Halloween-i kutyaparti lesz a könyvtárban az őszi szünetben

Szellemes történetek, jó könyvek, a hű társ és kézműveskedés várja a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegébe érkezőket október 28-án, szerdán 16.30 órakor.
2020.10.24. 07:42 |

Halloween-i kutyapartit szervez a Gyermekkönyvtár az őszi szünetben.

A gyerekek és felnőttek Cody-val, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület négylábú munkatársával közösen hallgathatnak és olvashatnak szellemes történeteket. A hallgatóság ügyeskezű tagjai a kézműves foglalkozás keretében feketemacskát, boszorkányt és szellemet is készíthetnek.

Az október 28-án, szerdán 16.30 órakor kezdődő szellemes délutánon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, és az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett valósul meg. Regisztrálni a gyerek@vmk.hu e-mail címen, valamint a 22/312-845 vagy a 22/312-684-es telefonszámon lehet. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kultúra

 1. Finn-magyar barátság járványhelyzetben - magyaros ebéd a balettszínház gyakornokának

  A város Balett Színházánál gyakornokoskodik a finn Reetta Riikonen, akit a Sampo Finnbarátok Egyesület tagjai családtagnak tekintenek. A járványhelyzet ugyan nem engedi meg a személyes találkozásokat, de minden hétvégén találnak módot arra, hogy egy-egy finom, magyaros ebéddel „vendégeljék meg” mégis Reettát, akinek ízlenek a jellegzetes fűszerekkel készített, hagyományos fogások.

  2021.02.24.
 2. Püspöki gondolatok a nagyböjtre 2. - békesség és szeretet

  A Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjti időszak kezdetén. Idei üzenetének témája, hogy a nagyböjt: a hit, a remény és a szeretet megújításának ideje. Spányi Antal püspök az idei böjti időben arra hívja fel a figyelmet, hogy a böjtöléssel felszabadíthatjuk életünket mindattól, ami megterhel, és átélhetjük a békét, a megújulást a szeretetben.

  2021.02.24.
 3. Dr. Fülöp Gyula igazgatóra emlékezik a Szent István Király Múzeum - ma lenne 68 éves

  A múzeum rendhagyó videosorozattal emlékezik a legendás muzeumigazgatóira, akik ráadásul mind februárban születtek. Dr. Fülöp Gyula egykori múzeumigazgató ma lenne 68 éves. Siklósi Gyula és Cserményi Vajk évfolyamtársaként, László Gyula professzor tanítványaként a magyar történelem avatott kutatója volt.

  2021.02.23.
 4. Nem szakad meg a hagyomány, idén is lesz Wass Albert felolvasó maraton Fehérváron

  Idén sem marad el a huszonnégy órás felolvasás és tiszteletadás Fehérváron Wass Albert erdélyi magyar író és költő munkásságára emlékezve. A felolvasó maraton 2021-es programját és részleteit a szervezők ismertették hétfőn, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Díszudvarán, a Wass Albert-dombormű alatt.

  2021.02.23.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka