Hajrá Zenemanók – jótékonysági futás lesz szombaton a zenéért

Hajrá Zenemanók címmel jótékonysági célú közösségi futást szervez a Tálos Edit Alapítvány június 9-én szombaton 16 órától a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola támogatására. A programban négy hazai ultrafutó is részt vesz, a családokat pedig táncházzal, hangszerkiállítással és fajátékokkal várják.
2018.06.06. 10:37 |

A rendezvény házigazdája, Kaufer Tamás elmondta, hogy a különleges kezdeményezéssel szeretnék kialakítani a zeneművészek és a sportolók összefogását. A közösségi futás a történelmi Belvárosban zajlik majd, profi körülmények között. A legkisebbeknek 200 méteres távon ovis futamot is rendeznek. A „versenyen” 1, 2, 3 és 10 körös rajtok lesznek, a legbátrabbak akár 8 km-es távot is teljesíthetnek.

A futás egy 800 méteres körpályán halad majd, a rajt és a cél a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium bejáratánál lesz. 

A program művészeti részéről Varró János népzenész, zenetanár elmondta, hogy a futás ideje alatt hangszerkiállítás nyílik, Mihály György tanár úr rengeteg érdekes hangszert hoz majd el, amiket meg lehet nézni, ki lehet próbálni. Lesznek vonós hangszerek és népi hangszerek is. A verseny után Táncházat rendeznek kicsiknek és nagyoknak Varró János és Gula Miklós vezetésével.A rendezvény fővédnöke Brájer Éva alpolgármester lesz, aki elmondta, zseniálisnak tartja az ötletet, hogy jótékonysági futást rendeznek a zenéért. Kiemelte, hogy több éve már, hogy javaslatot tesz a Humán Bizottságnak arra, hogy a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolát támogassák elsősorban hangszerek vásárlásával.

Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, örömmel mondott igent felkérésre azért is, mert a futás egyre népszerűbb lesz és akik szeretnek futni, ezáltal közelebb hozhatók a zeneművészethez, amire Kodály és Bartók országában nagy szükség is van a jövő szempontjából. Brájer Éva üdvözölte azt is, hogy a Tálos Edit Alapítvány új köntösbe öltözött és Bergerné Szőnyi Anna innovációjának köszönhetően új utakra lépett. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy hagyomány lesz a kezdeményezésből.

Az aktív életmód és a futás, valamint a művészeti nevelés népszerűsítése a fő célja az első Hajrá Zenemanók! futásnak - emelte ki Bergerné Szőnyi Anna, a Tálos Edit Alapítvány kuratóriumi elnöke. A közösségi futás nem egy hagyományos verseny, a lényege nem a megmérettetés és a versengés, inkább egy remek kedélyű, szabadidős sporteseményen való részvétel, amin keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek egymáshoz.

"A most felcseperedő alfa generáció lelki egészségéhez elengedhetetlenül fontos mind a testedzés, mint a zenélés." - mondta Palócz Réka, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI igazgatója, hozzátéve: ezek az aktív tevékenységi formák segítik őket, hogy érett, egészséges felnőtté váljanak.

Program:

15.00 Gyülekező

15.00 – 16.00 Regisztráció, rajtszám felvétel

16.00 Programismertetés – a rendezvény házigazdája Kaufer Tamás – az örök Rock’ and Roll futó

16.10 Közös bemelegítés Stirbu Viktóriával – magánének tanár/személyi edző

16.20 Meghívott vendégek, támogatók bemutatása

16.30 Gyermek rajt (óvodás korosztály – 200 méter)

16.45 - 1, 2, 3, vagy 10 körös rajtok – 800 m, 1600 m, 2400 m, 8 km távok

18.00 Teljesítés vége

Kultúra

 1. Szombaton Múzeumok Éjszakája - 27 helyszín,100 program

  Izgalmas estét kínál a Múzeumok Éjszakája szombaton: 27 helyszínen közel 100 minőségi program várja a kultúrára fogékony közönséget. Koncertek a jazztől a népzenéig, gastro casino, históriás táncház is szerepel a rendezvények között. Tárlatvezetés lesz többek között az új Réber-kiállításban, az Országzászló téren Egyéjszakás kalandot szerveznek a műtárgyak és látogatók részvételével, a Városházát pedig a polgármester mutatja meg az érdeklődőknek. 

  2018.06.22.
 2. Meghívás bluesra - Hobo az Öreghegyi Közösségi Házban

  Június 29-én Földes László HOBO “Meghívás bluesra” című élőzenei koncertjére várják a rajongókat az Öreghegyi Közösségi Házba. A 20 órakor kezdődő eseményen közreműködik Kiss Zoltán (gitár), Pengő Csaba (basszusgitár), Igali Csanád (billentyű) és Gál István (dob).

  2018.06.22.
 3. Idén is különleges zenei élményeket kínál a Harmonia Albensis és a Musica Sacra

  Hamarosan ismét gyönyörű muzsika csendül fel csütörtökönként Székesfehérvár templomaiban, hiszen július 5-én kezdődik a Harmonia Albensis. A négy nyári koncert keretében olyan világhírű művészek lépnek fel Fehérváron, mint a sorozat korábbi arca, Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes, Marosvári Péter, Finnországban élő, fehérvári orgonaművész, Kolonits Klára, énekművész vagy Ács János, karmester.

  2018.06.21.
 4. Kiállítás, koncert és távcső - Múzeumok Éjszakája A Szabadművelődés Házában

  Június 23-án A Szabadművelődés Házában is megünneplik a Múzeumok Éjszakáját.Az esemény 18 órakor kezdődik, Dér Adrienn és Kiss Dani kiállításának megnyitójával, majd 20 órától szabadtéri koncertet ad Burján Orsi és a Pálinkálom. A rendezvény ideje alatt távcsöves bemutató lesz a csillagdában, a belépés díjtalan.

  2018.06.21.

Múzeumok éjszakája

Királyi Napok

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Székesfehérvár Topotéka