Gyalogosokat gázoltak Székesfehérváron - kijelölt gyalogátkelőn ütötték el őket

Egy férfi és egy nő sérült meg szerda este Székesfehérváron miután a zebrán elgázolták őket. A férfit egy autó, a nőt egy busz ütötte el a kijelölt gyalogátkelőhelyen.
2023.01.19. 11:18 |
Gyalogosokat gázoltak Székesfehérváron - kijelölt gyalogátkelőn ütötték el őket

Két, nagyjából azonos időben Székesfehérváron történt, személyi sérüléssel járó gyalogos gázolásról érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. január 18-án 18 óra körül. Az egyik baleset a Berényi úton, a másik a Zombori úton történt. A jelenlegi adatok szerint egy autós a Berényi úton a Kadocsa út felől az Olaj utca irányába közlekedett, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget a tőle jobbról érkező férfinak, és elütötte. A járókelő a baleset során megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Székesfehérváron, a Zombori útról balra nagy ívben kanyarodott a Budai útra egy autóbusszal közlekedő sofőr a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzésére. Kanyarodása során az intenzív esőzés miatt későn észlelte a gyalogos-átkelőhelyen szabályosan közlekedő nőt, akit elsodort. A baleset következtében a gyalogos az aszfaltra esett és megsérült. A mentőszolgálat munkatársai az asszonyt kórházba szállították.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

- Közlekedés során mindig fokozott óvatossággal, körültekintéssel, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat és azokat a helyeket, ahol a gyalogosok jelenlétére számíthatnak!

- Mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessenek!

- A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.

Elsőbbsége van az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.