Halloween-i kutyaparti lesz a könyvtárban az őszi szünetben

Szellemes történetek, jó könyvek, a hű társ és kézműveskedés várja a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegébe érkezőket október 28-án, szerdán 16.30 órakor.
2020.10.24. 07:42 |

Halloween-i kutyapartit szervez a Gyermekkönyvtár az őszi szünetben.

A gyerekek és felnőttek Cody-val, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület négylábú munkatársával közösen hallgathatnak és olvashatnak szellemes történeteket. A hallgatóság ügyeskezű tagjai a kézműves foglalkozás keretében feketemacskát, boszorkányt és szellemet is készíthetnek.

Az október 28-án, szerdán 16.30 órakor kezdődő szellemes délutánon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, és az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett valósul meg. Regisztrálni a gyerek@vmk.hu e-mail címen, valamint a 22/312-845 vagy a 22/312-684-es telefonszámon lehet. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kultúra

 1. Az öreghegyi templomban folytatódnak a közös elsőcsütörtöki alkalmak

  Folytatódnak az engesztelő imaórák Spányi Antal, püspök vezetésével Székesfehérváron, minden hónap első csütörtöki napján. A főpásztor havonta más-más templomot keres fel és a hívekkel együtt imádkozik a családokért, a békéért, az egyházért és az Eucharisztikus Kongresszusért. Az idei második alkalom február 4-én, 18 órakor az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban lesz.

  2021.01.26.
 2. Carmen – online premierre készül a Vörösmarty Színház

  Online színházi premierre készül a Vörösmarty Színház. Január 29-én, pénteken Márton László Carmen című darabját mutatja be a társulat Horváth Csaba rendezésében, Petrik Andreával és Krisztik Csabával a főszerepben.

  2021.01.26.
 3. KÓTA-díj - ketten is elismerésben részesültek Székesfehérvárról

  A KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége a kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján adta át a KÓTA-díjakat, melyet a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítélnek oda. Ebben az évben két fehérvári zenészt is díjaztak

  2021.01.25.
 4. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe - koncelebrált püspöki mise lesz február 2-án

  Február 2-án, kedden, Urunk bemutatásának ünnepén, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, 17 órakor Spányi Antal megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét a város papságával a Szent Imre templomban. Az ünnepen, mely a Megszentelt élet világnapja is, a főpásztor együtt imádkozik a szerzetesekkel, a Prohászka Imaszövetség tagjaival és a plébániákon működő közösségek és a lelkiségi mozgalmak képviselőivel.

  2021.01.24.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka