkáit mutatja be a Tóparti Őszi Tárlata: Könyv Kata erőteljes festményeivel, Gáspár Viktória századelőt megidéző ruhákkal, valamint vegyes technikával készített képekkel, Revák Katalin pedig kerámiákkal mutatkozik be az iskola és a város közössége előtt. A tárlatot október 25-ig lehet megtekinteni az iskola nyitvatartási idejében, 8-16 óra között.
2018.10.09. 20:11 |

A „három az egyben” kiállításon három fiatal, az iskolában szeptember óta tanító művésztanár mutatkozik be: Könyv Kata, festőművész, Gáspár Viktória textiltervező és Revák Katalin, keramikus, akik egykor maguk is tópartis diákok voltak.

A tematikus tárlaton Dr. Vizi László Tamásné, igazgató kiemelte: „az őszi, várakozással teli, gyönyörű időszakot az az élmény teszi teljessé, amikor a művészeti alkotások évről évre megérintik a szemlélőket.”

Horváth-Tancsa Ágnes, önkormányzati képviselő ünnepi beszédében a képzőművészethez való kötődéséről szólt. „Nagyszerű dolog, hogy három fiatal művész ilyen gyönyörű és ilyen sokatmondó alkotásokkal gazdagítja a városunkat.”

A művészek munkáit méltatva kiemelte Könyv Kata számos eddigi kiállítását, Revák Katalin műalkotásokban megszólaló narratíváit, valamint Gáspár Viktóriának a művészetet mint öngyógyító-önmegvalósító folyamatként felfogott ars poeticáját.

A tárlat alkotóit Végvári Beatrix, a művészeti tagozat vezetője mutatta be röviden. A klasszikus festési módokat képviselő Könyv Kata kiállított munkáit A festőnők szeretik a vásznat című demonstratív alkotással lehet jellemezni: képei erőteljesek, áttételesek és mindig nagyon kortársak – akár a közéleti, akár az emberi kapcsolatokhoz fűződő ábrázolásokat tekintjük.

Revák Katalin érzékeny lélekről tanúskodó, finom, elbűvölő kerámiái figurális, szobrászati munkák, izgalmas törekvést képviselnek a művészeti ágban. Gáspár Viktória látványtervezőként dolgozott az elmúlt években, mint textilművész a századelőt megidéző kötött kollekcióval, valamint vegyes technikával és gyapjú-kötött-nemezelt kísérlettel mutatkozik be.

A megnyitón hagyományosan a tizedikes művészeti osztály diákjai adtak műsort, mezőségi tánccal, valamint Prágai Gizella gondolataival köszöntötték a kiállításon megjelenteket.

Kultúra

 1. „Fény borítá bé az eget” - a Kenderke Barátai zenekar lemezbemutató koncertje

  December 21-én, pénteken „Fény borítá bé az eget…” címmel a Kenderke Barátai zenekar lemezbemutató koncertjére várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házába. A 18 órakor kezdődő eseményen népzenei gyökerekből táplálkozó, meghitt karácsonyváró összeállítást hallhatnak az érdeklődők, a belépés díjtalan.

  2018.12.18.
 2. Fehérvári beszélgetések 2 - bemutatták Vakler Lajos interjúinak második kötetét

  A Vakler Lajos, Penna Regia-díjas és Príma Primissima-különdíjas újságíró, szerkesztő-műsorvezető interjúit tartalmazó, Fehérvári beszélgetések 2 című könyvet mutatta be a szerzővel együtt Bobory Zoltán hétfőn este, a Vörösmarty teremben. A kötet a második válogatás a Székesfehérvár közösségében meghatározó személyekkel - illetőleg fehérvári események alkalmával - készült beszélgetésekből.

  2018.12.17.
 3. Öreghegyi Disputa - az adventi beszélgetés vendége Dr. Dienes Ottó lesz

  December 18-án, kedden disputa lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. A 18 órakor kezdődő adventi beszélgetés vendége Dr. Dienes Ottó költő, író, képzőművész lesz. Az est házigazdája Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.12.17.
 4. Magyar Teátrum Díjat vehetett át a Vörösmarty Színház műszaki vezetője

  Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban. A 2010-ben alapított elismerésben idén a Vörösmarty Színház műszaki vezetője, Bajkó György is részesült.

  2018.12.17.

Fehérvári advent

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka