Hajrá Zenemanók – jótékonysági futás lesz szombaton a zenéért

Hajrá Zenemanók címmel jótékonysági célú közösségi futást szervez a Tálos Edit Alapítvány június 9-én szombaton 16 órától a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola támogatására. A programban négy hazai ultrafutó is részt vesz, a családokat pedig táncházzal, hangszerkiállítással és fajátékokkal várják.
2018.06.06. 10:37 |

A rendezvény házigazdája, Kaufer Tamás elmondta, hogy a különleges kezdeményezéssel szeretnék kialakítani a zeneművészek és a sportolók összefogását. A közösségi futás a történelmi Belvárosban zajlik majd, profi körülmények között. A legkisebbeknek 200 méteres távon ovis futamot is rendeznek. A „versenyen” 1, 2, 3 és 10 körös rajtok lesznek, a legbátrabbak akár 8 km-es távot is teljesíthetnek.

A futás egy 800 méteres körpályán halad majd, a rajt és a cél a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium bejáratánál lesz. 

A program művészeti részéről Varró János népzenész, zenetanár elmondta, hogy a futás ideje alatt hangszerkiállítás nyílik, Mihály György tanár úr rengeteg érdekes hangszert hoz majd el, amiket meg lehet nézni, ki lehet próbálni. Lesznek vonós hangszerek és népi hangszerek is. A verseny után Táncházat rendeznek kicsiknek és nagyoknak Varró János és Gula Miklós vezetésével.A rendezvény fővédnöke Brájer Éva alpolgármester lesz, aki elmondta, zseniálisnak tartja az ötletet, hogy jótékonysági futást rendeznek a zenéért. Kiemelte, hogy több éve már, hogy javaslatot tesz a Humán Bizottságnak arra, hogy a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolát támogassák elsősorban hangszerek vásárlásával.

Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, örömmel mondott igent felkérésre azért is, mert a futás egyre népszerűbb lesz és akik szeretnek futni, ezáltal közelebb hozhatók a zeneművészethez, amire Kodály és Bartók országában nagy szükség is van a jövő szempontjából. Brájer Éva üdvözölte azt is, hogy a Tálos Edit Alapítvány új köntösbe öltözött és Bergerné Szőnyi Anna innovációjának köszönhetően új utakra lépett. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy hagyomány lesz a kezdeményezésből.

Az aktív életmód és a futás, valamint a művészeti nevelés népszerűsítése a fő célja az első Hajrá Zenemanók! futásnak - emelte ki Bergerné Szőnyi Anna, a Tálos Edit Alapítvány kuratóriumi elnöke. A közösségi futás nem egy hagyományos verseny, a lényege nem a megmérettetés és a versengés, inkább egy remek kedélyű, szabadidős sporteseményen való részvétel, amin keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek egymáshoz.

"A most felcseperedő alfa generáció lelki egészségéhez elengedhetetlenül fontos mind a testedzés, mint a zenélés." - mondta Palócz Réka, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI igazgatója, hozzátéve: ezek az aktív tevékenységi formák segítik őket, hogy érett, egészséges felnőtté váljanak.

Program:

15.00 Gyülekező

15.00 – 16.00 Regisztráció, rajtszám felvétel

16.00 Programismertetés – a rendezvény házigazdája Kaufer Tamás – az örök Rock’ and Roll futó

16.10 Közös bemelegítés Stirbu Viktóriával – magánének tanár/személyi edző

16.20 Meghívott vendégek, támogatók bemutatása

16.30 Gyermek rajt (óvodás korosztály – 200 méter)

16.45 - 1, 2, 3, vagy 10 körös rajtok – 800 m, 1600 m, 2400 m, 8 km távok

18.00 Teljesítés vége

Kultúra

 1. Életre kelt a swing a Fehérvári Big Band koncertjén

  Szombat este egészen New Yorkig repítette közönségét a Zichy színpad: a Fehérvári Big Band showműsora Hámori János vezetésével a nagyzenekari jazz igazán hangulatos, nagyszabású rendezvénye volt a Broadway legnagyobb slágereivel.

  2018.08.19.
 2. Koronázási szertartásjáték - II. András élete és kora a szakrális színpadon

  Pénteken este tartották a Koronázási szertartásjáték főpróbáját a Nemzeti Emlékhelyen. Idén az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét vitte színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon augusztus 18-19-én, szombaton és vasárnap mutatják be a Koronázási szertartásjátékot.

  2018.08.17.
 3. Magas állami kitüntetést kapott Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója

  Augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Szikora János jogász, színházigazgató, rendező, Jászai Mari-díjas, érdemes művész Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől augusztus 17-én, Budapesten.

  2018.08.17.
 4. Augusztus 23-tól újra várja a nézőket a Barátság Mozi

  Rövid nyári szünet után augusztus 23-tól ismét várja a nézőket a Barátság mozi: vígjátékok, romantikus alkotások, családi animációs filmek és új művészfilmek egyaránt szerepelnek az augusztus végi, szeptember eleji kínálatban.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka